Dorel Visan, la “Profesioniştii”, în Sâmbăta lui Lazăr
https://www.ziarulmetropolis.ro/dorel-visan-la-profesionistii-in-sambata-lui-lazar/

Sâmbătă, 12 aprilie, de la ora 22.00, invitatul Eugeniei Vodă la Profesioniştii de la TVR 1 este actorul Dorel Visan. “Totul se plăteşte pe lumea asta, nimic nu rămâne nepedepsit, iar scopul final al acestei judecăţi supreme este reinstaurarea echilibrului între toate” – spune Dorel Vişan.

Un articol de Petre Ivan|10 aprilie 2014

De ce, în Sâmbăta lui Lazăr, tocmai Dorel Visan? „Pentru că, poate puţină lume ştie, Dorel Vişan a scris un frumos volum de Psalmi, dar e şi omul care, prin tehnici de autovindecare, a reuşit să depăşească grave probleme de sănătate”… îşi prezintă Eugenia Vodă invitatul.

„Boala se naşte în minte şi tot acolo se şi vindecă. Toţi avem păcate, unele mai mari, altele mai mici. De la minciună şi mândrie, până la invidie, egoism şi ură, de la lene şi gelozie, până la ignoranţă, poftă şi necunoaştere. Toate sunt păcate care, într-un fel sau în altul, sunt pedepsite. Dar poate că mai intervin şi păcate ale înaintaşilor din cine ştie a câta generaţie.

Totul se plăteşte pe lumea asta, nimic nu rămâne nepedepsit, iar scopul final al acestei judecăţi supreme este reinstaurarea echi¬librului între toate”,  crede Dorel Vişan, invitatul Eugeniei Vodă.

Actorul, profesorul, poetul Dorel Vişan vorbeşte la Profesioniştii despre experienţele trăite pe scenă ca actor, despre viaţa personală, despre poezie şi împietrirea inimii. Nu rataţi, în Sâmbăta lui Lazăr, un recital Dorel Vişan la TVR 1.

Dorel Visan

Realizatoarea TVR Eugenia Vodă a început seria Profesioniştilor în acest an cu o ediţie specială, dedicată actriţei Stela Popescu

Seria emisiunilor din 2014 a continuat cu profesorulul universitar doctor Teofil Lung, inginerul Ştefan Marincea, regizorul de teatru Radu Afrim, nepotul scriitorului Mircea Eliade, Sorin Alexandrescu şi regizorul de film Mircea Daneliuc.

Foto cu Dorel Visan şi Eugenia Vodă

 

Citiţi şi:
03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.

03
/11
/23

În perioada 6-19 noiembrie 2023, la sediul ICR Londra va putea fi vizitată expoziția documentară „Circular Catalysts“, program al British Council România, realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

03
/11
/23

În luna noiembrie, compania independentă de teatru Vanner Collective își aduce pe scenă spectacolele atât în spațiile consacrate, cât și în cadrul proiectului „Deschis - microstagiune de spectacole invitate”, de la Teatrul Masca din București, și în programul Festivalului Caleido, care se va desfășura în 2023 la Timișoara.

02
/11
/23

La începutul lunii noiembrie, MNAC deschide noul sezon expozițional, Art Safari Stars Edition continuă să atragă iubitorii artelor vizuale pe Lipscani cu două noi expoziții, iar la MNAR sezonul de toamnă s-a lansat cu un important eveniment dedicat sculpturii.

02
/11
/23

Nu pierdeți expoziția de final a celei de-a doua ediții a proiectului ATELIERE DE PRACTICI COLABORATIVE, program de educație non-formală prin artă co-finanțat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023!

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.

31
/10
/23

Montări jucate des cu casa închisă, cunoscuți dramaturgi români contemporani și internaționali, proiecte câștigătoare ale programului StarT. Alchimia suferinței, larghețea sufletului uman, frumusețile și grozăviile lumii noastre, povești cu ecouri largi pentru tineri și adulți – din 3 noiembrie.