Dorel Vişan, recital în Parcul Artelor-Parcul Titan, de Ziua Limbii Române
https://www.ziarulmetropolis.ro/dorel-visan-recital-de-ziua-limbii-romane/

Dorel Vişan, recital de Ziua Limbii Române. Evenimentul, organizat de Primăria Sectorului 3 şi Centrul Cultural Casa Artelor va avea loc duminică ,30 august, în Parcul Artelor-Parcul Titan şi este dedicat împlinirii a 120 de ani de la naşterea lui Lucian Blaga.

Un articol de Petre Ivan|26 august 2015

Se împlinesc 120 de ani de la nașterea scriitorului Lucian Blaga, motiv pentru care ediția din acest an îi este dedicată.

Parcul Artelor-Parcul Titan se transformă, astfel, pentru o zi, în spațiu de lectură și relaxare, dar va găzdui și recitaluri de poezie, două expoziții și ateliere de limba română.

Seara, Parcul va găzdui, în transmisiune directă de la Sala Palatului, Concertul de deschidere a Festivalului Internațional George Enescu.

De la ora 11.00, hamacele și balansoarele puse la dispoziție de Centrul Cultural Casa Artelor şi Primăria Sectorului 3 îi așteaptă pe toți cei care vor să își acorde un răgaz pentru citit în parc, dar și să cumpere cărți semnate de autori români, propuse de 10 edituri de prestigiu din România.

De la ora 12.00, începe “Ora de Limba Română”! Scriitorii Doina Ruşti și Ioan Groşan, împreună cu prof. univ. dr. Silviu Angelescu, vor susține ateliere în care vor iniția un dialog deschis cu publicul.

De la ora 18.00, muzica veche românească este adusă în parc de Orchestra MundiColour (solistă Ana Cebotari), care va susține concertul “Limba Noastră”.dorel

De la ora 19.00, pe scenă va urca invitatul special al serii. Actorul Dorel Vişan va recita poezii de Lucian Blaga , acompaniat de flautistul Ion Bogdan Ștefănescu .

Pe parcursul întregii zile, cei care se vor plimba în Parcul Titan-Parcul Artelor vor putea afla mai multe despre scriitorul Lucian Blaga din expoziția dedicată vieții și operei sale.

O altă expoziție va aduce în parc informații despre istoria Festivalului George Enescu, cu atât mai mult cu cât concertul de deschidere a editiei a XXII-a a evenimentului de anvergură internațională va fi transmis în direct, de la ora 19,30 pe ecranele montate în Parcul Titan-Parcul Artelor.

Intrarea este liberă!

Foto: Dorel Vişan, Ziua Limbii Române – cinemagia, ro-ro.facebook.com/CasaArtelor

06
/10
/17

Ca în fiecare an, lansările de carte vor reprezenta şi în cea de-a 27-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru un important centru de greutate al întregului complex de manifestări culturale care se vor derula în Bucureşti între 20 şi 30 octombrie.

05
/10
/17

„A existat o altă viaţă pe care aş fi avut-o, dar o am pe aceasta...” - Kazuo Ishiguro. Laureatul Premiului Nobel pentru Literatură din acest an este Kazuo Ishiguro ''pentru romanul său cu puternic impact emoţional''. Premiul se acordă anual de către Academia Suedeză operei unui autor care a produs "cea mai remarcabilă lucrare într-o tendinţă idealistă", conform formulării lui Alfred Nobel.

03
/10
/17

Cine va lua Nobelul pentru literatură după Bob Dylan? Aceasta este marea întrebare care generează polemici serioase în saloanele literare, în contextul în care membrii Academiei suedeze ar putea să facă o alegere mai puțin controversată, lăsându-se tentați în acest an de propriul lor spirit academic, notează AFP.

24
/09
/17

Filip Florian se numără printre finaliştii prestigiosului Premiu Literar al Europei Centrale „Angelus”, ediţia 2017, cu romanul „Zilele regelui” (Polirom, 2008, 2012, 2013, disponibil şi în ediţie digitală).

21
/09
/17

Editura Nemira lansează un nou roman scris de Iulian Tănase – Melciclopedia, o carte plină de jocuri de cuvinte și cu numeroase trimiteri culturale, o aventură a imaginației, a erudiției și a spiritului ludic. Povestea este însoțită de ilustrațiile lui Mircea Pop.

17
/09
/17

Duminică, 17 septembrie, laureata Premiului Nobel pentru Literatură în anul 2009, Herta Müller, va participa la o întâlnire cu cititorii din Londra, organizată la celebra British Library de Universitatea din Swansea, în parteneriat cu Institutul Goethe, Institutul Cultural Român din Londra şi Ambasada Germaniei la Londra.

17
/09
/17

Volumul „Ce este populismul?”, semnat de Jan-Werner Müller, a apărut în această săptămână în colecţia „Opus. Ştiinţe politice” a Editurii Polirom, în traducerea Irinei-Mariana Borţoi.

16
/09
/17

Duminică, pe 24 septembrie, de la ora 11.00, la Sala Atelier, în cadrul programului Conferințele Teatrului Național, Emil Brumaru prezintă conferința „Infernul feminin și îngerii lui Brumaru”.

14
/09
/17

Noul roman al scriitorului american Paul Auster, "4321", este una dintre cele șase cărți finaliste ale ediției din 2017 a prestigiosului Premiu Man Booker (Man Booker Prize), decernat celui mai bun roman original în limba engleză. Câștigătorul acestui premiu va fi anunțat pe 17 octombrie la Londra și va primi suma de 50.000 de lire sterline.

12
/09
/17

Romanul „Mary” (traducere din limba suedeză de Elena-Maria Morogan) a fost publicat la Editura Humanitas Fiction, în anul 2017.

12
/09
/17

Editura Nemira continuă Serile Nautilus – evenimente lunare dedicate iubitorilor de science fiction & fantasy – cu scriitorul Ted Chiang, invitat prin skype la o discuţie cu Ana Nicolau, luni, 18 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas din Cişmigiu. Publicată în colecția Nautilus, Povestea vieții tale a fost cea mai bine vândută carte la Bookfest 2017.

10
/09
/17

În 13 septembrie la Timișoara și în 19 octombrie la București vor avea loc prezentările instalației performative #dansliteratura, deschise publicului pentru o întâlnire specială cu dansul contemporan și poezia și 8 artiști din București, Timișoara și Brașov.

28
/08
/17

“Simţurile nu înşală, judecata înşală.” - Johann Wolfgang von Goethe / „Dacă ne cercetăm bine, aproape întotdeauna vom găsi la noi un păcat pe care-l osândim la alţii.” – Lev Tolstoi. Lev Tolstoi şi Goethe, doi dintre sei mai importanţi gânditori ai lumii, s-au născut într-o zi de 28 august.