Doua volume despre I. L. Caragiale lansate la Targul Gaudeamus
https://www.ziarulmetropolis.ro/doua-volume-despre-i-l-caragiale-lansate-la-targul-gaudeamus/

Volumele „I.L. Caragiale, Cele mai frumoase scrisori alese” şi „I. L. Caragiale, Despre lume, artă şi neamul românesc”, antologie de Dan C. Mihăilescu, au fost lansate sâmbătă la standul Editurii Humanitas din cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus 2012. Scriitoarea Ioana Pârvulescu a afirmat că autorul a făcut, în volumul cu scrisori alese, „o selecţie din cele […]

Un articol de Andrada Văsii|26 noiembrie 2012

Volumele „I.L. Caragiale, Cele mai frumoase scrisori alese” şi „I. L. Caragiale, Despre lume, artă şi neamul românesc”, antologie de Dan C. Mihăilescu, au fost lansate sâmbătă la standul Editurii Humanitas din cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus 2012.

Scriitoarea Ioana Pârvulescu a afirmat că autorul a făcut, în volumul cu scrisori alese, „o selecţie din cele mai frumoase scrisori caragialiene”.

Ea a apreciat că Dan C. Mihăilescu a ales în cartea lui „nu fragmente din Caragiale, ci fragmente din scrisorile şi proza lui Caragiale” mai puţin cunoscute şi mai rar studiate.

„Dan C. Mihăilescu a ales cele mai frumoase şi cele mai semnificative părţi din Caragiale. Sunt lucruri care pot fi folosite cu folos – dacă mi se îngăduie tautologia – chiar şi de către specialişti”, a conchis Ioana Pârvulescu.

Autorul şi-a amintit că ideea de a scoate aceste volume i-au dat-o cititorii care de multe ori l-au abordat cu întrebări despre viaţa şi opera lui Caragiale.

Cea de-a XIX-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură s-a deschis miercuri în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, peste 650 de evenimente culturale, propuse de peste 370 de participanţi români şi 15 agenţi literari străini din şapte ţări europene şi SUA, urmând a fi organizate, până duminică, într-un spaţiu expoziţional de 14.000 mp.

08
/11
/23

Ritmuri de jazz românesc au surprins asistenţa la Marea Sală UNESCO, cu ocazia alegerii ambasadoarei României, excelența sa doamna Simona Miculescu, în funcția de președinte al UNESCO.

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.