Dragos Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol vin la Nocturne
https://www.ziarulmetropolis.ro/dragos-bucur-dorian-boguta-si-alexandru-papadopol-vin-la-nocturne/

Marina Constantinescu îi aşteaptă pe telespectatori la o nouă discuţie despre film azi, de la ora 24.00, cu Dragos Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol la emisiunea Nocturne de la TVR 1, TVR HD şi online.

Un articol de Andrada Văsii|25 noiembrie 2013

Marina Constantinescu îi aşteaptă pe telespectatori la o nouă discuţie despre film azi, de la ora 24.00, cu Dragos Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol la emisiunea Nocturne de la TVR 1, TVR HD şi online.

După întâlnirea de săptămâna trecută cu tinerele Iulia Rugină (regizoarea filmului Love Building), Oana Răsuceanu şi Ana Agopian (scenariste), discuţia cu generaţia tânără a filmului românesc continuă, în studioul TVR, cu actorii Dorian Boguţă, Dragos Bucur şi Alexandru Papadopol.

Dorian Boguţă, Dragos Bucur şi Alexandru Papadopol interpretează în „Love Building“ rolurile a trei antrenori de „dragoste”, aflaţi într-un cantonament de o săptămână, ocazie cu care cuplurile ajunse pe marginea prăpastiei încearcă să se regăsească. Să-şi aducă aminte de ce  s-au îndrăgostit, ce le-a plăcut iniţial unii la alţii, să surmonteze probleme ca rutina, minciuna, trădarea, indiferenţa.

Cei trei antrenori, terapeuţi, pun cuplurile în faţa unor „probe” menite să reaprindă flacăra iubirii. Nimic complicat, lucruri foarte simple pe care, de cele mai multe ori, uităm să ni le amintim şi să le ţinem vii într-o relaţie de dragoste. Telespectatorii pot lua lecţii pentru acasă din această poveste, pentru că nimeni nu este scutit de pericolele care pândesc dragostea.

Povestea unui film cu Dragos Bucur

Despre un film prost şi un film bun. Despre Love Building sau cum să construieşti, să repari şi să ierţi. Din dragoste. Despre proiectul actoriedefilm.ro, iniţiat de cei trei invitaţi ai Marinei Constantinescu, aflaţi amănunte în ediţia de azi, de la ora 24.00, a emisiunii Nocturne.

Noul sezon al emisiunii Nocturne a început pe 7 octombrie cu un invitat special: Ioan Holender. Apoi, lumea filmului a fost descifrată cadru cu cadru de: operatorul Vivi Drăgan Vasile, regizorul Cristi Puiu, criticul de film Mihai Chirilov, producătorul de film Ada Solomon, „vocea filmelor” Irina Margareta Nistor, scenaristele Oana Răsuceanu şi Ana Agopian şi regizoarea de film Iulia Rugină.

Dragos Bucur

Dragos Bucur, în platoul emisiunii „Nocturne“

Criticul de teatru Marina Constantinescu a început să facă televiziune în 2000, ca realizator al emisiunii Cabina de montaj, iar din 2001 povestea ei continuă cu Nocturne, emisiune difuzată de TVR1.

Nocturne este o reverenţă în faţa valorii, a verticalităţii morale şi profesionale, aşa cum o descrie şi Marina Constantinescu. „Nocturnele sunt poveşti cu şi despre oamenii din mine şi din jurul nostru. Sondez continuu pe terenul marilor valori, prea puţin cunoscute, pe de o parte, precum şi dialoghez cu mari personalităţi, prea bine cunoscute, pe care încercăm să le prezentăm, cu smerenie şi cu modestie, în imagini mai puţin bătătorite, cu stări mai puţin intuibile.”

Marina Constantinescu face echipă la Nocturne cu regizorul Aurel Badea şi producătorul Oana Cucuruzeanu.

Foto credit: TVR 1, Dragos Bucur

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.