Dragoste şi alte crime se joacă şi pentru spectatorii români ai Teatrului Tamási Áron
https://www.ziarulmetropolis.ro/dragoste-si-alte-crime-se-joaca-si-pentru-spectatorii-romani-ai-teatrului-tamasi-aron/

Reprezentaţia de marţi, 12 aprilie, cu  spectacolul Dragoste şi alte crime, în regia lui Theodor-Cristian Popescu, se va juca cu traducere în limba română.

Un articol de Petre Ivan|8 aprilie 2022

Este vorba de un spectacol realizat după un film celebru, cu acelaşi titlu, al regizorului sârb Stefan Arsenijević, care a ajuns în atenţia lumii cinematografice în 2003, odată cu multipremiatul său scurtmetraj (A)Torsion. Dragoste şi alte crime este povestea unei femei rătăcite printre gangsteri şi printre betoanele unui cartier balcanic, o poveste despre înnebunitoarea incertitudine a existenţei sale.

La realizarea spectacolului de pe scena Teatrului Tamási Áron, Theodor-Cristian Popescu a implicat şi elevi de la Secţia de Teatru a Liceului de Arte Plugor Sándor, iar din echipa regizorului mai fac parte  Mihai Păcurar (scenografie&concept video)  Andrei Raicu (muzică&sound design), Cristian Niculescu (light design), Edit V. Bartha (regizor tehnic), Dobra Mária Magdolna (sufleor) și Krisztián Kiliti (dramaturgia).

Spectatorii români îşi pot cumpăra bilete prin  biletmaster.ro,  sau de la Casa de Bilete de lângă Teatru, care este deschisă de luni până joi, între orele 9:00-16:00, și vineri între orele 9:00-13:00.

02
/10
/23

Artă, experiențe multisenzoriale marca Madrigal, povești de noapte ale Bucureștiului și primul design show în colaborare cu V&A din Londra, în perioada 29 septembrie - 14 ianuarie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani, în cadrul Art Safari Stars Edition.

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.