Dumnezeul de a doua zi, primit cu entuziasm la Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/dumnezeul-de-a-doua-zi-primit-cu-entuziasm-la-londra/

Spectacolul „Dumnezeul de a doua zi“, de Mimi Brănescu, producţia Teatrului Act din Bucureşti, cu Vlad Zamfirescu şi Mirela Oprişor pe afiş, s-a jucat cu casa închisă în capitala Marii Britanii.

Un articol de Corina Vladov|8 octombrie 2013

Spectacolul Dumnezeul de a doua zi, de Mimi Brănescu, producţia Teatrului Act din Bucureşti, cu Vlad Zamfirescu şi Mirela Oprişor pe afiş, s-a jucat cu casa închisă în capitala Marii Britanii.

Duminică, 6 octombrie 2013, în cadrul proiectului „Poveşti spuse-n româneşte“ au avut loc două reprezentaţii cu acest spectacol, la teatrul The Cockpit.

Producţia, care a luat deja mai multe premii în ţară, atât pentru interpretare, cât şi pentru spectacol, s-a jucat cu casa închisă şi a strâns peste 350 de spectatori, atât români, cât şi englezi, piesa fiind prezentată în limba română, cu supratitrare în limba engleză.

Reacţiile publicului au fost extraordinare, jocul celor doi protagonişti şi povestea scrisă de Mimi Brănescu şi regizată de Claudiu Goga fiind primite cu aplauze furtunoase.

dumnezeul de a doua zi

Afişul spectacolului Dumnezeul de a doua zi

Produs de Teatrul Act, spectacolul a fost considerat de critică şi public drept o producţie amuzantă, gândită inteligent şi excelent interpretată, despre părinţi, copii şi relaţiile complicate dintre ei.

„Este un spectacol delicat, dar plin de umor, la care viteza cu care se trece de la râs febril la lacrimă este incredibilă”, spune Vlad Zamfirescu, citând un spectator care l-a văzut de opt ori. Iar Mirela Oprişor a afirmat într-un interviu acordat presei româneşti din Londra că de fiecare dată când joacă în afara ţării are impresia că interpretează în premieră.

Proiectul este o iniţiativă a Claudiei Cîrlig şi este dezvoltat împreună cu ICR Londra.

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriţi-ne şi pe Facebook!

Foto cu actorii din Dumnezeul de a doua zi: Inno Brezeanu

28
/02
/17

Între 28 martie și 2 aprilie, în parteneriat cu Arsenal - Institute for Film and Video Art și cu sprijinul generos al Goethe-Institut, Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF oferă publicului românesc rara oportunitate de a viziona câteva dintre cele mai provocatoare titluri din selecția prestigiosului Festival Internațional de Film de la Berlin, din secțiunea sa de avangardă: Berlinale Forum Expanded.

28
/02
/17

„Moonlight” / „În lumina lunii” a câștigat, ieri dimineață, premiul pentru Cel mai bun film la cea de-a 89-a ediție a galei Premiilor Oscar. Drama scrisă și regizată de Barry Jenkins a mai obținut statuetele pentru Cel mai bun actor în rol secundar (Mahershala Ali) și Cel mai bun scenariu adaptat (Barry Jenkins). Din 10 martie, Moonlight poate fi văzut în cinematografele din țară, distribuit de Transilvania Film.

28
/02
/17

CORESPONDENŢĂ DE LA BERLIN Despre filmul maghiar câştigător al Ursului de Aur, „A Teströl és Lélekröl”/„On Body and Soul”, regizat de Ildikó Enyedi. Şi despre „The Dinner”, în regia Oren Moverman şi cu Richard Gere şi Steve Coogan - o dramă americană desfășurată în jurul unei cine dintr-un restaurant simandicos.

27
/02
/17

După aproape 36 ani de la ultima montare importantă pe o scenă bucureşteană, piesa de teatru Hagi Tudose se joacă pe scena Teatrului Metropolis (premiera fiind în octombrie 2016). Capul de afiş este reprezentat de actori consacraţi precum Virgil Ogăşanu, Virginia Mirea, Adela Mărculescu şi Costel Constantin.

27
/02
/17

O schiţă realizată de Rembrandt, care reprezintă un câine, a fost autentificată după ce timp de 250 de ani a fost atribuită unui pictor german specializat în tablouri cu animale. Descoperirea a fost descrisă drept ”o senzaţie” de reprezentanţii Muzeului Herzog Anton Ulrich, din Braunschweig, unde schiţa a fost expusă timp de mai multe decenii şi era prezentată ca o lucrare a artistului Johann Melchior Roos.

27
/02
/17

Într-o zi de 27 februarie se năștea Elizabeth Taylor, ”actriţa cu ochi violet”, considerată cea mai frumoasă femeie din lume în anii ’50. Elizabeth Taylor, „ultimul star al Hollywoodului de altădată”, a fost distinsă cu Premiul Oscar de două ori, una dintre cele mai răsfăţate actriţe din toate timpurile, dar şi, cea mai “scumpă”, pentru rolul din “Cleopatra” primind în anul 1962, peste un milion de dolari...

27
/02
/17

CORESPONDENȚĂ DE LA BERLIN Despre cât de greu se obţin biletele la proiecţiile din cadrul Festivalului de Film de la Berlin. Despre filmul care a deschis ediţia din acest an - "Django", povestea celebrului chitarist de jazz Django Reihardt. Şi despre o dramă japoneză plină de sensibilitate şi candoare.

26
/02
/17

Filmul „Lion/Saroo: Drumul spre acasă” care se bucură de un succes răsunător în toate colţurile lumii, se bazează pe o poveste reală, emoţionantă şi plină de candoarea şi speranţa regăsirii familiei.