Duo Atris – Regal cameral la Castelul Peleş
https://www.ziarulmetropolis.ro/duo-atris-regal-cameral-la-castelul-peles/

Continuă a IV a ediţie a Stagiunii “Sunetul muzicii” de la Castelul Peleş, eveniment organizat de ExcesMusic şi Muzeul Naţional Peleş. Sâmbătă 27 septembrie 2014, de la ora 16, la Sinaia, în sala de concerte a castelului, va evolua un ansamblu cameral românesc de mare valoare – Duo Atris.

Un articol de Petre Ivan|18 septembrie 2014

Violonista Raluca Stratulat și pianista Adriana Toacsen, vă propun un program cameral deosebit, de o mare diversitate stilistică.

Călătoria va porni din barocul francez reprezentat de Jean Marie Leclair, de la a cărui trecere în eternitate se împlinesc 250 de ani, va continua cu o creație a romanticului austriac Franz Schubert, iar din program nu va lipsi o creație timpurie a lui George Enescu, creator cu o afinitate specială pentru acest loc de o Duo Atris frumusețe aparte – Castelul Peleș.

Duo Atris

În anul 2003 a obţinut primul premiu – locul al 2 lea la concursul Mozart de la Cluj. Au urmat alte competiţii, alte distincţii, la concursul Beethoven de la Bucureşti, la concursul internaţonal de la Salonic – Grecia, la concursul de interpretare din cadrul festivalului muzicii maghiare, organizat de Centrul Cultural Ungar.

Au participat la mai multe ediţii ale culsurilor de vară ICon Arts, unde au studiat cu Ladislau Csendes.

Până în prezent au susţinut recitaluri la Bucureşti, Cluj, Satu Mare, Ploieşti, Târgovişte, Piteşti, dar şi în Belgia şi Statele Unite ale Americii.

Programul complet al stagiunii:

Foto: Duo Atris -stagiuneasunetulmuzicii.com

11
/05
/22

Miercuri, 18 mai 2022 (de la 19.00), ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO prezintă un concert 100% MOZART, derulat sub bagheta dirijorului de origine libaneză TOUFIC MAATOUK. În 2015, acesta a debutat ca dirijor într-una dintre cele mai cunoscute săli de concerte din lume - Carnegie Hall, New York - cu Messa di Gloria de Puccini, moment urmat de debutul (în 2016) la Teatro San Carlo din Napoli cu Recviemul lui Mozart.

10
/05
/22

Joi, 12 mai și vineri, 13 mai 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Valentin Doni, prezintă publicului În lumina evocării-George Enescu de Ulpiu Vlad, Fantezia scoţiană, în mi bemol major, pentru vioară şi orchestră, op. 46 de Max Bruch, cu violonistul Gabriel Croitoru în ipostază solistică, și Variaţiunile Enigma, op. 36 de Edward Elgar.

05
/05
/22

Peste 100 de tineri muzicieni din 32 de țări s-au înscris la a XVIII-a ediție a Concursului Internațional George Enescu la cele patru secțiuni dedicate: violoncel, vioară, pian și compoziție. Concurenții declarați eligibili prin respectarea condițiilor impuse de regulament vor participa la etapa online. Pentru prima oară în istoria Concursului, concurenții înscriși la vioară, violoncel și pian care vor trece de etapa online vor ajunge direct în Semifinală.

03
/05
/22

Pe 12 și 13 mai, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Valentin Doni, prezintă publicului „În lumina evocării-George Enescu” de Ulpiu Vlad, „Fantezia scoţiană, în mi bemol major, pentru vioară şi orchestră, op. 46” de Max Bruch, cu violonistul Gabriel Croitoru în ipostază solistică, și „Variaţiunile Enigma, op. 36” de Edward Elgar.

02
/05
/22

Duminică, 8 mai 2022, la ora 19.00, pe scena Ateneului Român, în cadrul CellEAST Festival 2022, va avea loc un recital susținut de profesorii invitați în cadrul festivalului și la cursurile de măiestrie Future CellEAST și MiniCellos, violonceliștii Andrei Ioniță, Denis Severin, Valentin Răduțiu, Răzvan Suma, Ștefan Cazacu, Mircea Marian, Marin Cazacu, Atanas Krastev, Dragan […]