După 15 ani, filmul Harry Potter și Piatra Filozofală™ revine pe marile ecrane alături de Orchestra Simfonică București, la Sala Palatului
https://www.ziarulmetropolis.ro/dupa-15-ani-filmul-harry-potter-si-piatra-filozofala-revine-pe-marile-ecrane-alaturi-de-orchestra-simfonica-bucuresti-la-sala-palatului/

La peste 15 ani de la lansarea în premieră pe marile ecrane din România, primul film din seria de succes „Harry Potter” revine la Bucureşti pe 1 iunie, la Sala Palatului, pe un ecran de 17 metri.

Un articol de Liliana Matei|29 mai 2017

Însă nu oricum, ci însoțit de Orchestra Simfonică București, care va interpreta LIVE întreaga coloană sonoră a filmului vrăjit, ieșită de sub bagheta magică a compozitorului John Williams, nominalizat de 50 de ori la Oscar pentru muzica lui.

Un film cu adevărat magic, Harry Potter și Piatra Filozofală™ a fost filmul cu cele mai mari încasări din 2001, atât în America, cât şi la nivel mondial, atingând aproape 1 miliard de $. Ceea ce este însă cu adevărat impresionant este că, până acum, niciun alt film din seria Harry Potter, oricum aflată pe prima poziție în lista filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile (peste 5 miliarde $), nu a depăşit încasările Harry Potter și Piatra Filozofală™.

Pe 1 iunie, la Sala Palatului, ai șansa, dupa 15 ani, să revezi prima ecranizare din seria filmelor create după celebrele cărți eponime ale lui J. K. Rowling, pe un ecran impresionant și în prezența a peste 85 de instrumentiști, membri de onoare ai Orchestrei Simfonice București, care vor interpreta vivanta coloană sonoră a filmului. În premieră la București, acest eveniment-concert se anunță a fi o călătorie multi-senzorială unică în universul magic Harry Potter și cadoul perfect pentru copii, studenți, părinți și bunici. Biletele încă mai sunt disponibile în rețelele Eventim.ro, Bilete.ro, Myticket.ro, Iabilet.ro și la casa de bilete a Sălii Palatului.

HARRY POTTER characters, names and related indicia are © & TM Warner Bros. Entertainment Inc. J.K. ROWLING`S WIZARDING WORLDTM J.K. Rowling and Warner Bros. Entertainment Inc. Publishing Rights © JKR. (s17)

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.