Editura ALL sărbătorește împlinirea a 30 de ani de la înființare
https://www.ziarulmetropolis.ro/editura-all-sarbatoreste-implinirea-a-30-de-ani-de-la-infiintare/

În decembrie, Editura ALL împlineşte 30 de ani de existenţă în lumea cărţilor, cu peste 6.000 de titluri publicate în sute de colecţii şi peste 15 milioane de exemplare vândute. În fiecare bibliotecă din casa unui român se află cel puţin o carte apărută sub sigla ALL.

Un articol de Liliana Matei|22 noiembrie 2021

Timp de 30 de zile, în perioada 18 noiembrie – 17 decembrie 2021, cititorii se vor putea bucura de o serie de oferte speciale, concursuri, cadouri și surprize pe www.all.ro și pe pagina de Facebook a editurii.

Pentru a rememora momente-cheie ale acestui parcurs îndelungat, nu de puține ori marcat de provocările inerente industriei de carte autohtone, editura ne propune o selecție de mărturii și urări emoționante de la autori și traducători, parteneri de afaceri și colaboratori, care vor fi publicate zilnic pe pagina oficială de Facebook a editurii.

De asemenea, din 18 noiembrie, vizitatorii site-ului vor găsi secțiunea „Oferta zilei ALL 30”, în care sunt adăugate zilnic cele mai populare titluri cu 50% reducere. Orice comandă de peste 150 de lei pe www.all.ro va fi însoțită de un cadou special – bestsellerul ROAR. 30 de femei. 30 de povești, semnat de scriitoarea irlandeză Cecelia Ahern, o carte despre esența fragilă, dar durabilă și perseverentă a naturii umane.

Editura ALL a fost fondată în 1991 de Mihail Penescu, actualul Președinte și Director General al Grupului Editorial ALL, alături de partenerii săi de la acea vreme, devenind astfel prima editură privată cu profil academic și universitar. În doar câțiva ani, portofoliul de titluri cuprindea deja cărți de drept, economie, medicină, calculatoare, matematică, fizică, chimie, istorie, filosofie, psihologie, biologie, precum şi literatură. Introducerea manualelor alternative a însemnat o oportunitate pentru ALL, care a ajuns liderul pieței de manuale și de carte şcolară din România.

Apărută inițial în 1994, Îngrijirea sugarului și a copilului, de Dr. Spock, un volum de referință pentru generații întregi de părinți, se regăsește și astăzi în topul vânzărilor Editurii ALL, fiind tipărită până acum în zeci de tiraje. De același succes îndelungat se bucură și versiunea în limba română a unei adevărate biblii în domeniul dezvoltării personale – Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace, de Stephen R. Covey, pe care o retipărim deja cu succes de 26 de ani. Începând din 2013, romanele Fantasy Pisicile Războinice, care se regăsesc pe lista de bestselleruri New York Times, și-au făcut loc și în topul vânzărilor ALL din toate timpurile.

Editura ALL și-a păstrat specificul academic, o treime dintre cărțile publicate astăzi adresându-se medicilor, asistenților medicali și studenților la medicină. De asemenea, din oferta grupului editorial fac parte titluri de excepție ale unor autori distinși cu cele mai prestigioase premii literare, bestselleruri internaționale, cărți care au schimbat mentalități și destine în domeniile lor: istorie, diplomație, antropologie, dezvoltare personală, literatură, ficțiune pentru copii.

 

 

27
/10
/21

În toamna aceasta, la editura EIKON au apărut două cărţi-eveniment, semnate de prozatoarea Andreea Nanu: „Cum vă place”. Cronică de teatru, operă şi film şi „Eternitatea. Şi încă o zi”. Teatrul lui Andrei Şerban.

27
/10
/21

În Ţinutul nomazilor: cum să supravieţuieşti în America secolului 21 publicată de Editura Trei, jurnalista Jessica Bruder specializată în reportaje despre subculturi surprinde nașterea unei noi categorii sociale, a unui nou stil de viață. America aflată „sub radarul economic” este formată din „americanii în vârstă, scăpătați și itineranți” pentru care speranța unei vieți mai bune ia forma unui drum nesfârșit de-a lungul și de-a latul țării, în căutare de slujbe sezoniere ca să supraviețuiască.

25
/10
/21

Reprezentanța Institutul Cultural Român de la Madrid, în colaborare cu Editura Impedimenta, Círculo de Bellas Arte, Școala de arte SUR, Universitatea Complutense din Madrid, Facultatea de Filologie și Librăria Rafael Alberti organizează o serie de întâlniri literare ale scriitorului Mircea Cărtărescu, în perioada 26-27 octombrie 2021.

18
/10
/21

Din 15 octombrie, a intrat în librării „Între două lumi. Amintiri dintr-o viață suspendată” de Suleika Jaouad, volum publicat în limba română de Editura Humanitas, în colecția „Memorii/Jurnale” (traducere de Ines Simionescu, Anca Lăcătuş şi Andreea Niţă). La 22 de ani, autorea primea un diagnostic înfricoșător: leucemie, cu 35% șanse de supraviețuire. Aceasta este povestea ei!

16
/10
/21

După ce a publicat jurnalul lui Dostoievski și o parte din scrisorile lui Cehov, Editura Polirom a tipărit recent o a doua ediție a scrierilor extraliterare ale lui Bulgakov, sub titlul „Corespondență. Jurnale”, în traducerea semnată de Ana-Maria Berzuleanu și cu prefața lui Ion Vartic.

11
/10
/21

Editura Humanitas vă invită marți, 12 octombrie, ora 19.30, online&live, la o discuție despre acest volum la care vor participa Alexandru Stermin, Carmen Strungaru, etolog, și Ciprian Mihali, profesor de filosofie contemporană la Universitatea Babes Bolyai. Moderator: Corina Negrea, realizator de emisiuni de știință la Radio România Cultural. Partener: Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

11
/10
/21

Vaclav Smil nu are telefon mobil, apare rar în public și crede că doar „Cifrele nu mint”. Un adevărat maestru al interpretărilor statistice, Vaclav Smil este un artist care descrie lumea prin intermediul cifrelor. „Aștept fiecare nouă carte a lui Smil așa cum așteaptă unele persoane un alt film din seria Războiul Stelelor”, spunea Bill Gates despre omul de știință de origine cehă.

08
/10
/21

Romanul „Ereditate” (Editura Trei, 2021), semnat de tânărul scriitor francez Miguel Bonnefoy, a fost recompensat cu Premiul Librarilor în acest an în Franța și desemnat alegerea României la Premiul Goncourt 2020. „Un roman magic", după cum sublinia publicația Le Figaro.

08
/10
/21

„Big Sur”, „capodopera lui Kerouac”, după cum o numea scriitorul și criticul american Richard Meltzer, recent apărută în limba română la Editura Polirom, în traducerea lui Vlad Pojoga, este cartea pe care v-o propunem pentru acest sfârșit de săptămână.