Editura Institutului Cultural Român va fi reorganizată
https://www.ziarulmetropolis.ro/editura-institutului-cultural-roman-va-fi-reorganizata/

Institutul Cultural Român a anunţat reorganizarea Editurii ICR sub conducerea directoarei Mariana Bulei şi acordarea de sprijin financiar şi logistic pentru o nouă dezvoltare a editurii. Aceasta se va realiza prin mărirea producţiei editoriale (efectiv de lucrări şi tiraje); aplicarea unui sistem flexibil de finanţare, combinând contribuţii ale ICR şi resurse ale autorilor şi sponsorilor, […]

Un articol de Andrada Văsii|14 ianuarie 2013

Institutul Cultural Român a anunţat reorganizarea Editurii ICR sub conducerea directoarei Mariana Bulei şi acordarea de sprijin financiar şi logistic pentru o nouă dezvoltare a editurii.

Aceasta se va realiza prin mărirea producţiei editoriale (efectiv de lucrări şi tiraje); aplicarea unui sistem flexibil de finanţare, combinând contribuţii ale ICR şi resurse ale autorilor şi sponsorilor, resurse publice şi resurse private; extinderea cooperări cu edituri din spaţiul Uniunii Europene şi cu edituri din alte ţări şi tipărirea pe scară sporită de traduceri de scrieri ale autorilor din România.

În ceea ce priveşte editările de scrieri ale autorilor români pe care le realizează Editura ICR este nevoie de schimbări şi de asigurarea unui loc aparte următoarelor serii: „Historica” – publicaţii originale despre istoria ţării; „Argumente” – publicaţii din filosofie, sociologie, ştiinţe, teologie, economie etc. care abordează fenomene ale contemporaneităţii; „Interviuri” – publicaţii ce conţin interviuri cu personalităţi de prim plan ale culturii române.

De asemenea, vor fi înfiinţate seriile „Dialoguri culturale” – publicaţii din sfera dialogului cultural şi intercultural şi „Restituiri” – publicaţii de manuscrise inedite ale autorilor români.

Sursa: Agerpres

20
/06
/23

Spectacolul are la bază textul „Exit, Pursued by a Bear“ al scriitoarei americane Lauren Gunderson, unul din cei mai jucați dramaturgi contemporani americani. Piesa este o comedie neagră, iar adaptarea românească, sub regia lui Laurențiu Rusescu, conține și o serie de date referitoare la violența asupra femeilor în familiile din România, adăugând o dimensiune serioasă poveștii, devenind astfel și un manifest împotriva violenței domestice.

20
/06
/23

Pe 21 iunie, Women in Music Romania dă startul unei noi serii de evenimente la Cărturești Modul (strada Acedmiei, nr. 18-29). Seria HerStory, își propune să aducă în prim plan poveștile unor femei de succes din industria muzicală din România. Prima invitată este Olga Juverdeanu - Director General Global Records, în prezent cea mai mare casă de discuri independentă din Europa Centrală și de Est. Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

20
/06
/23

Opera Națională București în parteneriat cu Fundația Art Production, cu sprijinul JTI, prezintă vineri, 23 iunie, ora 17:00, pe scena Centrului Cultural „Ion Besoiu” în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu spectacolele „jocNjoc” - un performance susținut de coregraful Gigi Căciuleanu și „Altitza” - un spectacol de dans de Gigi Căciuleanu pe muzica de Dan Dediu, prezentat de Baletul Operei Naționale București.

20
/06
/23

Spectacolul „Lumea lui Frank” după textul dramaturgului Alexandru Popa, pus în scenă de Vlad Zamfirescu, la Teatrul Metropolis, propune un joc ușor terifiant, pe de o parte eliberator, care la final te așază față în față cu propria realitate, cu propriile întrebări despre realitate, despre adevărul lumii tale.

19
/06
/23

Vineri, 23 iunie 2023, stagiunea de concerte de la Sala Radio se încheie cu un eveniment special: trei dintre ansamblurile instituției - ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO, CORUL ACADEMIC RADIO (pregătit de dirijorul CIPRIAN ȚUȚU) și CORUL DE COPII RADIO (pregătit de RĂZVAN RĂDOS) - vor interpreta Simfonia nr. 3 în re minor de MAHLER, cea mai lungă simfonie din repertoriul clasic.

14
/06
/23

The Institute și Cartierul Creativ, alături de Banca Transilvania, în parteneriat cu Primăria Sectorului 1, Primăria Municipiului București, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, dezvoltă începând cu luna iunie un program de expoziții, workshopuri și târguri ca parte dintr-un demers de revitalizare a zonei Amzei prin intermediul economiei creative locale.