Eine kleine Nachtmusik, de Gigi Căciuleanu, la Festivalul Enescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/eine-kleine-nachtmusik-de-gigi-caciuleanu-la-festivalul-enescu/

„Eine kleine Nachtmusik”, spectacol de teatru coregrafic semnat Gigi Căciuleanu va fi prezentat în premieră la Festivalul Internaţional „George Enescu”, pe scena Ateneului Român, miercuri, 13 septembrie, de la ora 22:30.

Un articol de Petre Ivan|11 septembrie 2017

One man show-ul lui Lari Georgescu pe muzica lui W.A. Mozart, textele lui Gigi Căciuleanu şi un fragment de scenariu original din Comedia Dell’Arte aparţinând lui W. A. Mozart, este o coproducție a UNTEATRU, Fundația ART Production & Gigi Căciuleanu Romania Dance Company și Kult Studio.

„Mozart pe drum de seară… Spectacolul este o metaforă a singurătăţii creatorului de cursă lungă. Cea a unui solitar Om – Artist, Artist – Om, fără vârstă, Veşnic – Copil, dar în acelaşi timp, şi dintotdeauna: Bătrân – Filozof – Înţelept, Jongleur şi Alchimist. Aici şi Nicăieri, Acuma şi Oricând.  Între James Dean şi Pitagora, personajul piesei „Eine kleine Nachtmusik” nu e (numai) Mozart, Amadeus, sau Wolfgang… E o metaforă.”  – Gigi Căciuleanu

Scenografia spectacolului este semnată de Vladimir Turturică, iar light design-ul este asigurat de Dragoş Mărgineanu.

„Într-o destăinuire cu valențele unei profesiuni de credință, W. A. Mozart spunea (referitor la scriitură) că nu știe să aranjeze frazele în chip artistic, încât să producă lumină și umbră, afirma că nu este un dansator, dar că știe precis cum să potrivească sunetele astfel încât să obțină desăvârșirea armoniei în muzică. Dar iată cum aici, muzica celebrei sale „Eine Kleine Nacht Musik” ajunge să se alieze cu alte arte și să împlinească acel dor de poezie și de dans al geniului nepereche, să fie în osmoză cu mișcarea grăitoare, investită cu sens și simțire, a cuvintelor și a corpului omenesc, în această mereu cuceritoare și copleșitoare formulă de teatru coregrafic”, declară Gigi Căciuleanu.

Foto: Eine kleine Nachtmusik, Gigi Căciuleanu – facebook

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.

28
/02
/24

Asociația Tangent, în parteneriat cu Teatrul Excelsior, Teatrul Național „I.L. Caragiale”, Casa Kerim și LiterNet, a lansat miercuri, 21 februarie, un open call pentru actori și actrițe din București, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, pentru formarea distribuției spectacolului EMAUS, după romanul omonim al scriitorului italian Alessandro Baricco.

28
/02
/24

Primăvara sosește la Sala Radio cu abonamente și bilete pentru ultimele 3 luni ale stagiunii cu numărul 95 pe scena Radio România! Abonamentele pentru perioada aprilie - iunie 2024 vor fi disponibile la vânzare în perioada 28 februarie – 5 martie 2024. Biletele individuale vor fi puse în vânzare începând din data de miercuri, 6 martie 2024.

28
/02
/24

Luna martie aduce un nou spectacol în repertoriul Teatrului Ion Creangă. „Amintiri din copilărie“ are avanpremiera și premiera vineri, 1 martie, de la ora 10:00, respectiv 18:00, la Sala Mare din Piața Amzei nr. 13. Spectacolul marchează, în același timp, începutul celei de-a doua ediții a evenimentului „Luna lui Ion Creangă – Povești și Amintiri din copilărie“.

28
/02
/24

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, revine în acest weekend pe scena Sălii Palatului din București, având în rolurile principale pe balerinii Rin Okuno și Robert Enache, alături de ansamblul Operei Naționale București. Reprezentația de la începutul lunii decembrie a fost primită cu entuziasm de către publicul prezent, aceasta fiind sold-out.