Elena Gheorghe este personajul principal din ,,Crăiasa Zăpezii”
https://www.ziarulmetropolis.ro/elena-gheorghe-este-personajul-principal-din-craiasa-zapezii/

Cunoscuta cântăreaţă Elena Gheorghe debutează pe marile ecrane, cu o interpretare de zile mari a micuţei Gerda, personajul principal din animaţia ,,Crăiasa Zăpezii”, care va avea premiera în cinematografele româneşti pe 13 noiembrie.

Un articol de Petre Ivan|4 noiembrie 2015

O adevărată eroină, Gerda este o fetiţă curajoasă, corectă şi foarte energică. Deşi a crescut la orfelinat, unde a fost mereu silită să muncească şi nu s-a bucurat de prea multă afecţiune, tânăra are o personalitate puternică şi a reuşit mereu să găsească resurse să-şi facă ziua mai frumoasă.

Este mai tot timpul în conflict cu adulţii, iar pedepsele pe care le primeşte o transformă într-o persoană şi mai determinată. Luptă fără teamă pentru prietenii ei, pentru familie şi pentru adevăr.

(…) În Crăiasa Zăpezii sunt Gerda. Am primit cu mare bucurie această veste, pentru că de mult mi-am dorit să îmi împrumut vocea unui personaj animat. Cred că fiecare dintre noi se identifică într-o oarecare măsura cu Gerda: războinică, ştie ce vrea, pentru ca are mereu un scop bine definit şi luptă pentru el. Consider că toate desenele animate sunt educative. – Elena Gheorghe

Îşi asumă fără şovăială responsabilitatea de a-şi salva fratele răpit de Crăiasa Zăpezii, iar călătoria ei va scoate la iveală secretul destinului măreţ care o aşteaptă.

Condusă de dorinţa de a construi o nouă lume, în care puritatea albului să înlocuiască emoţiile şi gerul polar să îngheţe sufletele oamenilor, Crăiasa Zăpezii va face orice pentru a-şi păstra împărăţia şi a distruge toţi artiştii care nu sunt de acord cu viziunea ei.

Animaţia prezintă călătoria plină de aventuri a micuţei Gerda care încearcă să îşi găsească fratele ţinut prizonier undeva în vasta întindere albă din ţinutul vrăjit de Crăiasa Zăpezii.

De-a lungul drumului, Gerda se confruntă cu multe obstacole, dar cunoaşte şi noi prieteni de nădejde. Din 13 noiembrie, Freeman Entertainment prezintă pe marile ecrane din România animaţia sezonului „Crăiasa Zăpezii”.

Foto: Elena Gheorghe, Crăiasa Zăpezii – freeman entertainment

01
/03
/15

Gina Patrichi, Silvia Popovici, George Motoi, Amza Pellea, Costel Constantin, Dan Nuţu, Tora Vasilescu, Victor Rebengiuc, Gheorghe Dinică, Mariana Mihuţ, Petre Gheorghiu şi mulţi alţi actori îndrăgiţi vor putea fi revăzuţi, astăzi, în trei filme importante ale cinematografiei româneşti, la duminica "Duminica filmului românesc".

28
/02
/15

Regizorul Ken Loach se întoarce pe marile ecrane cu un nou film istoric despre războiul civil din Irlanda. Jimmy’s Hall / Salonul lui Jimmy este povestea lui Jimmy Gralton, un activist irlandez care a trăit în comitatul Leitrim, Irlanda începutului de secol. Filmul, care a participat anul trecut în Competiţia Oficială Cannes 2014, va avea premiera în România în 6 martie.

28
/02
/15

Actorul american Leonard Nimoy, cunoscut pentru rolul comandantului Spock din serialul "Star Trek", a murit vineri la vârsta de 83. Nimoy a fost internat în spital, săptămâna trecută, după ce s-a plâns de "dureri severe în zona pieptului". El suferea de boala pulmonară obstructivă cronică care duce la insuficienţă respiratorie.

27
/02
/15

Cea mai importantă competiție de scurtmetraj din România, o selecție unică de filme, masterclass-uri, workshop-uri și petreceri îi așteaptă pe spectatori la cea de-a 9-a ediție a Festivalului Internațional de Film NexT, care va avea loc între 15 și 19 aprilie 2015, la Cinema Studio, Elvira Popescu, CinemaPRO și într-o serie de locuri neconvenționale.

27
/02
/15

"Aferim!", lungmetrajul pentru care cineastul Radu Jude a primit Ursul de Argint pentru regie la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin 2015, va putea fi vizionat în avanpremieră, pe 5 martie, în reţeaua naţională de cinematografe Cinema City.

26
/02
/15

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE Un film, cu siguranță, subapreciat. Sau, mai exact, privit de sus ca fiind o simplă operă burlescă. „S-a furat o bombă” (1961), scris și regizat de Ion Popescu-Gopo, este însă mai mult decât atât.

26
/02
/15

"Niciodată nu se știe ce e aia "generația de aur". Pentru George Vraca, de pildă, George Constantin nu făcea parte din nicio generație de aur, era un tânăr care juca și el teatru binișor, dar pentru George Constantin generația de aur era Vraca, dar Vraca pentru Nottara nu era generație de aur, și uite așa, când actorul ajunge la vârsta maturității, nu a vieții, a maturității sale artistice, conform destinului, putinței, talentului (...) devine un actor important al teatrului unde este, al teatrului românesc, al locului unde este proțăpit de soartă și devine și el un metal prețios." - Alexandru Repan