Elvis Presley – un nou film biografic despre legendarul cântăreţ
https://www.ziarulmetropolis.ro/elvis-presley-un-nou-film-biografic-despre-legendarul-cantaret/

Regizorul australian Baz Luhrmann va realiza un film biografic despre cântăreţul Elvis Presley, purtând în acest sens negocieri cu studiourile Warner Bros.

Un articol de Petre Ivan|2 mai 2014

De;i nu are încă un titlu stabilit, scenariul filmului despre Elvis Presley a fost scris de Kelly Marcel, care a lucrat şi la peliculele „Saving Mr. Banks: în căutarea poveştii” şi „Fifty Shades of Grey”, informează contactmusic.com.

Născut pe 8 ianuarie 1935, la Tupelo, în Mississippi, Elvis Presley a intrat în legendă drept cântăreţul sărac care a reuşit în industria muzicală, albul care cânta ca un negru, sex-simbolul anilor ’50 şi rebelul patriot.

Elvis Presley a murit în reşedinţa sa din Memphis – Graceland -, pe 16 august 1977, la vârsta de 42 de ani, în urma unui stop cardiac cauzat de o supradoză de medicamente.

Elvis Presley a jucat în 31 de filme şi a vândut peste un miliard de discuri

Baz Luhrmann este regizorul musicalului „Moulin Rouge”, nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun film în 2002, al dramei „Romeo şi Julieta” din 1996 – cu Leonardo DiCaprio în rolul principal -, şi al epicului „Australia” din 2008, cu Nicole Kidman şi Hugh Jackman în rolurile principale.

În 2013, cineastul australian a regizat un remake de success al filmului „Marele Gatsby/ The Great Gatsby” din 1974, ecranizarea cărţii omonime de F. Scott Fitzgerald, care a deschis ediţia de anul trecut a Festivalului de Film de la Cannes.

Foto cu Elvis Presleycinemagia

22
/05
/13

Numai un regizor ca Baz Luhrmann, versat în arta de a polei cu un strat subţire de spectaculos genuri cinematografice uzate, putea transforma un roman original prin scriitură şi atmosferă într-un film ce îşi pierde pe nesimţite respiraţia, sufocându-se sub o convenţională greutate melodramatică

17
/05
/13

Cristian Mungiu a declarat referitor la parodierea sa în emisiunea franceză „Les Guignols de l'Info“, că nu este cazul ca oamenii să considere că francezii detestă în general românii, ci că realizatorii TV s-au folosit de „stereotipuri ce nu pot fi anulate cu drepturi la replică“, scrie site-ul Digi 24, care citează Mediafax.