EMMY 2014: „Breaking Bad” şi „Modern Family”, cele mai bune seriale
https://www.ziarulmetropolis.ro/emmy-2014-breaking-bad-si-modern-family-cele-mai-bune-seriale/

Serialul „Breaking Bad” a obţinut cinci trofee şi este marele învingător la gala Primetime Emmy Awards 2014, desfăşurată în noaptea de luni spre marţi, la Los Angeles.

Un articol de Petre Ivan|26 august 2014

„Breaking Bad”, care s-a încheiat în toamna anului trecut, după al cincilea sezon, s-a impus la categoria „cel mai bun serial-dramă” şi le-a adus premiile pentru interpretare actorilor Bryan Cranston, Anna Gunn şi Aaron Paul.

Bryan Cranston a fost recompensat la categoria „cel mai bun actor-dramă”, pentru interpretarea personajului Walter White, un profesor de chimie dintr-un liceu american, devenit traficant de droguri în New Mexico. Anna Gunn şi Aaron Paul au fost premiaţi pentru rolurile secundare interpretate în acest serial.

De asemenea, „Breaking Bad” s-a impus la categoria „cel mai bun scenariu pentru un serial-dramă”.

Într-una dintre puţinele categorii din secţiunea dramatică necâştigate de „Breaking Bad”, Juliana Margulies a fost desemnată cea mai bună actriţă, pentru rolul principal din producţia „The Good Wife”.

În domeniul producţiilor de comedie, „Modern Family” a fost desemnat „cel mai bun serial-comedie”.

Julia Louis-Dreyfus s-a impus la categoria „cea mai bună actriţă dintr-un serial de comedie”, cu rolul din producţia „Veep”, iar Jim Parsons a fost desemnat cel mai bun actor dintr-un serial de comedie, pentru rolul din „The Big Bang Theory”.

Aceasta a fost pentru a doua oară când producţia AMC „Breaking Bad” a câştigat premiul pentru „cel mai bun serial-dramă”, în timp ce este pentru a cincea oară consecutiv când „Modern Family” (ABC) câştigă premiul Emmy pentru „cea mai bună comedie”.

Ceremonia de luni seară i-a fost dedicată lui Robin Williams, a cărui moarte, pe 11 august, a şocat Hollywoodul.

CBS, FX şi AMC au fost televiziunile care au primit cele mai multe premii la gala Primetime Emmy, cu câte cinci trofee fiecare. De asemenea, în topul televiziunilor cu cele mai multe premii Emmy au fost incluse HBO (4), ABC şi PBS (câte 3) şi Comedy Central (1).

Lista principalelor premii EMMY 2014:

Cel mai bun actor principal într-un serial de comedie

Louis CK, Louie

Don Cheadle, House of Lies

Matt LeBlanc, Episodes

Jim Parsons, The Big Bang Theory – câştigător

William H. Macy, Shameless

Ricky Gervais, Derek

Cea mai bună actriţă principală într-un serial de comedie

Lena Dunham, Girls

Edie Falco, Nurse Jackie

Julia Louis-Dreyfus, Veep – câştigătoare

Amy Poehler, Parks and Recreation

Melissa McCarthy, Mike & Molly

Jessica Lange

Jessica Lange

Taylor Schilling, Orange Is the New Black

Cea mai bună actriţă principală într-o miniserie sau un film

Jessica Lange, American Horror Story: Coven – – câştigătoare

Cicely Tyson, The Trip to Bountiful

Helena Bonham Carter, Burton and Taylor

Minnie Driver, Return to Zero

Kristen Wiig, The Spoils of Babylon

Sarah Paulson, American Horror Story: Coven

Cel mai bun actor principal într-o miniserie sau un film

Benedict Cumberbatch, Sherlock: His Last Vow – câştigător

Chiwetel Ejiofor, Dancing on the Edge

Idris Elba, Luther

Martin Freeman, Fargo

Mark Ruffalo, The Normal Heart

Cea mai bună miniserie

Fargo, Cea mai bună miniserie

Fargo, Cea mai bună miniserie

American Horror Story: Coven

Fargo – câştigător

Luther

Treme

The White Queen

Bonnie and Clyde

Cel mai bun film de televiziune

Killing Kennedy

Muhammad Ali’s Greatest Fight

The Normal Heart – câştigător

Sherlock

The Trip to Bountiful

Cea mai bună actriţă principală într-un serial dramă

Claire Danes, Homeland

Lizzy Caplan, Masters of Sex

Michelle Dockery, Downton Abbey

Julianna Margulies, The Good Wife – câştigătoare

Kerry Washington, Scandal

Robin Wright, House of Cards

Cel mai bun actor principal într-un serial dramă

Bryan Cranston, Breaking Bad – câştigător

Bryan Cranston

Bryan Cranston

Jeff Daniels, The Newsroom

Jon Hamm, Mad Men

Kevin Spacey, House of Cards

Matthew McConaughey, True Detective

Woody Harrelson, True Detective

Cel mai bun serial de comedie

Big Bang Theory

Louie

Modern Family – câştigător

Orange Is the New Black

Silicon Valley

Veep

Cel mai bun serial dramă

Breaking Bad – câştigător

Downton Abbey

Game of Thrones

True Detective

House of Cards

Mad Men

Foto cu EMMY 2014 – cinemagia

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.