Emoțiile pozitive au învins frigul la Seara Semnăturilor Celebre cu Marius Manole
https://www.ziarulmetropolis.ro/emotiile-pozitive-au-invins-frigul-la-seara-semnaturilor-celebre-cu-marius-manole/

Cea de-a treia Seară a Semnăturilor Celebre, organizată în cadrul Festivalului Naţional de Teatru, ediţia 2014, a strâns cel mai numeros public datorită invitatului, actorul Marius Manole.

Un articol de Judy Florescu|28 octombrie 2014

Pasajul Universității este circulat în lung și-n lat de trecători grăbiţi, dar luni, 27 octombrie, oamenii s-au oprit răbdători la coadă, pentru a lua un autograf de la actorul Marius Manole.

DSC00058Pp

Public, de toate vârstele, format din studenți, salariați, pensionari.  N-am putut fi indiferentă la comentariul unor doamne din spatele meu: „Are ochii aceia foarte expresivi. Când se uită, parcă se uită la tine.”

În cea de-a 24-a ediție a Festivalului Național de Teatru, Marius Manole a putut fi văzut în spectacolele: Fă-mi loc! de Anthony Michineau în regia lui Radu Beligan (2 reprezentații) la Godot Cafe-teatru, Lecția de violoncel de Mona Radu în regia lui Felix Alexa (2 reprezentații) la Teatrul Metropolis. El va urca pe scenă şi în Revizorul de N.V. Gogol în regia lui Felix Alexa la Sala Studio, Teatrul Național și Ivanov de A.P. Cehov în regia lui Andrei Șerban la Sala Toma Caragiu a Teatrului Bulandra..

Dintre întrebările adresate de public toate au fost despre următoarele spectacole pe care nu le-a jucat în stagiunea aceasta, de exemplu „Oscar și Tanti Roz” de la Teatrul Bulandra, despre care Marius Manole ne-a informat că este programat pe 13 noiembrie la Sala Toma Caragiu. Întrebat cu cine ar vrea să joace în următorul spectacol, actorul a răspuns „Maia Morgenstern“ și a confirmat faptul că nu se va mai relua spectacolul Inimă de câine, din cauza dispariţiei actorului Șerban Ionescu.

L-am întrebat ce părere are despre inițiativa FNT, Seara Semnăturilor Celebre, iar Marius Manole a răspuns că i se pare un lucru bun. „E un moment în care spectatorii pot lua legătura cu actorii lor preferați, pot să fie mai aproape de ei. Cine bate drumul până aici pe frigul ăsta merită un autograf cu prisosință. Să aduci artiști în mijlocul oamenilor e un lucru bun. Acum publicul pune întrebări, el este cel activ, în timp ce noi stăm și îi privim, pentru că de multe ori în sală nu-i putem vedea, din pricina reflectoarelor.”

Margareta Pîslaru_Marius_ManoleTot în Pasajul Universității, devenit FNT, pe durata festivalului, s-a aflat şi doamna Margareta Pâslaru, care ne-a vorbit despre inițierea colaborării cu Marius Manole la albumul caritabil – Actorii cântă. Este nemaipomenit când două generații de artiști își unesc forțele într-un proiect al cărui unic scop este de a face bine colegilor care s-au retras de pe scenă, proiect creat din solidaritate pentru oameni. Cei câțiva zeci de oameni aflați în Pasajul Universității s-au arătat entuziasmați să sprijine cauza celor doi artiști, prin achiziționarea albumului Actorii cântă.

26
/01
/24

Mădălina Pavăl vorbește despre „Gazda“, spectacolul ei sonor de la Teatrelli, care are premiera pe 31 ianuarie și 1 februarie, de la ora 19.00, dar nu ne lasă nelămuriți nici în ceea ce privește cele mai frumoase lucruri care îi traversează viața. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

26
/01
/24

Teatrul Municipal „Bacovia” lansează apelul de înscrieri pentru ediția a - XXX - a (2024) a evenimentului BACĂU FEST MONODRAME, ce se va desfășura în perioada 9 - 13 mai 2024.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

26
/01
/24

UNATC „I.L. Caragiale” din București prezintă, în cadrul proiectului ARHIVA ACTIVĂ derulat de Centrul de Pedagogie și Studiul Imaginii „Sorin Botoșeneanu”, o retrospectivă cuprinzând toate cele șapte filme de lungmetraj ale cineastului Nae Caranfil.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

25
/01
/24

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „Eu sunt propria mea soție” de Doug Wright, traducerea și regia Teodora Petre, scenografia Ioana Pashca, mișcare scenică Alina Petrică, muzică Cezar Antal. Evenimentul va avea loc pe 30 ianuarie 2024, ora 19:00, la Sala Studio – Str. Gabroveni nr. 57.

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.

25
/01
/24

Marți, 30 ianuarie, începând cu ora 11:00, la Sala „Ileana Berlogea”, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale va sărbători Ziua Universității și a patronului său spiritual, Ion Luca Caragiale.

25
/01
/24

Duminică, 28 ianuarie (de la 17.00), primul concert al anului 2024 din stagiunea Orchestrei de Muzică Populară Radio îi este dedicat memoriei actriței NATAȘA RAAB, prezentatoare a nenumeroase concerte pe scena Sălii Radio.

25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.

25
/01
/24

Festivalul DIPLOMA Show, un proiect The Institute, lansează seria de podcasturi Friends of the Arts, produsă de Black Rhino Radio și moderată de Artemisa Pascu. Friends of the Arts - A DIPLOMA Show Podcast continuă misiunea proiectului de a promova și susține tinerii artiști, designeri și arhitecți.