Emoțiile pozitive au învins frigul la Seara Semnăturilor Celebre cu Marius Manole
https://www.ziarulmetropolis.ro/emotiile-pozitive-au-invins-frigul-la-seara-semnaturilor-celebre-cu-marius-manole/

Cea de-a treia Seară a Semnăturilor Celebre, organizată în cadrul Festivalului Naţional de Teatru, ediţia 2014, a strâns cel mai numeros public datorită invitatului, actorul Marius Manole.

Un articol de Judy Florescu|28 octombrie 2014

Pasajul Universității este circulat în lung și-n lat de trecători grăbiţi, dar luni, 27 octombrie, oamenii s-au oprit răbdători la coadă, pentru a lua un autograf de la actorul Marius Manole.

DSC00058Pp

Public, de toate vârstele, format din studenți, salariați, pensionari.  N-am putut fi indiferentă la comentariul unor doamne din spatele meu: „Are ochii aceia foarte expresivi. Când se uită, parcă se uită la tine.”

În cea de-a 24-a ediție a Festivalului Național de Teatru, Marius Manole a putut fi văzut în spectacolele: Fă-mi loc! de Anthony Michineau în regia lui Radu Beligan (2 reprezentații) la Godot Cafe-teatru, Lecția de violoncel de Mona Radu în regia lui Felix Alexa (2 reprezentații) la Teatrul Metropolis. El va urca pe scenă şi în Revizorul de N.V. Gogol în regia lui Felix Alexa la Sala Studio, Teatrul Național și Ivanov de A.P. Cehov în regia lui Andrei Șerban la Sala Toma Caragiu a Teatrului Bulandra..

Dintre întrebările adresate de public toate au fost despre următoarele spectacole pe care nu le-a jucat în stagiunea aceasta, de exemplu „Oscar și Tanti Roz” de la Teatrul Bulandra, despre care Marius Manole ne-a informat că este programat pe 13 noiembrie la Sala Toma Caragiu. Întrebat cu cine ar vrea să joace în următorul spectacol, actorul a răspuns „Maia Morgenstern“ și a confirmat faptul că nu se va mai relua spectacolul Inimă de câine, din cauza dispariţiei actorului Șerban Ionescu.

L-am întrebat ce părere are despre inițiativa FNT, Seara Semnăturilor Celebre, iar Marius Manole a răspuns că i se pare un lucru bun. „E un moment în care spectatorii pot lua legătura cu actorii lor preferați, pot să fie mai aproape de ei. Cine bate drumul până aici pe frigul ăsta merită un autograf cu prisosință. Să aduci artiști în mijlocul oamenilor e un lucru bun. Acum publicul pune întrebări, el este cel activ, în timp ce noi stăm și îi privim, pentru că de multe ori în sală nu-i putem vedea, din pricina reflectoarelor.”

Margareta Pîslaru_Marius_ManoleTot în Pasajul Universității, devenit FNT, pe durata festivalului, s-a aflat şi doamna Margareta Pâslaru, care ne-a vorbit despre inițierea colaborării cu Marius Manole la albumul caritabil – Actorii cântă. Este nemaipomenit când două generații de artiști își unesc forțele într-un proiect al cărui unic scop este de a face bine colegilor care s-au retras de pe scenă, proiect creat din solidaritate pentru oameni. Cei câțiva zeci de oameni aflați în Pasajul Universității s-au arătat entuziasmați să sprijine cauza celor doi artiști, prin achiziționarea albumului Actorii cântă.

30
/06
/17

La final de stagiune teatrală, m-am pregătit cum se cuvine pentru un spectacol pe care, deși l-am așteptat cu sufletul la gură, nu reușisem să-l văd până duminica trecută... În memoria mea afectivă, personajele feminine ale lui Ibsen poartă chipul Valeriei Seciu, vocea ei evocatoare de limpezimi și îndepărtate fiorduri norvegiene.

30
/06
/17

Pe 10 august, se împlinesc 60 de ani de la difuzarea primului spectacol de teatru produs de către Televiziunea Română - Seară Luminoasă, după piesa lui Noe Smirnov.

30
/06
/17

„Tu ai pus degetul pe rană şi, în plin comunism, ai îndrăznit să arăţi că orice formă de cenzură e dezgustătoare” – fragment dintr-o scrisoare deschisă pentru Lucian Pintilie pe care Andrei Şerban a citit-o la lansarea noii ediţii a volumului „Bricabrac” (Editura Nemira).

30
/06
/17

în urmă cu 81 de ani, într-o zi de 30 iunie, era publicat romanul Pe aripile vantului, care-i va aduce autoarei Margaret Mitchell premiul Pulitzer un an mai târziu. În România, cartea a fost publicată abia în 1970 de Editura Univers, în colecția Romanul secolului XX.

29
/06
/17

Vineri, 30 iunie, începînd cu ora 18.30, în Grădina Cărturești Verona din București (Strada Pictor Arthur Verona 13-15), va avea loc un eveniment dedicat prozei scurte, o seară de lectură și discuții, la care vor participa Ana Maria Sandu, Alex Tocilescu și Marius Chivu. Intrarea liberă

29
/06
/17

Poezia lui Walt Whitman pe muzică blues, jazzul cântat la gonguri, clopote sau la două chitare simultan, influențe electro, rock și world music, concurs de jazz și workshop-uri cu artiști de Grammy, iată ce promite Bucharest Jazz Festival pentru ediția din acest an.

29
/06
/17

Unul din cele mai aşteptate documentare româneşti ale anului, „Planeta Petrila”, regizat de Andrei Dăscălescu, va putea fi văzut în premieră la Timişoara în deschiderea celei de-a patra ediţii a festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 20-23 iulie.

28
/06
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Diplomația română până la Al Doilea Război Mondial a dat câteva nume de rezonanță în lumea europeană. Dacă Nicolae Titulescu e președinte în două sesiuni ale Societății Națiunilor, Grigore Gafencu (1892-1957) s-a făcut cunoscut și respectat în exterior mai ales ca exilat.

28
/06
/17

Vineri, 30 iunie 2017, se lansează în cinematografele din România filmul de acțiune „Baby Driver” - un thriller exploziv, cu trei câștigători de Oscar în distribuție: Kevin Spacey, Jamie Foxx şi Paul Williams. Avându-l drept protagonist pe Ansel Elgort, producția Sony Pictures realizată de Edgar Wright ridică adrenalina la maximum prin curse palpitante de mașini, o poveste atipică de dragoste și o coloană sonoră atemporală.

28
/06
/17

„(...) e suficient să urci o stradă pentru ca, întorcînd capul, să ţi se deschidă o privelişte ce-ţi taie respiraţia... E ca într-o gravură de Escher, unde te aştepţi să vezi oameni mergînd cu capul în jos pe străduţa de dedesubt. (...)” – Alex Leo Șerban. Îndrăgitul criticul de film ar fi împlinit, astăzi, 58 de ani. În amintirea lui Leo publicăm (via liternet.ro) una dintre nenumăratele și savuroasele sale impresii de călătorii (scrisori)