Espresso Book Machine – Prima librărie imprimerie-instant din Europa
https://www.ziarulmetropolis.ro/espresso-book-machine-prima-librarie-imprimerie-instant-din-europa/

Librăria viitorului, una în care oaspeţii pot imprima cartea aleasă în câteva minute – premieră în Europa – se va deschide la Paris. Catalogul complet al cărţilor care pot fi achiziţionate în acest mod de la noua librărie poate fi consultat pe tableta electronică înainte de a face comanda.

Un articol de Petre Ivan|14 martie 2016

Situată în centrul istoric al capitalei Franţei, aproape de celebra universitate Sorbona, aceasta „librărie fără stoc” va permite alegerea, tipărirea instant și preluarea cărții.

Prin intermediul unei ‘Espresso Book Machine’, o imprimantă robotizată pusă la dispoziție publicului, cărțile vor putea fi imprimate „în câteva minute, timpul pentru o cafea sau o întâlnire cu autorii acestora”.

Cititorii pot alege dintr-un fond de carte de circa 5000 de titluri și dintre noutățile editate de PUF, dar și din multe milioane de titluri internaționale intrate în domeniul public.

Avem mii de titluri pentru care cererea este prea mică pentru ca ele să fie rentabile prin modul tradițional de tipărire. Ne-am gândit că digitalizarea ucide carte tipărită, dar procedând în acest fel, nu este cazul. Poate că acum cartea tradițională chiar are o a doua viață (Frédéric Mériot, director general al PUF)

Creată de compania americană Xerox și operată în Franța prin programul ‘Irénéo’, ‘Espresso Book Machine’ promite să reducă în mod semnificativ costurile legate de transportul și stocarea cărților, potrivit promotorilor acestui proiect. Acest mod de operare este deja utilizat în SUA în mai multe universități, precum și în unele librării, cum ar fi ‘McNally Jackson’ din Manhattan la New York.

Foto: Espresso Book Machine – puf.com

29
/11
/20

Iată un bun motiv pentru cei care vor să se întoarcă la plăcerile lecturii. Cărțile au fost și vor rămâne cel mai bun însoțitor, cu atât mai mult când în care stăm departe de ceilalți, iar călătoriile sunt dificile.

18
/11
/20

Miercuri, 18 noiembrie, ora 19.30 vă invităm să vizionați lansarea romanului Trenul de Erlingen sau Metamorfoza lui Dumnezeu de Boualem Sansal, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, traducere din franceză semnată de Mădălina Ghiu. O distopie virulentă, luxuriantă, lumea ei semănând din ce în ce mai mult cu a noastră, noul roman al lui Boualem Sansal avertizează asupra proliferării extremismului religios în zonele fragile ale societății actuale.

13
/11
/20

Nadia Terranova este un nume nou din librăriile din România. Publicată pentru prima dată în limba română, scriitoarea se alătură autoarelor din Italia publicate la noi, dintre care cea mai citită rămâne Elena Ferrante, fenomenul ultimilor ani.

13
/11
/20

Luni, 16 noiembrie, începând cu ora 18.00, va avea loc live, pe pagina de Facebook a Institutului Francez, o masă rotundă, cu ocazia lansării celor două numere ale revistei Secolul 21, consacrate lui George Banu.

11
/11
/20

Autobiografia actriței Maia Morgenstern, „Nu sunt eu”, a apărut la Editura Litera și le oferă cititorilor o incursiune fascinantă în viața uneia dintre cele mai iubite artiste din România.

10
/11
/20

„O scurtă eternitate”, cel mai recent volum semnat de Pascal Bruckner, este o filosofie a longevității bazată nu pe resemnare, ci pe curaj. O reinventare spectaculoasă a modului nostru de viață.