Ești regizoare de film? Participă la concurs și ai șansa să realizezi propriul proiect artistic!
https://www.ziarulmetropolis.ro/esti-regizoare-de-film-participa-la-concurs-si-ai-sansa-sa-realizezi-propriul-proiect-artistic/

Asociaţia Română a Femeilor în Cinema (ARFC) împreună cu Aparte Film şi cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional organizează concursul „Primul sau al doilea lung metraj pentru o regizoare de film – mentoring şi bursă de dezvoltare”.

Un articol de Petre Ivan|1 august 2019

Proiectul constă într-un concurs adresat absolventelor facultăților de film care au realizat cel puțin un film de scurtmetraj și se află la primul sau la al doilea film de lungmetraj, pentru care au scris un draft de scenariu sau un treatment.

Perioada de depunere a dosarelor este 1 august – 15 septembrie. Proiectul câștigător va primi suma de 10.000 lei brut, din care 5.000 lei brut îi vor reveni regizoarei. Restul sumei va fi utilizată pentru dezvoltarea proiectului.

“Atenția noastră va fi îndreptată spre talentele cu o voce aparte, cu proiecte atipice și puternic impregnate de personalitatea lor artistică. E important ca aceste tinere talente să-și găsească drumul spre public, iar noi vom fi bucuroși să avem o contribuție la acest parcurs. ”, a declarat Anca Damian, președinta Asociației Române a Femeilor în Cinema.

Toate detaliile necesare participării la concurs pot fi găsite pe site-ul ARFC, dar și pe paginile de Facebook ale asociației și companiei Aparte, începând cu 1 august 2019.

Asociația Română a Femeilor în Cinema este o organizație profesională, non-profit, fondată în 2008 de Anca Damian, care își propune să promoveze creația artistică profesionistă a femeilor din România în domeniul cinematografic, în contextul artistic contemporan. În egală măsură, promovează valori umane universale, atribuite în special naturii feminine, precum empatia, compasiunea, non-violența.

Aparte Film este o companie de film de autor fondată și condusă de Anca Damian, care produce filme realizate atât de regizoare, cât și de tineri regizori promițători din noua generație.

Aparte Film a intrat în atenția industriei cinematografice cu docu-animația Crulic – Drumul spre dincolo (2011) realizat de Anca Damian, cu selecții oficiale în peste 150 de festivaluri internaționale și câștigător a peste 35 de premii, fiind urmat de documentarul de animație Muntele magic (2015) – cu un palmares care depășește 60 de selecții în festivaluri și 15 premii acordate, și scurtmetrajul de animație Telefonul (2018) – care a fost selectat în mai mult de 50 de festivaluri și 9 premii naționale și internaționale până în prezent.

Site-uri oficiale: https://arfc.ro https://apartefilm.net/
Pagini Facebook: https://www.facebook.com/Asociația-Română-a-Femeilor-în-Cinema, https://www.facebook.com/AparteFilm/

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar opinia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în totalitate responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Foto: mentoring și bursă de dezvoltare, Crulic drumul spre dincolo – facebook

01
/12
/23

Cu ocazia apariţiei "Fallen Leaves" (2023), ales deja de critici cel mai bun film al anului şi lansat şi la noi cu titlul "Frunze căzătoare", platforma MUBI a pregătit o amplă retrospectivă dedicată marelului regizor finlandez Aki Kaurismäki.

21
/11
/23

Ce începe clandestin și se termină cel puțin amuzant? O petrecere organizată de barmanul Klaus (Adrian Nicolae) la clubul în care lucrează, unde fratele lui, bodyguard (Cosmin „Micutzu” Nedelcu) e nevoit să dea o mână de ajutor, cu zâmbetul pe buze, e povestea filmului Klaus & Barroso.

17
/11
/23

„Un film care ne-a impresionat prin mizanscena sa, o relatare istorică lipsită de manierism care ne-a surprins, un film care ne-a făcut să plonjăm în haosul evenimentelor din 1989, odată cu fuga lui Ceaușescu. Un film în care agitația Revoluției nu e surprinsă doar în varii locuri din Sibiu, dar și în reacțiile și limbajul personajelor.”

16
/11
/23

Lanțul de cinematografe HAPPY CINEMA, prezent în București, Focșani, Alexandria, Buzău, Vaslui, Botoșani, Bacău și Bistrița, se extinde cu 4 cinematografe noi în țară (București și Slobozia) și unul în Republica Moldova, Chișinău. HAPPY CINEMA, brand cu capital 100% românesc, își consolidează poziția de top ca acoperire în țară.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.