,,Eu când vreau să fluier, fluier” va fi difuzat, în premieră, la Pro Cinema
https://www.ziarulmetropolis.ro/eu-cand-vreau-sa-fluier-fluier-va-fi-difuzat-in-premiera-la-pro-cinema/

,,Eu cand vreau sa fluier, fluier”, este propunerea lui Cristian Tudor Popescu pentru ediţia din 20 aprilie a emisiunii CineTePrinde difuzată de Pro Cinema de la ora 22:00.

Un articol de Andrada Văsii|19 aprilie 2013

Filmul cel mai apreciat de publicul românesc în 2011, debutul în lung-metraj al lui Florin Șerban, ,,Eu când vreau să fluier, fluier”, este propunerea lui Cristian Tudor Popescu pentru ediția din 20 aprilie a emisiunii CineTePrinde difuzată de Pro Cinema de la ora 22:00.

Realizat după piesa cu același nume a Andreei Vălean, ,,Eu când vreau să fluier, fluier” a fost nominalizat pentru premiul Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin și a primit la același festival Marele Premiu al Juriului – Ursul de Argint. Propunerea României pentru cea de-a 83-a ediție a Premiilor Oscar, categoria ,,cel mai bun film străin”,  ,,Eu când vreau să fluier, fluier” a reușit să câștige atât publicul, cât și critica de specialitate.

Florin Șerban l-a ales pentru rolul principal pe George Piștereanu. Jumătate de an a durat ăasirea unei persoane potrivite pentru a-l interpreta pe protagonistul dramei. George Piștereanu nu avea, la acea vreme, nici un fel de experiență actoricească – era elev la ,,Dinu Lipatti’’, în clasa a XII-a.

Pentru personajele secundare au fost aleşi 14 deţinuţi din penitenciarele Tichileşti şi Craiova. Dintre acestia s-a distins prin naturalețea și charisma sa, Papan Chilibar, care a interpretat rolul lui Ursu’, însă acesta a decedat la puțin timp după ce a pășit pe covorul roșu de la Cannes.

,Eu când vreau să fluier, fluier este un film despre demnitate și dreptul la a doua șansă.

Cătălin Mitulescu,

producător

Drama semnată de Florin Șerban este însă și un film despre nevoia pur omenească de dragoste, care unora le-a fost refuzată.

Silviu (George Piștereanu) se afla de patru ani într-un penitenciar când află că mama sa, care și-a petrecut mult timp în Italia, s-a întors în țară și are de gând să-l ia pe fratele lui mai mic. Deși urmează să se elibereze peste două săptămâni, Silviu își dă seama că el trebuie să rezolve această problemă doar în cinci zile. Totul este dat peste cap în momentul când la penitenciar sosește, pentru practică, o frumoasă studentă (Ada Condeescu).

Foto credit: Eu când vreau să fluier, fluier

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.