Eugen Gyemant debutează în film şi pregăteşte un nou spectacol
https://www.ziarulmetropolis.ro/eugen-gyemant-debuteaza-in-film-si-pregateste-un-nou-spectacol/

Eugen Gyemant, unul dintre cei mai de succes tineri regizori de teatru din România, debutează, în această toamnă, ca actor de film şi pregăteşte un nou spectacol. Lungmetrajul „Autoportretul unei fete cuminţi”, în care Eugen Gyemant îşi face debutul ca actor, poate fi văzut, începând din weekendul trecut, în cinematografele din toată ţara.

Un articol de Petre Ivan|30 septembrie 2015

„Desi am avut doar câteva secunde în film, cred ca am tras vreo 20 de duble. A fost destul de stresant pentru că trebuia să prindem exact intervalul de timp în care să fie un anumit tip de lumina afară. A fost prima mea experienţă de actorie pe film, dar m-aş bucura foarte mult dacă aş mai avea ocazia să fac asta”, spune Eugen Gyemant.

În teatru, Eugen Gyemant a început repetiţiile pentru cel mai nou spectacol al său, un proiect-surpriză ce va avea premiera în luna noiembrie, în Bucureşti.Eugen Gyemant

Până atunci, stagiunea 2015-2016 începe cu „Jurnalul lui Adam si al Evei”, un spectacol despre inocenţă şi descoperire, dupa un text de Mark Twain, programat pe 1 octombrie, la ora 21:45, la Godot Cafe Teatru.

Pe 11 octombrie, „Îndoiala”, un spectacol-parabolă cu Emilian Oprea în rolul principal, după un text de John Patrick Shanley premiat cu Pulitzer-ul pentru Dramaturgie, se reia la Teatrul Maria Filotti din Braila.

„Bullets over Lipscani”, spectacolul cel mai premiat si cu cel mai mare succes la public al regizorului Eugen Gyemant, are prima reprezentaţie din noua stagiune pe 22 octombrie, la ora 21:45, la Godot Cafe Teatru.

Eugen Gyemant

Eugen Gyemant este unul dintre cei mai de succes tineri regizori de teatru din România. A absolvit Regie de teatru la UNATC în anul 2008, iar de atunci a montat peste 10 spectacole în teatre și spații independente din București și din alte orașe.

Cel mai important premiu al carierei este Premiul pentru cel mai bun regizor la Maratonul Teatrului Independent 2012, pentru spectacolul „Bullets over Lipscani”.

Foto: Eugen Gyemant – facebook.com/EugenGyemant13

14
/02
/22

Serile de luni din martie vor sta sub semnul comediei la Warner TV, care va difuza, după ora 20:00, filme cu peripeții amuzante pentru întreaga familie. Seria va debuta pe 7 martie, cu lungmetrajul „Cei trei Ninja lovesc din nou/ 3 Ninjas Kick Back” (1994), regizat de Charles T. Kanganis.

09
/02
/22

Regizorul și scenaristul polonez Krzysztof Kieślowski va fi celebrat la cea de-a 21-a ediție a TIFF printr-o amplă retrospectivă prilejuită de comemorarea, în 2021, a 80 de ani de la nașterea cineastului. În perioada 17-26 iunie, zece dintre cele mai apreciate opere ale sale vor putea fi revizitate în cadrul secțiunii Close-up Krzysztof Kieślowski, ca parte dintr-un program special dedicat cinematografiei din Polonia, una dintre cele două țări invitate la această ediție de festival.

08
/02
/22

OPINIE Primul lucru care mi-a atras atenţia când m-am uitat pe nominalizările din acest an la Premiile Oscar, anunţate marţi de Academia Americană de Film, a fost numărul mare de filme cu subiecte plasate în trecut.

03
/02
/22

CRONICĂ DE FILM O frumoasă animaţie japoneză, „Belle” (2021, r. Mamoru Hosoda), care a avut anul trecut premiera mondială la Cannes, ajunge acum şi în cinematografele de la noi, atât în versiunea originală şi cu subtitări, cât şi dublată în română.

01
/02
/22

CRONICĂ DE FILM Pe măsură ce treceau minutele din „The Worst Person in the World” (2021) la proiecţia de la Cinema Elvire Popesco, mă tot gândeam: juriul de la Cannes a avut la îndemână acest „mare film existenţialist contemporan” (o descriere justă pe care aveam să o citesc apoi în revista Positif) pentru a-i acorda Palme d`Or, dar a preferat în schimb, din dorinţa de a scrie istorie, să aleagă un pariu riscant ca „Titane”?

31
/01
/22

CRONICĂ DE FILM "Lucruri pentru care merită să plângi" (2021), debutul în lungmetraj al regizoarei româno-maghiare Cristina Groşan, este portretul generaţiei de 30 de ani, cu fricile şi nesiguranţele ei. Cu premiera mondială în competiţia Festivalului de la Sarajevo, filmul poate fi găsit în unele cinematografe din ţară.

28
/01
/22

„Miracol”, thrillerul psihologic regizat de Bogdan George Apetri, își începe circuitul pe marile ecrane din România chiar înainte de data premierei și va avea parte de avanpremiere și de proiecții speciale, urmate de Q&A cu echipa filmului, în Cluj, Timișoara, București, Sibiu și Piatra Neamț.

26
/01
/22

CRONICĂ DE FILM La fel ca „Neidentificat” (2020), prima parte a unei preconizate trilogii filmate la Piatra Neamţ şi în împrejurimi, „Miracol (2021) este prins între dorinţa de a spune lucruri tari din sfera dramelor morale şi încărcate psihologic şi înclinaţia de a testa convenţiile unui amestec de thriller şi policier.

20
/01
/22

CRONICĂ DE FILM Regizorul mexican Michel Franco atinge o nouă culme a teribilismului cu „Nuevo orden”/"Noua ordine" (distribuit acum în cinematografele de la noi de Transilvania Film), câştigător în 2020 al unui de neînţeles Mare Premiu al Juriului la Festivalul de la Veneţia.