Evenimentul de inchidere a proiectului SCENART
https://www.ziarulmetropolis.ro/evenimentul-de-inchidere-a-proiectului-scenart/

Evenimentul de inchidere a proiectului SCENART Sprijin pentru competente in artele spectacolului din Romania   29 ianuarie 2013, ora 17.00   Sala de conferinte si Aula Bibliotecii Nationale Teatrul National de Opereta „Ion Dacian”, in parteneriat cu Accademia Teatro alla Scala din Milano, au desfasurat in perioadaoctombrie 2009-august 2012 si 1-31 ianuarie 2013, primul proiect din Romania […]

Un articol de Andrada Văsii|24 ianuarie 2013

Evenimentul de inchidere a proiectului SCENART

Sprijin pentru competente in artele spectacolului din Romania

 

29 ianuarie 2013, ora 17.00

 

Sala de conferinte si Aula Bibliotecii Nationale

Teatrul National de Opereta „Ion Dacian”, in parteneriat cu Accademia Teatro alla Scala din Milano, au desfasurat in perioadaoctombrie 2009-august 2012 si 1-31 ianuarie 2013, primul proiect din Romania dedicat dezvoltarii profesionale in domeniul artelor spectacolului: Sprijin pentru competente in artele spectacolului din Romania – SCENART.

Proiectul se afla in ultima luna de desfasurare si, cu acest prilej, in 29 ianuarie a.c., are loc Evenimentul de inchidere a proiectului la sediul Bibliotecii Nationale. Evenimentul marcheaza finalul celor trei ani pe durata carora au avut loc o larga serie de activitati dedicate formarii profesionale in domeniul artelor spectacolului din Romania, de la cursuri de formare pentru 15 meserii specifice (producator delegat pentru teatru, regizor de scena, asistent regizor artistic, maestru de lumini, maestru de sunet, video designer, manuitor-montator decor, recuziter, electrician iluminare scena, machior spectacole, croitor confectioner costume teatru, costumier, manager de proiect, organizator spectacole si secretar artistic) la nivel intern (Teatrul National de Opereta) si extern (in teatrele asociate proiectului: Teatrul National Targu Mures, Teatrul Metropolis din Bucuresti, Teatrul National de Opera si Balet „Oleg Danovski” din Constanta si Opera Brasov) la rapoarte de cercetare pe diferite probleme legate de activitatea profesionistilor din domeniul artelor spectacolului pe piata muncii din Romania.

Evenimentul include o masa-rotunda pe tema promovarii flexicuritatii, reconversiei si recalificarii in artele spectacolului din Romania, in care vor fi discutate probleme despre necesitatea existentei unei platforme de formare pentru profesionistii din domeniul artelor spectacolului, despre masurile posibile pentru dinamizarea pietei muncii in acest domeniu sau despre rezultatele activitatii SCENART si dezvoltarea acestei initiative de formare in viitor. Participarea la masa rotunda se poate face pe baza unei inscrieri. Mai multe detalii despre modalitatea de participare puteti gasi pe www.scenart.ro.

Masa rotunda va fi urmata de un eveniment de prezentare a rezultatelor proiectului la care vor participa membri ai echipei de proiect, colaboratori si parteneri ai acestuia, dar si directori ai teatrelor asociate si alti reprezentanti din domeniul formarii profesionale.

29
/05
/17

Radio România organizează o conferinţă de presă la Marshall Garden Hotel, în data de 29 mai, ora 12, cu ocazia deschiderii celei de a V-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova, dedicat inovației în creația radiofonică. Grand Prix Nova este singurul festival de producţii sonore care îşi propune ca temă inovaţia. Ediţia din acest an continuă o tradiţie onorantă, aceea de a se afla sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta a României.

29
/05
/17

Eşti un pic circumspect, te uiţi la prăjiturica maro modestă şi tăcută, mustăceşti, respiri adânc, înfigi linguriţa în ea şi un val tumultuos de ciocolată năvăleşte în farfurie. Aşa a început festCO 2017. Întâi părea destul de tăcut şi închis în carapacea lui şi apoi a izbucnit că o lavă de ciocolată care îţi inundă simţurile.

29
/05
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE În secolul al XVII-lea lumea celor învățați nu era prea numeroasă. Cu atât mai mult ieșea în evidență câte un personaj poliglot, diplomat, cu știința relațiilor sociale. Așa a fost cazul spătarului Nicolae Milescu (1636-1708). Cu studii la Academia întemeiată de domnitorul Vasile Lupu, apoi la Constantinopol și poate la Padova, el dobândește o cultură solidă în sfera istoriei, teologiei, filosofiei, însușindu-și în același timp limbile greacă, slavonă, turcă, arabă.

29
/05
/17

Ediția din acest an a Salonului Internațional de Carte Bookfest, redată în 25 de fotografii care surprind atmosfera din ultimele zile, de la Romexpo: iubitori de carte de toate vârstele, titluri noi, focus pe Suedia, oameni de litere, lansări și alte întâmplări. Foto: Laura Dobre

28
/05
/17

FEST-FDR2017 s-a încheiat. Timp de douăsprezece zile, între 14 și 25 mai, Teatrul Național din Timișoara a fost liantul care a adus împreună artiști și spectatori, povești și întâmplări, zile și nopți de teatru, de dans, de muzică.

27
/05
/17

În ultima sa corespondență de la Cannes, Mihai Cristea a scris despre cel mai nou film al regizoarei Claire Denis, ”Un beau soleil intérieur”, cu Juliette Binoche în rolul principal, și despre documentarul ”Napalm”, de Claude Lanzmann, care a filmat în Coreea de Nord. Și a surprins-o printr-o fotografie pe Elle Fanning.

27
/05
/17

Wolfgang Muthspiel, Håkon Kornstad (foto), Nguyên Lê, Vasil Hadžimanov Band și Bobo Stenson se alătură lineup-ului final Gărâna Jazz Festival 21. Sunt așteptate 12 trupe internaționale în cele patru zile de jazz, din iulie, la poalele Munților Semenic.

26
/05
/17

„Ca să scrii bine, trebuie să suferi!”, era crezul său, iar pana care-i țâșnea din suflet își trage seva din lumea penală a ocnelor siberiene, unde a fost încarcerat cu lanțuri la picioare. Ridicat la rangul de mari gânditori, titanul literaturii ruse a crezut până în ultima clipă a vieții sale că lumea se va salva prin frumusețe.