„Există nervi”, la Teatrul Dramaturgilor Români
https://www.ziarulmetropolis.ro/exista-nervi-la-teatrul-dramaturgilor-romani/

Spectacolul „Există nervi” de Marin Sorescu, regia Felix Alexa, în datele de 10 şi 12 ianuarie 2020, ora 20.00, în Sala „Ion Băieşu” a Teatrului Dramaturgilor Români.

Un articol de Liliana Matei|18 decembrie 2019

„Există nervi”, o comedie rafinată și subtilă despre absurdul existenței umane, îi are în distribuție pe Răzvan Vasilescu, Gabriel Răuță, Alexandru Conovaru, Amelia Ursu. Scenografia este semnată de Andrada Chiriac.

„Există nervi este o piesă cu replici de o inteligență sclipitoare, ce-ți rămân mult timp în memorie prin forța lor poetică. În spectacolul meu personajele lui Sorescu trăiesc în lumea de azi, dar sunt ancorate în trecut prin obsesii, mentalități, frici”, spune Felix Alexa. „Panica existențială este o temă constantă în toată dramaturgia lui Sorescu, exprimată într-o formă originală, de o forță aparte, îmbinând umorul și sensibilitatea poetică. Am mizat în spectacolul meu pe acest amestec de speranță și deziluzie, stare confuză, ce ne este, din păcate, atât de proprie în ziua de azi. Există nervi este un spectacol ce privește cu umor negru acest secol aparent calm, ce ne distruge sistematic nervii.”

09
/03
/23

Teatrul Coquette vă invită, sâmbătă 11 martie, de la ora 11.00, la cea mai nouă producție pentru copii, „Legenda lui Martie”, și de la ora 19.00 la spectacolul „Doamne, ce zile minunate!” după Samuel Beckett. Duminică, tot de la ora 11.00, copiii sunt așteptați din nou la „Legenda lui Martie”.

09
/03
/23

Mai mult de un deceniu, scriitorul american David Fideler, originar din Michigan și stabilit la Sarajevo, și-a însoțit cafeaua de dimineață cu lectura câte unei epistole de-a lui Seneca (cca. 4 î.Hr. - 65 d.Hr.), „cel mai convingător și mai elegant dintre scriitorii stoici”, „conștiința Imperiului Roman”. Astfel a apărut volumul „Mic dejun cu Seneca” (Editura Trei).

07
/03
/23

AnnArt Gallery găzduiește, în perioada 28 februarie - 25 martie 2023, expoziția „Treasury of forgotten places”, născută în urma unei rezidențe de artă în județul Bihor, initiață de creatorul de modă Dorin Negrău și care are ca scop principal conservarea patrimoniului unei lumi arhaice, ilustrând astfel firescul vieții simple.

07
/03
/23

Cea de-a patra ediție a Festivalului Classix s-a încheiat în valuri de aplauze pe 4 martie la Iași, pe scena Teatrului Național „Vasile Alecsandri”.

06
/03
/23

Muzeul Național de Artă al României organizează în perioada 10- 20 martie o serie de tururi ghidate gratuite dedicate aniversării a 30 de ani de la aderarea României cu drepturi depline la Organizaţia Internaţională a Francofoniei.

03
/03
/23

Theo Herghelegiu, regizor și dramaturg: „Mă adresez dumneavoastră, echipei de consilieri ministeriali, precum și domnilor miniștri secretari de stat care se află în acest moment în funcție la Ministerul Culturii. O fac cu speranța că cineva o să evalueze serios și o să analizeze competent proiectul OUG privind statutul lucrătorului cultural profesionist cu scopul de a evita abuzul revoltător pe care această OUG, așa cum este ea redacatată acum, îl conține.“