Explore dance festival prezintă atelierul de dans contemporan pentru copii
https://www.ziarulmetropolis.ro/explore-dance-festival-prezinta-atelierul-de-dans-contemporan-pentru-copii/

Cel mai important eveniment dedicat dansului contemporan şi performance-ului din Romania – Explore dance festival – Bucharest International Contemporary Dance and Performance Festival va începe sâmbată, la WASP – Working Art Space and Production. Primul week-end al festivalului eXplore dance festival îi este dedicat lui Colette Sadler (Marea Britanie, Germania). Artista va prezenta în cadrul […]

Un articol de Andrada Văsii|27 septembrie 2013

Cel mai important eveniment dedicat dansului contemporan și performance-ului din Romania – Explore dance festival – Bucharest International Contemporary Dance and Performance Festival va începe sâmbată, la WASP – Working Art Space and Production.

Primul week-end al festivalului eXplore dance festival îi este dedicat lui Colette Sadler (Marea Britanie, Germania). Artista va prezenta în cadrul festivalului două spectacole și va susține un workshop de dans contemporan pentru copii.

Sâmbată, 28 septembrie 2013, de la ora 10:00, la sediul WASP din Strada Ion Minulescu 67 – 93, în cadrul Explore dance festival va fi prezentat performance-ul We are the monsters, un performance cu și pentru copii. Creat în decembrie 2011, spectacolul a beneficiat de numeroase rezidente și prezentări, desfășurându-se pe durata a 25 de minute.

Performance-ul este urmat de un atelier participativ de aproximativ o oră, adresat copiilor cu vârste între 4 și 8 ani. Obiectivul atelierului este de a folosi mișcarea, desenul, muzica live, imaginea și o recuzită diversă pentru a descoperi ce anume face corpurile diferite sau monstruoase, creând o legatura cu ceea ce participantii au vazut deja in spectacol.

Libertate de mişcare la Explore dance festival

We are the monsters din cadrul Explore dance festival a fost creat din dorința lui Colette Sadler de a democratiza accesul și participarea în artă și dans, astfel îndreptându-și atenția către un public nou – copiii, pe care îi vede ca o potențială forță a schimbării.

În spectacolele lui Colette Sadler vedem trupuri sfidând legile fizicii în căutarea libertății de mișcare, nelipsite de umor, care reușesc să relativizeze limitele acestei forme artistice, dansul.

Duminică, 29 septembrie 2013, ora 20:00, la WASP, la eXplore dance festival, va fi prezentat spectacolul I not I.  I not I  face parte dintr-o instalație care invită publicul să pătrundă într-o lume a unei familiarități străine; haos de gesturi și inerție. Membre și gesturi se eliberează, prind viața și dobândesc un adevar propriu, intrând pe un tărâm al formelor și ințelesurilor părăsite” afirmă Colette Sadler.

Explore dance festival

The Victory Day va fi prezentat la Explore dance festival

Colette Sadler s-a născut la Glasgow în 1974. A urmat studii de balet la Scottish Ballet, apoi studii de licență în arta la Laban Centre din Londra. În 2002 a început să își dezvolte propria coregrafie realizând un număr de spectacole solo împreună cu CCA, TRAMWAY Glasgow și NRLA/New Territories festival.

Din 2006 locuiește în Berlin și își promovează activitatea prin turnee în Europa. Pe lângă activitatea coregrafică, Colette lucrează ca freelancer, conducând workshopuri în cadrul unor instituții precum Royal Conservatoire Glasgow sau HZT Berlin (curs de licență).

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook

Info:

Biletele se pot achiziţiona înainte de fiecare reprezentaţie, la preţul de 20 de lei.

Participarea la workshop se face pe bază de înscriere, la adresa [email protected].

Taxa de participare la workshop este de 10 lei/copil, iar locuri disponibile sunt 20. Informaţii la telefon 0741.096.035.

Foto credit: Explore dance festival

 

31
/01
/21

Platforma 5 Pentru Arte propune comunităților creative și publicului larg să descopere tânăra generație de artiști și arhitecți români urmărind creațiile a peste 20 dintre aceștia în galeria online, în cadrul unor expoziții digitale la care au contribuit cinci profesioniști din industria locală.

28
/01
/21

Timișoara la cutie – Cetate reproduce o felie din cartierul Cetate, centru istoric și principal pol de atracție turistică al orașului, aducând la viață 5 din clădirile emblematice ale orașului, într-un format de miniaturi, puzzle și cărți poștale. Cutia oferă copiilor șansa de a cunoaște mai bine orașul Timișoara prin joacă, învățând despre arhitectura și istoria acestuia iar adulţilor ocazia de a se (re)îndrăgosti de oraş privindu-l cu ochi de turist.

18
/01
/21

De la împăratul Nero sau pictura renascentistă la povestea lui Alice în Țara Minunilor și la „divele” secolului XX, cele mai așteptate evenimente expoziționale programate în 2021 în Europa promit experiențe de calitate.

13
/01
/21

În această perioadă, atelierele MNAC se desfășoară online, într-o formulă interactivă. „Arta contemporană de la plancton la zbor intergalactic” este o serie de ateliere care ne ajută să înțelegem expoziția Colecției MNAC, „Văzând Istoria. 1947-2007”, dar și de unde vine și se hrănește arta contemporană, în general.

08
/01
/21

Până pe 27 iunie 2021 puteți vizita o nouă expoziție temporară la MNAR, intitulată „Poveștile Crucii. Sculptură miniaturală de tradiție bizantină”, organizată în cadrul Galeriei de Artă Veche Românească (Calea Victoriei 49-53).

04
/01
/21

Albumul bilingv „Azur de Lisabona”/ „Azul de Lisboa”, realizat de Ambasada României în Republica Portugheză și Institutul Cultural Român de la Lisabona, cu sprijinul Fundației Bonte, a avut prezentarea oficială în ultima lună a anului.

18
/12
/20

Muzeul Național Cotroceni lansează joi, 17 decembrie 2020, Portret de artist, un proiect de anvergură care îi are în prim plan pe unii dintre cei mai importanți artiști plastici ai momentului. Artiștii se destăinuie în fața publicului într-o suită de interviuri care reflectă emoțiile și părerile lor despre situația generată de pandemie, despre parcursul creațiilor și al artei în general, despre propria evoluție în domeniul artei și în situația actuală.