Expozitia CIRIA – Windows poate fi vizitata la MNAC
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitia-ciria-windows-poate-fi-vizitata-la-mnac/

Pana pe 16 decembrie, puteti sa vizitati la MNAC expozitia CIRIA – Windows, organizata de Institutul Cervantes. Coordonator proiect: Alina Bucur Curator: Gabriel Serrano José Manuel Ciria intelege creatia ca o cautare fara sfarsit. Ideile, formele lor si procesul de adaptare constituie o constelatie de pulsiuni evidente in fiecare lucrare. Aceasta cercetare porneste de la […]

Un articol de Andrada Văsii|29 noiembrie 2012

Pana pe 16 decembrie, puteti sa vizitati la MNAC expozitia CIRIA – Windows, organizata de Institutul Cervantes.

Coordonator proiect: Alina Bucur

Curator: Gabriel Serrano

José Manuel Ciria intelege creatia ca o cautare fara sfarsit. Ideile, formele lor si procesul de adaptare constituie o constelatie de pulsiuni evidente in fiecare lucrare. Aceasta cercetare porneste de la reflectia preexistenta, intrupata intr-un cadru teoretic elaborat de artist si care a slujit drept punct de plecare in seriile sale anterioare. De-a lungul tuturor acestora, pe durata intregului sau periplu estetic, exista o limpede intentie de analiza, intotdeauna prezenta, poate din nevoia de a se indeparta de perpetuul sau a fi in pictura si de a-l contempla din alta perspectiva.

Acest cadru conceptual explicat in doua platforme teoretice diferite (Abstracción Deconstructiva Automática/ Abstractizare Deconstructiva Automatica – A.D.A. si Dinámica de Alfa Alineaciones/ Dinamica Alinierilor Alfa – D.A.A.) ii ingaduie artistului sa-si schimbe parametrii si preocuparile in fiecare dintre seriile sale.

WINDOWS presupune o noua relatie bipolara de indepartare si apropiere de mimesis. Dupa Donald Kuspit, opera mai legata de figurativ a lui Ciria poate fi privita in acelasi timp si in mod neechivoc ca fiind opera sa cea mai abstracta. Tablourile selectate din seriile La Guardia Place, Máscaras Schandenmaske (Masti Schandenmaske ), Cabezas de Rorschach III (Capete Rorschach III), ca si lucrarile din seria Memoria Abstracta (Memorie abstracta), care pot lua un format de instalatie, presupun o trecere in revista, o privire globala realizata prin intermediul unor „ferestre“ diferite, viziunea faptului ca intregul se poate regasi in parte, integrarea fragmentarului in cautarea unitatii, incercarea recompunerii unei realitati reflectate intr-o oglinda facuta bucati.

Expozitie organizata de MNAC si Instituto Cervantes Bucuresti.

Adresa: Strada Izvor 2-4.
Muzeul este deschis de miercuri pana duminica, intre 10.00 si 18.00.

 

 

 

 

Sursa: HotCity

02
/11
/15

Doi violoniști români, două viori Stradivarius, o singură scenă: Alexandru Tomescu și Răzvan Stoica susțin o reprezentație inedită în fața publicul român, joi, 3 decembrie, de la ora 20.00, în cadrul evenimentului Duo Stradivarius, găzduit și organizat de Palatul Bragadiru în parteneriat cu TVR.

02
/11
/15

Teatrul Național Târgu-Mureș a demarat la începutul acestei stagiuni proiectul de teatru documentar ROMO SAPIENS, proiect realizat în România şi Germania, respectiv în Târgu-Mureş, Bucureşti, Cluj şi Berlin. Tema dezvoltată de acest proiect este rasismul şi discriminarea, în contextul autohton românesc, dar şi în cel amplu, al migraţiei romilor în Europa.

02
/11
/15

În cadrul Festivalului Naţional de Teatru, ediţia a XXV-a, în sala Sala Cupola de la Teatrul “Metropolis” din București, a fost vernisată expoziția „Gellu Naum 100”, cu prilejul împlinirii a o sută de ani de la naşterea marelui poet, prozator, dramaturg și traducător. Au fost prezenți Oana Pellea, Cristina Casian, Marin Moraru și David Esrig.

02
/11
/15

Expoziția de fotografie "London Unedited - A Series of Unphotoshopped Photos", de Teodora Maftei, va fi vernisată luni la București iar fondurile strânse în urma vânzării lucrărilor vor fi folosite pentru tratamentul fotojurnalistei, care este internată în stare gravă în urma incendiului din Club Colectiv.

31
/10
/15

După o săptămână cu săli pline, peste 30 de premiere, invitați speciali, dezbateri și multe alte evenimente, Les Films de Cannes à Bucarest le oferă iubitorilor de cinema un weekend cu proiecții suplimentare, la Cinema Studio și Cinema Elvire Popesco.

31
/10
/15

„Scriem pentru a împărtăşi cu ceilalţi dacă ne-a plăcut un film. Scriem pentru a încerca să înţelegem filmul. Trebuie să căutăm adevărul obiectiv al filmului. Criticul este cel care încearcă să se înşele mai rar decât ceilalţi. Meseria de critic este una solitară” – criticul de film Pascal Mérigeau.

31
/10
/15

În acest weekend, Paramount Channel oferă recompense speciale fanilor genului horror. Sâmbătă și duminică, telespectatorii români vor intra în atmosfera specifică de Halloween cu ajutorul filmelor The Haunting (31 Octombrie, 23:00), Friday, the 13th IV (1 Noiembrie, 1:10), Friday the 13th VII (1 Noiembrie, 03:00), Case 39 (1 Noiembrie, 23:00), The Ring (2 Noiembrie, 01:10), Friday the 13th VIII (2 Noiembrie, 03:20).

30
/10
/15

CRONICĂ DE FILM E greu de spus care au fost intenţiile reale ale lui Jacques Audiard cu „Dheepan” (2015), un film minor în cariera sa, dar care i-a adus totuşi un Palme d’or (fără strălucire şi glorie) la Festivalul de la Cannes.

30
/10
/15

În perioada 6-8 noiembrie, la Cinemateca Union, va avea loc prima ediție a Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF), un eveniment dedicat producțiilor de dans realizate de coregrafi din întreaga lume. Festivalul va propune publicului familiarizarea cu diversitatea formelor de dans și a abordărilor cinematografice contemporane.

30
/10
/15

UNATC „I.L.Caragiale“ anunță deschiderea înscrierilor pentru cea de-a III-a ediție a Audiției Naționale – festival dedicat tinerilor actori și studenților din ultimul an de studiu, specializarea Arta Actorului, de la toate universtățile din țară, de stat și private. Desfășurat sub formă de competiție, festivalul este o ocazie importantă de afirmare la început de carieră artistică în teatru și film, de cunoaștere a colegilor de generație și de explorare a unor metode și tehnici de lucru pe care tinerii au șansa să le împărtășească.