Expoziția de desen și pictură „PO în forme și culori”, la Opera Națională București
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitia-de-desen-si-pictura-po-in-forme-si-culori-la-opera-nationala-bucuresti/

În an centenar, Opera Naţională Bucureşti găzduieşte în cea de-a doua jumătate a lunii decembrie expoziţia de desen şi pictură „PO în forme şi culori “ a lui David Mihai. Expoziţia este deschisă publicului larg în perioada 23 decembrie – 29 decembrie 2021, la Opera Naţională Bucureşti. Accesul la expoziţie se realizează la spectacolele din repertoriu sau în cadrul tururilor ghidate. Pentru programare tur ghidat este necasar să trimiteţi un mail la [email protected]

Un articol de Liliana Matei|20 decembrie 2021

David Mihai este elev în clasa a V-a la Complexul Educațional Laude-Reut și are 11 ani. David este pasionat de artă și a studiat tehnicile de desen și pictură încă de la vârsta de 6 ani, participând de-a lungul anilor la cursurile și școlile de vară ale artistei Irina Neacșu, precum și sub îndrumarea permanentă a pictoriței Vali Irina Ciobanu, descoperind frumusețea picturii în diverse tehnici, pictură în „plein air”,  abordând teme din natură, peisaje. Pasiunea lui David se îndreaptă recent și spre manga, doodle art, digital art, descoperind noi tehnici de desen și abordând teme diverse. O serie din lucrările lui pot fi urmărite și pe contul său de Instagram po_art11. Ilustrațiile de manga le semenază sub pseudonimul artistic „PO”.

David a participat cu lucrări la câteva expoziții de copii încă din anul 2016 la Centrul Cultural European pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” sub îndrumarea doamnei Nicoleta Zagura, apoi la expoziția „Între anotimpuri” (martie 2020) la Centrul Cultural „Mihai Eminescu”, în calitate de ucenic al artistei Vali Irina Ciobanu cu care lucrează și în prezent. Ulterior, a câștigat locul I pentru grupa lui de vârstă, la concursul „Magia Copilăriei” (noiembrie 2020) organizat de către Centrul Cultural „Mihai Eminescu”.

02
/11
/21

Joi, 4 noiembrie, are loc la MNȚRplusC, în cadrul Muzeului Național al Țăranului Român (Str. Monetăriei nr. 3), deschiderea expoziției „Nu vorbim despre sclavie modernă”, cea de-a doua din seria „Politici ale non-acțiunii”, semnată de artista Nona Șerbănescu în colaborare cu curatorul Eugen Rădescu.

26
/10
/21

Școala de Valori a dat startul înscrierilor pentru cea de-a șaptea ediție a Burselor stART și pune la bătaie 30 de burse, cu o valoare individuală de 6.000 de lei. Acestea pot fi accesate de elevii care sunt la liceu, talentați la pictură, desen, muzică și artele viitorului (v-logging, blogging, scriere creativă, fotografie), care se pot înscrie pe baza unui portofoliu.

26
/10
/21

De astăzi, platforma www.muzeulabandonului.ro este activă. Se deschide, astfel, aleea către Muzeul Abandonului. Muzeu-forum digital și participativ. În această etapă a proiectului veți putea explora exteriorul clădirii muzeului și câteva dintre facilitățile proiectului. Interiorul și expozițiile muzeului vor fi disponibile în curând, alături de zeci de povești despre abandon, speranță, contorsionări și reveniri spectaculoase ale sufletului.

16
/10
/21

Răzbunare, dragoste și disperare, toate topite într-o singură flacără mistuitoare. Arii celebre, coruri tulburătoare, conflicte dramatice de neuitat, toate vă așteaptă în premiera spectacolului Norma de Bellini ce le va aduce pe scena Operei Naţionale Bucureşti între 21 şi 24 octombrie pe celebrele Elena Moşuc – Norma şi Ruxandra Donose – Adalgisa, alături de care va evolua tenorul Daniel Magdal – Pollione.

13
/10
/21

În luna octombrie, galeria neconvențională Celula de artă propune două exerciții de introspecție, la fel de necesare dar fiecare propunându-și scopuri și rezultate diferite. Artistul plastic contemporan Beaver expune lucrarea “exe cute”, o juxtapunere a grotescului cu gingășia până pe 14 octombrie iar între 15 – 30 octombrie în galerie se va putea vedea instalația imersivă “Cenușa memorie” a Ancăi Coller, ce încapsulează emoțiile artistei în urma unui incendiu care i-a distrus atelierul..

11
/10
/21

Despre școlile din mediul rural, mai ales cele din mici sate care par uitate de lume și autorități, se știe că se confruntă cu mari probleme, începând de la cele legate de infrastructură, până la absența tehnologiei necesare procesului de educație. Însă aceasta nu mai este și situația Școlii Gimnaziale nr. 2 din satul Progresu, comuna Sohatu, județul Călărași. După ce ani de zile profesorii și elevii „s-au descurcat”, după cum ei înșiși spun, cu condițiile grele în care au învățat – toalete în curte, frig în clase, acoperișul deteriorat prin care se strecura ploaia – școala este acum complet renovată și, mai mult, folosește o platformă de management educațional de ultimă oră. Totul a fost posibil prin implicarea directorului școlii, Daniela Niculescu, care „și-a strigat” nevoile pe platforma HartaEdu lansată de Narada.

08
/10
/21

În epoca rețelelor de socializare, a selfie-urilor și filtrelor de tot felul, când o imagine se face și se desface în câteva secunde și toți visăm la gloria efemeră, conform butadei enunțate de Andy Warhol, dilemele și sensurile autoreprezentării încă sunt discutate. Căci a te reprezenta, indiferent de epocă, nu este un gest lipsit de semnificații estetice și sociale. Un articol de Monica Neațu.