Expoziţia de fotografie „Living the dream“, despre primii români stabiliţi în America, poate fi vizitată la Muzeul Ţăranului
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitia-de-fotografie-living-the-dream-poate-fi-vizitata-la-muzeul-taranului-din-capitala/

Expoziţia de fotografie „Living the dream“, un proiect documentar despre cea mai veche comunitate de români din Statele Unite, a fost vernisată joi seară, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Capitală, putând fi vizitată până pe 14 iulie.

Un articol de Andrada Văsii|5 iulie 2013

Expoziţia de fotografie „Living the dream“, un proiect documentar despre cea mai veche comunitate de români din Statele Unite, a fost vernisată joi seară, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Capitală, putând fi vizitată până pe 14 iulie. 

Proiectul portretizează viaţa şi cultura românească din zona metropolitană a oraşului Cleveland. În Cleveland s-a construit prima biserică ortodoxă din America, în 1904, şi tot aici a fost publicat şi primul ziar românesc, America, iar, în fiecare vară are loc Festivalul Românesc.

Cel mai recent recensământ arată că aproximativ 20.000 de români locuiesc în zona metropolitană a oraşului Cleveland. Însă, în ultimii 15 ani, comunitatea a început să se micşoreze, cei care vin preferând să se stabilească în alte oraşe, precum Chicago şi New York.

Un an de fotografii

Primii imigranţi români s-au stabilit aici la sfârşitul secolului al XIX-lea. Majoritatea proveneau din Transilvania şi veniseră să muncească în fabricile de oţel. Atunci, ca şi acum, românii au descoperit în America o alternativă la restricţiile sociale, politice şi economice din România.

Primele fotografii au fost realizate în ianuarie 2011, iar perioada de documentare s-a încheiat în august 2012.

Info:

„Living the Dream” este proiectul de dizertaţie, pentru Ohio University, al fotografei Alexandra Mihale.

Expoziţia, realizată în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite la Bucureşti, va putea fi vizitată până pe 14 iulie, la Sala Acvariu a Muzeului Ţăranului Român.

Foto credit: Muzeul Ţăranului Român (Facebook)

27
/10
/20

Arta urbană este în jurul nostru, de cele mai multe ori este necesar doar să ne ridicăm privirea şi vom observa diferite forme de artă. Observăm de la stencils, la stickere, la graffiti şi instalaţii stradale, cât şi una dintre cele mai perisabile forme de artă urbană, cea realizată în cretă. Un articol de Mihaela Ion.

20
/10
/20

Editura Muzeului Național de Artă Contemporană și-a adăugat în colecție o nouă publicație „reper” pentru istoria vizualității contemporane din România, marcând astfel borna istorică a 30 de ani de la evenimentele lui decembrie 1989.

13
/10
/20

Expoziția-fenomen „Woman Unchained“ by Irina Greciuhina, care-a fost deschisă timp de o lună în spațiul expozițional Arbor.art.room, perioadă în care s-a bucurat de un imens succes, s-a închis în „real“, dar iubitorii de frumos mai au o șansă să contemple „Cina cea de taină“ cu femei și alte lucrări care i-au încântat pe bucureșteni în această perioadă.

12
/10
/20

Maria Orosan-Telea condensează în spațiul Kunsthalle Bega Box sub numele Later Edit 13 evenimente cuprinse în programul „Draft” - un program curatorial despre proiecte artistice în stadiu de idee, parțial realizate sau replicabile la scară mai mare, desfășurat din 2018 în Biblioteca Pavilion din Timișoara.

05
/10
/20

O expoziție de fotografie, proiecții de filme, teatru, recital de saxofon – programul Institutului Cervantes din București pentru luna octombrie include o serie de evenimente artistice care evidențiază creativitatea și caracterul inovator al mediului artistic de limbă spaniolă, o formă de a marca Ziua Națională a Spaniei, celebrată pe 12 octombrie. Totodată, octombrie înseamnă și reluarea activităților cu prezență la sediul instituției, din Bulevardul Regina Elisabeta 38.