Expoziție de Artă Persană și Artizanat – Zilele Culturii Iraniene
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitie-de-arta-persana-si-artizanat-zilele-culturii-iraniene/

Ambasada Republicii Islamice Iran şi Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” organizează vineri, 10 februarie, de la ora 14.30, la Sala de Sticlă din Șoseaua Kiseleff nr. 30, vernisajul expoziţiei de artă persană şi artizanat organizată în cadrul programului Zilele Culturii Iraniene în România.

Un articol de Petre Ivan|8 februarie 2017

Expoziţia reuneşte o serie de tablouri ale renumitului pictor si miniaturist MAHMOUD FARSHCHIAN, ceramică și faianță, o colectie de reproduceri arheologice ale basoreliefurilor, capitelurilor si coloanelor de la Persepolis / Takht-e Jamshid (Tronul lui Jamshid), fosta capitala a Persiei Antice, considerată în prezent de istorici și arheologi a opta minune a lumii antice, covoare persane lucrate manual și obiecte de artizanat – cu vânzare.

La vernisaj vor cuvânta E.S Dl. Hamid MOAYYER, d-na Conf. univ. dr. Paula POPOIU, precum și alți distinși invitați.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 10 – 19 februarie, de miercuri până duminică, între orele 9.00 – 17.00.

Foto: Zilele Culturii Iraniene – facebook

27
/10
/20

Arta urbană este în jurul nostru, de cele mai multe ori este necesar doar să ne ridicăm privirea şi vom observa diferite forme de artă. Observăm de la stencils, la stickere, la graffiti şi instalaţii stradale, cât şi una dintre cele mai perisabile forme de artă urbană, cea realizată în cretă. Un articol de Mihaela Ion.

20
/10
/20

Editura Muzeului Național de Artă Contemporană și-a adăugat în colecție o nouă publicație „reper” pentru istoria vizualității contemporane din România, marcând astfel borna istorică a 30 de ani de la evenimentele lui decembrie 1989.

13
/10
/20

Expoziția-fenomen „Woman Unchained“ by Irina Greciuhina, care-a fost deschisă timp de o lună în spațiul expozițional Arbor.art.room, perioadă în care s-a bucurat de un imens succes, s-a închis în „real“, dar iubitorii de frumos mai au o șansă să contemple „Cina cea de taină“ cu femei și alte lucrări care i-au încântat pe bucureșteni în această perioadă.

12
/10
/20

Maria Orosan-Telea condensează în spațiul Kunsthalle Bega Box sub numele Later Edit 13 evenimente cuprinse în programul „Draft” - un program curatorial despre proiecte artistice în stadiu de idee, parțial realizate sau replicabile la scară mai mare, desfășurat din 2018 în Biblioteca Pavilion din Timișoara.

05
/10
/20

O expoziție de fotografie, proiecții de filme, teatru, recital de saxofon – programul Institutului Cervantes din București pentru luna octombrie include o serie de evenimente artistice care evidențiază creativitatea și caracterul inovator al mediului artistic de limbă spaniolă, o formă de a marca Ziua Națională a Spaniei, celebrată pe 12 octombrie. Totodată, octombrie înseamnă și reluarea activităților cu prezență la sediul instituției, din Bulevardul Regina Elisabeta 38.