Expozitie in cadrul festivalului SoNoRo
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitie-in-cadrul-festivalului-sonoro/

Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo a pregătit pentru publicul celei de-a VII-a ediţii, desfăşurată sub semnul iubirii, atât concerte susţinute de muzicieni de excepţie, cât şi o multitudine de evenimente conexe. Începând cu 15 noiembrie şi până pe 21 noiembrie 2012, expoziţia de fotografie „Love Unlimited”, cu o selecţie de 38 de lucrări ale fotografilor […]

Un articol de Andrada Văsii|19 noiembrie 2012

Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo a pregătit pentru publicul celei de-a VII-a ediţii, desfăşurată sub semnul iubirii, atât concerte susţinute de muzicieni de excepţie, cât şi o multitudine de evenimente conexe.
Începând cu 15 noiembrie şi până pe 21 noiembrie 2012, expoziţia de fotografie „Love Unlimited”, cu o selecţie de 38 de lucrări ale fotografilor Voicu Bojan, Vlad Eftenie şi Cornel Lazia, va fi găzduită de Sala Foaier a Muzeului Național al Ţăranului Român.

 

În perioada 24 noiembrie – 2 decembrie, expoziţia va fi deschisă publicului şi la Cluj-Napoca, la Sala Mare a Casei TIFF. Expoziţia de fotografie SoNoRo „Love Unlimited” este organizată cu sprijinul E.ON. „Love Unlimited aduce sub bagheta celor trei fotografi, Voicu Bojan, Vlad Eftenie şi Cornel Lazia, momente personale din vieţile oamenilor de peste tot. Mai exact, Voicu Bojan ne propune o incursiune în dragostea tumultoasă, făţişă şi toridă din îndepărtata Cuba, Vlad Eftenie surprinde stări nuanţate, în care, fără doar şi poate, vom retrăi alături de protagonişti dramele sau împlinirile iubirii, iar Cornel Lazia ne propune o descindere în subliminalul sentimentelor stârnite de persoana iubită”, spune curatorul expoziţiei, fotograful Şerban Mestecăneanu.Tema iubirii abordată de SoNoRo în acest an va putea fi regăsită şi în proiecţiile video semnate de Andu Dumitrescu, pe care Festivalul SoNoRo le va oferi publicului în cadrul concertului de la Palatul Bragadiru.

 

Pe lângă expoziţia de fotografie „Love Unlimited”, salonul literar cu acelaşi nume, organizat în parteneriat cu Dilema Veche, lansarea albumului „Love Songs” şi proiecţia filmului „Noseland”, festivalul va continua, sub egida „Tineri la repetiţie”, în parteneriat cu LiterNet, tradiţia repetiţiilor deschise pentru elevii şi studenţii din Bucureşti. Astfel, anul acesta, festivalul îsi va deschide porţile pentru trei dintre concerte: El Amor y la Muerte, sâmbată, 10 Noiembrie 2012, la Palatul Cercului Militar Național, Nuit Transfigurée, vineri, 16 Noiembrie 2012, la Muzeul Național de Artă, si Hallelujah Junction, duminică, 18 Noiembrie 2012, la Ateneul Român. Accesul va fi permis numai pe baza carnetului de elev sau a legitimaţiei de student, iar repetiţiile vor avea loc în intervalul 14:00 – 16:00, tinerii invitaţi având ocazia de a fi martorii procesului care stă la baza interpretării muzicale şi de a asculta în premieră piesele pe care artiştii le vor interpreta în cadrul concertelor din serile respective.

 


Voicu Bojan este editor, traducător şi fotograf freelancer. A publicat poveşti în imagini şi reportaje în mai multe publicaţii, dintre care cele mai semnificative sunt National Geographic România, Esquire România şi LensWork, US. Este editor asociat al Revistei Punctum şi iniţiatorul proiectului Diafragma 9.
www.voicubojan.com


Vlad Eftenie este doctor arhitect, lector la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” din Bucureşti, titular al cursului teoretic “Fotografia ca instrument de studiu şi cunoaştere în arhitectură”.
www.veftenie.daportfolio.com


Cornel Lazia şi-a început cariera de fotograf în 1990, fiind cunoscut pentru unele dintre primele fotografii pentru formaţii româneşti deja consacrate, ca Şuie Paparude, DJ Vasile sau Omul cu Şobolani, dar şi pentru fotografiile de modă publicate în revistele glossy din România.
www.cornellazia.com


Şerban Mestecăneanu este fotograful oficial al festivalului SoNoRo din anul 2008. Din 2010 este şi directorul Salonul de Fotografie Bucureşti, SAFO.
www.meste.ro


Expoziţia SoNoRo „Love Unlimited” a fost vernisată pe 15 noiembrie, la ora 19:00, şi poate fi vizitată la Muzeul Ţăranului Român, Sala Foaier, în perioada 15 – 21 noiembrie, între orele 10.00-18.00.Programul complet al festivalului SoNoRo poate fi găsit pe www.sonoro.ro, iar biletele şi abonamentele sunt disponibile prin reţeaua Eventim -magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti, librăriile Humanitas şi online pe www.eventim.ro.

 

 

 

Sursa: Muzeul National Al Taranului Roman

20
/02
/24

Horia, filmul de debut în lungmetraj al regizoarei Ana-Maria Comănescu, va fi lansat pe marile ecrane din țară în 10 aprilie și este distribuit de August Film. Vladimir Țeca, Angelina Pavel sunt în rolurile principale. Din distribuție mai fac parte Liviu Cheloiu, Daniela Nane,  Mihaela Velicu, Dragoș Olaru și Robert Onofrei.

19
/02
/24

Crime Scene Press vă propune o lectură perfectă pentru luna februarie: romanul proaspăt ieșit de sub tipar Stăpânul Muntelui, de Anders de la Motte (trad. Daniela Ionescu), unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori suedezi de crime. Acest mistery care dă dependență, cu o atmosferă care te va bântui, te prinde de la prima pagină, urmărind o detectivă talentată care investighează una dintre cele mai întunecate laturi ale psihicului omenesc.

19
/02
/24

Peste 100 de producții românești sunt înscrise pentru nominalizările la Premiile Gopo. În total, 107 de filme românești - lungmetraje de ficțiune, documentare și scurtmetraje, lansate în cinematografe, la festivaluri naționale și internaționale sau pe platformele de streaming în 2023, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, care va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.

19
/02
/24

Ca în fiecare an, artistul vizual M.C. Donici propune EXPOZIȚIA DE O ORĂ: o întâlnire fără coroane, fasoane, discursuri sau festivisme, de ZIUA BRÂNCUȘI. Ajuns la a VIII-a ediție, evenimentul produs de Asociația Culturală Arte-Factum va avea loc luni, 19.02.2024, între orele 14:00- 15:00, în spațiul din fața  Bustului  Brâncuși  din proximitatea Facultății de Arte a Universității de Vest, Timișoara.