Fanfarlo – indie folk londonez și Kurt Vonnegut, în Control Club
https://www.ziarulmetropolis.ro/fanfarlo-indie-folk-londonez-si-kurt-vonnegut-in-control-club/

Formaţia britanică Fanfarlo va concerta, în premieră în România, pe 12 martie, în clubul Control din Capitală. Concertul face parte din turneul de promovare a noului album Fanfarlo – Let’s Go Extinct.

Un articol de Petre Ivan|20 februarie 2014

Formația britanică Fanfarlo va concerta, în premieră în România, pe 12 martie, în clubul Control din Capitală. Concertul face parte din turneul de promovare a noului album Fanfarlo – Let’s Go Extinct.

Înființată în 2006 de muzicianul de origine suedeză Simon Balthazar, Fanfarlo îmbină în muzica sa elemente folk, indie rock și post-punk, folosindu-se de o gamă eclectică de instrumente, de la vioară și mandolină, la trompetă și ferăstrău muzical.

Trupa are în palmares trei albume: Reservoir (2009), Rooms Filled With Light (2012) și proaspăt-lansatul Let’s Go Extinct (2014), comparat de presa din Marea Britanie cu „Coldplay la debut”.

Prezentat ca un album conceptual despre evoluția omenirii și viitorul posibil care ne așteaptă,  Let’s Go Extinct este, înainte de toate, un album pop reconfortant, inspirat atât de experimentele electro ale lui Raymond Scott, cât și de Brian Wilson sau Fleetwood Mac.

Fanfarlo

„Toate cântecele pe care le-am scris par să vorbească într-un fel sau altul despre întrebările la care teoria evoluționistă încearcă să răspundă: unde ne aflăm acum și încotro ne îndreptăm?

Să vorbim despre ciudățeniile noastre și ale semenilor noștri!

Așa că, ne-am apucat să tratăm subiectul cu seriozitatea unor adolescenți puși pe șotii”, spune Simon Balthazar, cântărețul și principalul compozitor al trupei.

Înregistrat într-un studio dintr-un sat izolat, în Țara Galilor, noul album Fanfarlo are fără îndoială o componentă metafizică.

„Ne-am inspirat din Panspermia – una din teoriile despre originea vieții pe Terra, la care am adăugat viziunea unei Londre post-apocaliptice, dar și scrierile lui Kurt Vonnegut, Alan Watts sau Miroslav Holub. Însă, într-un final, piesele de pe album pot fi interpretate și ca simple povești de dragoste”, spune Balthazar.

Albumul Fanfarlo –  Let’s Go Extinct poate fi ascultat în întregime aici: https://soundcloud.com/i-d-online-1/sets/album-premiere-fanfarlo-lets-go-extinct și live, la București, miercuri 12 martie, la Control Club!

Fanfarlo – Landlocked

Concertul Fanfarlo de la București este organizat de Control Club și OneDay Live, cu sprijinul Wizzair. Biletele, în valoare de 45 de lei, pot fi achiziționate în avans, online pe Easytickets.ro sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4).

Foto cu Fanfarlo – wikipedia

11
/05
/22

Miercuri, 18 mai 2022 (de la 19.00), ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO prezintă un concert 100% MOZART, derulat sub bagheta dirijorului de origine libaneză TOUFIC MAATOUK. În 2015, acesta a debutat ca dirijor într-una dintre cele mai cunoscute săli de concerte din lume - Carnegie Hall, New York - cu Messa di Gloria de Puccini, moment urmat de debutul (în 2016) la Teatro San Carlo din Napoli cu Recviemul lui Mozart.

10
/05
/22

Joi, 12 mai și vineri, 13 mai 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Valentin Doni, prezintă publicului În lumina evocării-George Enescu de Ulpiu Vlad, Fantezia scoţiană, în mi bemol major, pentru vioară şi orchestră, op. 46 de Max Bruch, cu violonistul Gabriel Croitoru în ipostază solistică, și Variaţiunile Enigma, op. 36 de Edward Elgar.

05
/05
/22

Peste 100 de tineri muzicieni din 32 de țări s-au înscris la a XVIII-a ediție a Concursului Internațional George Enescu la cele patru secțiuni dedicate: violoncel, vioară, pian și compoziție. Concurenții declarați eligibili prin respectarea condițiilor impuse de regulament vor participa la etapa online. Pentru prima oară în istoria Concursului, concurenții înscriși la vioară, violoncel și pian care vor trece de etapa online vor ajunge direct în Semifinală.