Fassbender, Aaron Sorkin şi Danny Boyle. Sau un nou film despre Steve Jobs
https://www.ziarulmetropolis.ro/fassbender-aaron-sorkin-si-danny-boyle-sau-un-nou-film-despre-steve-jobs/

Un nou film despre viaţa şi cariera lui Steve Jobs, cofondator al companiei Apple, care îl are în rolul principal pe actorul Michael Fassbender, va avea premiera pe marile ecrane nord-americane pe 9 octombrie, informează contactmusic.com.

Un articol de Petre Ivan|5 februarie 2015

Acest lungmetraj biografic reprezintă o nouă colaborare a regizorului Danny Boyle cu apreciatul scenarist Aaron Sorkin. Filmările pentru noul film, aflat în centrul unui număr mare de speculaţii, cauzate de o fază de pre-producţie prea îndelungată şi o perspectivă de finanţare nesigură, au început luna trecută la San Francisco.

Danny Boyle, regizorul unor filme culte precum „Trainspotting – Din viaţă scapă cine poate/ Trainspotting”, „După 28 de zile/ 28 Days Later”, „Vagabondul milionar/ Slumdog Millionaire” şi „127 de ore/ 127 Hours”, dar şi al ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012, va regiza noul film „Steve Jobs”.

Michael Fassbender îl va interpreta pe Steve Jobs, cofondator al companiei Apple, în acest film.

Filmul are la bază biografia lui Steve Jobs scrisă de Walter Isaacson. Totodată, potrivit presei americane, filmul ar avea la bază trei scene lungi, realizate cu ocazia unor lansări de produse ale grupului Apple, şi va culmina cu o scenă care descrie anunţul lansării, în 1998, a computerului iMac.

Pelicula s-a confruntat cu o serie de dificultăţi încă de la preluarea acestui proiect cinematografic de studiourile Sony în anul 2011. Au existat numeroase neînţelegeri în privinţa bugetului şi o căutare îndelungată a actorului care să îl interpreteze pe Steve Jobs.

Leonardo DiCaprio şi Christian Bale s-au aflat printre actorii doriţi de producători, însă ei s-au retras din acest proiect, înainte ca Michael Fassbender să fie în cele din urmă ales, în vara anului 2014.

Totul părea însă că se îndreaptă spre un dezastru atunci când Sony Pictures a anunţat că renunţă la proiect în noiembrie 2014, însă, la mai puţin de o săptămână după acel anunţ, studiourile Universal au decis să intervină şi a anunţat că va produce acest film.

Scenaristul Aaron Sorkin a lucrat cu Danny Bolye încă de la începutul proiectului şi, la sfârşitul anului 2014, producătorii au anunţat şi restul actorilor din distribuţie, care îi va include pe Kate Winslet, care o va interpreta pe Joanna Hoffmann, directorul de marketing al Macintosh, pe Seth Rogen, în rolul lui Steve Wozniak, cofondator al companiei Apple, şi pe Jeff Daniels, în rolul lui John Sculley, CEO-ul companiei Apple.

Michael Fassbender, născut pe 2 aprilie 1977, este unul dintre cei mai apreciaţi actori din generaţia tânără de la Hollywood, şi devenit cunoscut graţie rolului locotenentului Archie Hicox din filmul „Ticăloşi fără glorie/ Inglorious Basterds” (2009), regizat de Quentin Tarantino.

Christian Bale,Michael Fassbender şi Steve Jobs

Christian Bale,Michael Fassbender şi Steve Jobs

Printre alte producţii în care s-a făcut remarcat se numără lungmetrajele „Jane Eyre” (2011), „300 – Eroii de la Termopile” (2007), drama „Fish Tank” (2009) şi cele două pelicule tulburătoare regizate de Steve McQueen – „Foame/ Hunger” (2008) şi „Shame” (2011) -, dar şi serialul de televiziune „Hex”.

Actorul irlandez a început să joace în ultimii ani şi în filme SF realizate cu bugete mari de producţie, precum „X-Men: Cei Dintâi/ X-Men: First Class” – în care a interpretat rolul Magneto -, şi „Prometheus”.

Starul irlandez cu origini germane s-a remarcat în drama „12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave” cu un rol pentru care a fost nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Steve Jobs, cofondator al companiei Apple, a murit la vârsta de 56 de ani, în urma unui cancer pancreatic, pe 5 octombrie 2011.

Un alt film dedicat lui Steve Jobs, intitulat „Jobs”, l-a avut în rolul principal pe Ashton Kutcher. Lansat în 2013, acel lungmetraj a avut rezultate dezamăgitoare în box office-ul mondial.

Foto: Michael Fassbender, Steve Jobs – cinemagia

20
/12
/22

Echipa care a creat „România Sălbatică”, cel mai mare proiect de film documentar dedicat naturii din țara noastră, face un cadou tuturor iubitorilor de natură înainte de sărbătorile de iarnă: acces gratuit la povestea din spatele realizării documentarului laureat anul acesta cu 3 premii Gopo (Cel mai bun documentar, Cea mai bună muzică originală, Cel mai bun sunet).

19
/12
/22

Colinde, documentare şi concerte extraordinare, transmisiuni în direct de la Vatican și Catedrala Sfântul Iosif, filme și ediții speciale ale emisiunilor consacrate se regăsesc în grila de Crăciun a TVR2 pentru întreaga familie.

19
/12
/22

Filmul de acțiune „Vulturul de Fier II/ Iron Eagle II”, regizat de Sidney J. Furie, va fi difuzat de Warner TV în prima lună a anului viitor. Lungmetrajul va putea fi urmărit la Warner TV pe 27 ianuarie, de la ora 21:00.

19
/12
/22

Bucurie, linişte în suflet, pace, colinde, daruri şi oameni dragi. Mai presus de toate, oameni dragi. Astfel ne dorim cu toţii să întâmpinăm Naşterea Domnului. Cel mai frumos Crăciun e întotdeauna petrecut împreună, în atmosfera caldă de acasă. De acest Crăciun, TVR 1 ne arată că şi cei mai Izolaţi în România au Oameni alături în zi de sărbătoare; că putem fi „diferiţi şi totuşi asumaţi întru Hristos" – ortodocşi şi catolici, în Bucuria credinţei; că generaţii diferite de artişti trăiesc, O dată-n viaţă, emoţia unor întâlniri inedite.

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

29
/11
/22

Cinematografia română se pregăteşte să celebreze în 2023 o sută de ani de la naşterea lui Ion Popescu Gopo, printr-o serie de retrospective cu filmele celebrului cineast, prin expoziţii cu desenele şi afişele operelor sale şi prin lansări de carte.

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.