Fassbender, Aaron Sorkin şi Danny Boyle. Sau un nou film despre Steve Jobs
https://www.ziarulmetropolis.ro/fassbender-aaron-sorkin-si-danny-boyle-sau-un-nou-film-despre-steve-jobs/

Un nou film despre viaţa şi cariera lui Steve Jobs, cofondator al companiei Apple, care îl are în rolul principal pe actorul Michael Fassbender, va avea premiera pe marile ecrane nord-americane pe 9 octombrie, informează contactmusic.com.

Un articol de Petre Ivan|5 februarie 2015

Acest lungmetraj biografic reprezintă o nouă colaborare a regizorului Danny Boyle cu apreciatul scenarist Aaron Sorkin. Filmările pentru noul film, aflat în centrul unui număr mare de speculaţii, cauzate de o fază de pre-producţie prea îndelungată şi o perspectivă de finanţare nesigură, au început luna trecută la San Francisco.

Danny Boyle, regizorul unor filme culte precum „Trainspotting – Din viaţă scapă cine poate/ Trainspotting”, „După 28 de zile/ 28 Days Later”, „Vagabondul milionar/ Slumdog Millionaire” şi „127 de ore/ 127 Hours”, dar şi al ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012, va regiza noul film „Steve Jobs”.

Michael Fassbender îl va interpreta pe Steve Jobs, cofondator al companiei Apple, în acest film.

Filmul are la bază biografia lui Steve Jobs scrisă de Walter Isaacson. Totodată, potrivit presei americane, filmul ar avea la bază trei scene lungi, realizate cu ocazia unor lansări de produse ale grupului Apple, şi va culmina cu o scenă care descrie anunţul lansării, în 1998, a computerului iMac.

Pelicula s-a confruntat cu o serie de dificultăţi încă de la preluarea acestui proiect cinematografic de studiourile Sony în anul 2011. Au existat numeroase neînţelegeri în privinţa bugetului şi o căutare îndelungată a actorului care să îl interpreteze pe Steve Jobs.

Leonardo DiCaprio şi Christian Bale s-au aflat printre actorii doriţi de producători, însă ei s-au retras din acest proiect, înainte ca Michael Fassbender să fie în cele din urmă ales, în vara anului 2014.

Totul părea însă că se îndreaptă spre un dezastru atunci când Sony Pictures a anunţat că renunţă la proiect în noiembrie 2014, însă, la mai puţin de o săptămână după acel anunţ, studiourile Universal au decis să intervină şi a anunţat că va produce acest film.

Scenaristul Aaron Sorkin a lucrat cu Danny Bolye încă de la începutul proiectului şi, la sfârşitul anului 2014, producătorii au anunţat şi restul actorilor din distribuţie, care îi va include pe Kate Winslet, care o va interpreta pe Joanna Hoffmann, directorul de marketing al Macintosh, pe Seth Rogen, în rolul lui Steve Wozniak, cofondator al companiei Apple, şi pe Jeff Daniels, în rolul lui John Sculley, CEO-ul companiei Apple.

Michael Fassbender, născut pe 2 aprilie 1977, este unul dintre cei mai apreciaţi actori din generaţia tânără de la Hollywood, şi devenit cunoscut graţie rolului locotenentului Archie Hicox din filmul „Ticăloşi fără glorie/ Inglorious Basterds” (2009), regizat de Quentin Tarantino.

Christian Bale,Michael Fassbender şi Steve Jobs

Christian Bale,Michael Fassbender şi Steve Jobs

Printre alte producţii în care s-a făcut remarcat se numără lungmetrajele „Jane Eyre” (2011), „300 – Eroii de la Termopile” (2007), drama „Fish Tank” (2009) şi cele două pelicule tulburătoare regizate de Steve McQueen – „Foame/ Hunger” (2008) şi „Shame” (2011) -, dar şi serialul de televiziune „Hex”.

Actorul irlandez a început să joace în ultimii ani şi în filme SF realizate cu bugete mari de producţie, precum „X-Men: Cei Dintâi/ X-Men: First Class” – în care a interpretat rolul Magneto -, şi „Prometheus”.

Starul irlandez cu origini germane s-a remarcat în drama „12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave” cu un rol pentru care a fost nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Steve Jobs, cofondator al companiei Apple, a murit la vârsta de 56 de ani, în urma unui cancer pancreatic, pe 5 octombrie 2011.

Un alt film dedicat lui Steve Jobs, intitulat „Jobs”, l-a avut în rolul principal pe Ashton Kutcher. Lansat în 2013, acel lungmetraj a avut rezultate dezamăgitoare în box office-ul mondial.

Foto: Michael Fassbender, Steve Jobs – cinemagia

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.