FE, expoziţie de fotografie semnată Iulian Ignat, la TNB Parateatral
https://www.ziarulmetropolis.ro/fe-expozitie-de-fotografie-semnata-iulian-ignat-la-tnb-parateatral/

Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti vă invită la cea de-a 12-a expoziţie de fotografie semnată Iulian Ignat, care va fi găzduită de foaierul Sălii Studio, în cadrul programului „TNB Parateatral”- arte vizuale.

Un articol de Petre Ivan|27 noiembrie 2014

Vernisajul expoziţiei „FE” va avea loc joi, 27 noiembrie, de la ora 18.00, în foaierul de la parterul Sălii Studio. În continuare, până în data de 14 decembrie 2014, expoziţia va putea fi vizitată, de marţi până duminică, între orele 10.00-18.00.

„De la efervescenţa străzii din timpul carnavalului de la Veneţia la viaţa monahală de la Oaşa, de la instantanee din lumea rurală la spectacolele lui Dan Puric sau Răzvan Mazilu, toate fotografiile din expoziţiile mele precedente au fost realizate pe principiul: stai cât mai puţin vizibil şi surprinde momente în desfăşurare!”, spune autorul.

Modelele portretizate provin în cea mai mare parte din lumea artelor – teatru, muzică, dans, modă.

„FE” este una din rarele expoziţii realizate exclusiv prin mijloace clasice: film…developare…printuri unicat, scoase la lumină de un entuziast al camerei obscure.

Îl percep pe Iulian Ignat ca pe un alter ego artistic al meu. El mi-a fotografiat gândurile, vulnerabilităţile, acel pasaj, acea trecere fragilă între certitudine şi incertitudine. Iulian Ignat m-a surprins în zona aceea inefabilă, cea a poeziei. (…) El m-a făcut să simt că, din spate, mai vine spre mine un val de sensibilitate ca un vânt de primăvară… – Dan PuricFE

Născut în iulie 1972 la Bucureşti, Iulian Ignat colaborează din 1994 cu diverse ziare, reviste şi posturi de radio. Din 1998 este redactor şi fotograf al revistei „Formula AS”. Este unul dintre cei cinci autori ai albumului de fotografie „Răzvan Mazilu – Oglinzi”. Între albumele muzicale ilustrate cu fotografiile sale se numără „Grigore Leşe şi aromânii fârşeroţi” şi Trei Parale „Bazar II”.

În 2011 participă la expoziţiile de grup: „Roşia Montană”, Clubul Ţăranului şi sediul Uniunii Arhitecţilor, Bucureşti, „Oaşa”, împreună cu Părintele Pantelimon, la Muzeul Franz Binder din Sibiu şi, în ianuarie 2012, la Muzeul „Ţăranului Român, şi „Lungul drum…”, Ateneul Român şi TIFF 2012.

Foto: FE, expoziţie de fotografie semnată Iulian Ignat – iulianigant.ro

26
/10
/22

Art Safari, cel mai important eveniment dedicat artei din țară, prezintă în cadrul ediției a X-a, o artistă neconvențională, cu un parcurs atipic la fel ca personalitatea sa: Lilian Theil. Născută la Brașov în 1932, artista are o tehnică specială (appliqué): „pictează” cu acul de cusut și creează artă profund încărcată de simboluri contemporane din haine pe care nu le mai poartă.

24
/10
/22

De joi, 27 octombrie până la finalul lunii noiembrie, 40 de tineri din Ucraina cu vârstă cuprinsă între 15-18 ani sunt invitați să participe la etapa a doua a proiectului „𝐎𝐩𝐞𝐧 𝐌𝐮𝐬𝐞𝐮𝐦𝐬 𝐎𝐩𝐞𝐧 𝐇𝐞𝐚𝐫𝐭𝐬”, în cadrul căreia vor realiza patru instalații artistice ce au ca temă imaginarea viitorului, tinerii având astfel ocazia de a deveni creatorii unei lumi capabile să-i integreze pe ei și pe cei din generațiile următoare.

21
/10
/22

Finalul lunii octombrie aduce două expoziții noi în spațiile neconvenționale ale Celulei de Artă – pe 22 octombrie, la Galeria Verticală by Celula de Artă, găzduită de Random Space (str. Popa Petre nr. 21) va avea loc vernisajul „Let’s run back to a zero point. Look inside” a artistei Marina Aristotel, iar pe 24 octombrie, la Celula de Artă din Bd. Carol nr. 53, Daniel Loagăr aduce „Protoype for Future Cities”.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

04
/10
/22

Gaep prezintă „Ecologies of Repair” (10 septembrie – 5 noiembrie 2022), o expoziție de lucrări noi de la opt artiste emergente – Amaia Molinet, Anca Bucur, Andreea Medar & Mălina Ionescu, Diana Popuț, Lucia Ghegu, Stanca Soare și Thea Lazăr – care aduc în discuție relația umanului cu non-umanul și dinamicile construire-distrugere, risipă-creație, extracție-adiție.