Felicia Filip și Laura Bretan, în „Poveste de Crăciun”
https://www.ziarulmetropolis.ro/felicia-filip-si-laura-bretan-in-poveste-de-craciun/

Aproape 4000 de persoane au fost prezente aseară la spectacolul „Poveste de Crăciun”, prezentat de Opera Comică pentru Copii la Sala Polivalentă din Bucureşti. Evenimentul a fost transmis live şi pe pagina oficială de Facebook a instituţiei, ajungând la peste 100 000 de spectatori într-un timp record.

Un articol de Liliana Matei|17 decembrie 2016

Pe scenă au urcat peste 300 de artiști, care au susținut împreună, cu mult talent, un spectacol-eveniment, în regia maestrului Cristian Mihăilescu. „Spectatorii din sală, dar și cei care au urmărit pe Facebook transmisiunea live a evenimentului, s-au bucurat de un spectacol-mozaic, care a îmbinat muzica clasică, opera și cântul coral cu muzica pop, colindele tradiționale și cu momentele de flamenco și balet”, se arată într-un comunicat de presă. Pe scenă au urcat soprana Felicia Filip, tânăra solistă Laura Bretan (Chicago) – câștigătoarea concursului „Românii au Talent” – cunoscuta interpretă Alina Eremia, baritonul Iordache Basalic, prim-solist al Operei Naționale din București, prim-balerinii Corina Dumitrescu și Gigel Ungureanu, dansatorul flamenco Lucas Molina (Buenos Aires), violonistul de reputație mondială Mario Hossen (Viena), Ionel Tudor Band, Orchestra Simfonică București (dirijori: Gheorghe Iliuță și Andrei Tudor), alături de artiștii lirici și balerinii Operei Comice pentru Copii și Corurile Cantus Mundi din țară, dirijate de Cezar Verlan.

„Magia Crăciunului se pune în scenă cu dragoste pentru cei cărora le este adresată și cu știința de a îmbina diversele gusturi și așteptări ale publicului. Avem un public care așteaptă colinde, alt public care așteaptă voci de operă, alții care așteaptă cântăreți pop, iar secretul unui spectacol de acest gen este modul de a ansambla această diversitate de stiluri. În luna decembrie toți suntem copii, de aceea «Poveste de Crăciun» este un spectacol care se adresează tuturor. Avem o echipă extraordinară la Opera Comică pentru Copii, cu oameni talentați și devotați, care fac miracole la fiecare spectacol. Anual, peste 75.000 de copii ascultă Mozart, Ceaikovski, Donizetti, iar acest spectacol de Crăciun reprezintă apogeul a ceea ce Opera Comică pentru Copii oferă publicului pe parcursul unui an”, a declarat regizorul Cristian Mihăilescu.

Timp de două ore și jumătate, părinți, copii și bunici s-au bucurat, deopotrivă, de Povestea de Crăciun. Ei au fost conduși de prezentatorii Oana și Nino (soprana Oana Șerban și baritonul Valentino Tiron, îndrăgiți soliști ai Operei Comice pentru Copii) printr-o călătorie muzicală, care a cuprins arii din opere cunoscute, secvențe celebre de balet clasic și contemporan, precum și colinde românești și internaționale. Spectacolul s-a încheiat cu o suită de colinde tradiționale, interpretate de soprana Felicia Filip, împreună cu soliștii Operei Comice pentru Copii, alături de peste 300 de copii din Corurile Cantus Mundi.

„4000 de suflete au respirat odată cu noi în această seară. Este miraculos. De fiecare dată când se întâmplă acest lucru, atmosfera din jurul nostru vibrează, și de fiecare dată îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-a ales să trăiesc și să creez asemenea momente, ca manager și ca artist. Colegii mei mi-au demonstrat că iubesc Opera Comică pentru Copii, că sunt atașați și devotați acestei instituții. Dacă mai era nevoie, și astăzi au făcut o declarație de dragoste către Opera Comică pentru Copii și iubitului nostru public, care de fiecare dată umple sălile, ne îndrăgește, ne răsfață și ne aplaudă la infinit”, a declarat soprana Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

La rândul ei, Laura Bretan a spus: „A fost foarte frumos în această seară, a fost o mare bucurie pentru mine să cânt pentru atât de mulți copii. Mulțumesc din tot sufletul pentru susținere, vă urez tuturor sărbători fericite și un an nou bun”.

De la începutul lunii decembrie, Opera Comică pentru Copii a deschis un patinoar exclusiv pentru copii, amplasat în aer liber, „la grădină”, în incinta instituției. Programul de funcționare este de la 15:00 la 20:00, de luni până vineri, iar în weekend, de la 10:00 la 22:00. Tot în această perioadă, Opera Comică pentru Copii organizează a treia ediție a campaniei J.O.C. (Jucăriile Operei Comice). Bucureștenii care doresc să doneze jucării, o pot face venind la sediul instituției (Calea Giulești 16), unde este amplasată o urnă-cadou, disponibilă publicului zilnic, între orele 8:00 și 22:00, de pe 1 până pe 20 decembrie.

04
/10
/16

În Sala Mare a Institutului Cultural Român din București, a avut loc, marţi 4 octombrie, dezbaterea „Recuperarea memoriei: casa George Enescu de la Mihăileni", organizată în cadrul Colocviilor „Oamenii Timpului". Printre participanşi s-au numărat şi violonistul Alexandru Tomescu, care a declarat că „La Mihăileni, urmează să fie organizată o academie de muzică și de arte vizuale care să fie o rampă de lansare pentru viitoarele talente ale României."

04
/10
/16

Opera Naţională Bucureşti deschide noua stagiune cu cu două spectacole excepţionale: Gala Extraordinară de Operă (vineri 14 octombrie, de la ora 19:00) şi Gala Extraordinară de Balet (duminică 16 octombrie, de la ora 19:00). Biletele au fost puse în vânzare de astăzi, 4 octombrie, de la ora 11:00, atât la casa de bilete, cât şi în sistemul online.

03
/10
/16

Compozitorul și dirijorul român Vladimir Cosma și Orchestra Română de Tineret vor susține un concert extraordinar la Palais des Congrès de Paris, duminică, 9 octombrie 2016, de la ora 17.00. Evenimentul din capitala franceză este debutul turneului desfășurat până la 17 februarie 2017 în Franța și Elveția, marcând 50 de ani de succes artistic al marelui muzician.

30
/09
/16

Deja de tradiţie în viaţa muzicală românească, Turneul Internaţional „DUELUL VIORILOR” își continuă extraordinarul traseu. În acest an, după ce în perioada 4-15 octombrie vor străbate țara, cei trei muzicieni, violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail vor ajunge la 2 decembrie pe una dintre cele mai prestigioase scene ale lumii: Carnegie Hall din New York.

29
/09
/16

Din 1 octombrie și până în 31 octombrie, “Ascultă 5 minute de muzica clasica” în spaţii neconvenţionale - hipermarketuri, mall-uri, librării, muzee - graţie unui proiect Radio România Muzical, unicul post românesc dedicat exclusiv muzicii clasice şi de jazz. Din 10 octombrie până la finalul anului școlar, „Ascultă 5 minute de muzică clasică” din nou, și în școlile din România.

26
/09
/16

Seria concertelor Twin Arts continuă în această toamnă cu 5 concerte ce se anunță spectaculoase. Primul invitat este maestrul tunisian al oud-ului, Dhafer Youssef, care se întoarce în România într-o formulă nouă, alături de care își va prezenta proaspătul disc Diwan of beauty and odd, scos pe piață în data de 16 septembrie.

26
/09
/16

Decesul prematur al îndrăgitului muzician şi actor Ioan Gyuri Pascu a întristat comunitatea artistică românească. “A fost un artist care semăna numai cu el însuși” - Dorel Vișan, „Era un om special, un artist aparte. Avea un suflet de copil (...)” – Monica Anghel, „Rămas bun, prietene. Dumnezeu să te odihnească în pace” - George Ivașcu. Ioan Gyuri Pascu a murit în această dimineață, la vârsta de 55 de ani, în urma unui stop cardiorespirator.

26
/09
/16

Ediția 2016 a Concursului Internațional "George Enescu" s-a încheiat duminică seara, la Ateneul Român, cu finala Secțiunii de Pian câștigată de tânăra solistă de 23 de ani Victoria Vassilenko (Bulgaria). Printre câştigători s-au aflat tineri soliști din Coreea de Sud, SUA, China, Italia și Bulgaria

26
/09
/16

Actorul Ioan Gyuri Pascu, fost membru al trupei Divertis, a murit, în această dimineaţă, la vârsta de 55 de ani, în urma unui infarct. Actorul se retrăsese din viaţa artistică din cauza problemelor de sănătate.

23
/09
/16

În avanpremiera deschiderii stagiunii 2016-2017 a Orchestrelor și Corurilor Radio România, pe 7 octombrie, de la ora 19:00, pe scena Sălii Radio din București, Societatea Română de Radiodifuziune, Orchestrele și Corurile Radio România, creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București și Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură prezintă Gala Aniversară „LEONTINA VĂDUVA 30”.

23
/09
/16

Publicul bucureştean e invitat să descopere arta viitorului, între 28 septembrie şi 1 octombrie. Peste 60 de artişti din 8 ţări vor fi prezenți pe scenele de la Cinema Elvira Popescu, The Ark, ARCUB Gabroveni, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi Muzeul Naţional George Enescu pentru 4 seri de spectacole inedite.

21
/09
/16

“Poezia este doar dovada vieţii. Dacă viaţa arde bine, poezia este cenuşa.” - Leonard Cohen. Unul dintre cei mai iubiţi şi aclamaţi artişti ai momentului împlineşte, astăzi, 82 de ani.