Festivalul „Adevărul despre Daci și Istoria străveche a plaiurilor românești” la Muzeul Țăranului Român
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-adevarul-despre-daci-si-istoria-straveche-a-plaiurilor-romanesti-la-muzeul-taranului-roman/

Astăzi începe Festivalul „Adevărul despre Daci şi Istoria străveche a plaiurilor româneşti” la Muzeul Naţional al Țăranului Român.

Un articol de Ziarul Metropolis|10 octombrie 2014

Timp de 3 zile (10-11-12 octombrie) sunteți așteptați la Muzeul Național al Țăranului Român din București la evenimente deosebite – conferințe, lansări de filme documentare și cărți, momente artistice cu personalități ale scenei românești, evenimente pentru copii.

Festivalul “Adevărul despre Daci și Istoria străveche a plaiurilor românești” vă propune și în acest an evenimente și activități pentru copii, în dorința de a trezi interesul celor mici pentru istoria geto-dacilor, pentru eroii și personajele mitologice din tradiția românească cu rădăcini în spațiul geto-dacic.

Astfel, copiii sunt invitați să participe la următoarele evenimente:

Sămbătă, 11 octombrie, de la ora 10:00 – Lansarea cărții pentru copii “Burebista”, scrisă de istoricul Vasile Lupașc. Prezentarea cărții va fi făcută de Vasile Lupașc și Daniel Roxin.

Sâmbătă, de la ora 10:30 și duminică, de la ora 10:00 – Atelier de benzi desenate pentru copii – „Zei, eroi, zâne și animale de legendă” din mitologia dacică – alături de autorul de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu și jurnalista Mădălina Corina Diaconu

Sâmbătă, de la ora 10:30 și duminică, de la ora 10:00 (în paralel cu atelierul de desen) – Atelier de ceramică și pielărie getică pentru copii organizat de Asociația Danais.

Festivalul “Adevărul despre Daci și Istoria străveche a plaiurilor românești” este organizat de Asociația Geto Dacii în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român, Nașul Tv, Best Event Production și Ziurel.

12
/07
/21

Ziarul Metropolis vă invită să citiți un fragment din volumul „Malvinița. Așa se scrie dragostea. Epistolar erotic. parCurs de comunicare creativă” de Eugen Istodor, recent publicat la Editura Polirom.

08
/07
/21

Un portret al excepționalei gânditoare de secol XX, Hannah Arendt, schițat de autoarea americană Hannah Jewell în volumul „100 de femei afurisite. O istorie” (Editura Nemira, 2021, colecția „Orion”).

07
/07
/21

Cum evităm problemele financiare în cuplu? Cum ar trebui economisiți și investiți banii familiei pentru a ajunge la echilibru și prosperitate? Curtea Veche Publishing lansează ghidul de bază pentru orice cuplu aflat la început de drum.

07
/07
/21

Joi, 8 iulie, la ora 18.00, pe paginile de Facebook Cărturești (facebook.com/Carturesti) și Polirom (facebook.com/polirom.editura), va avea loc o discuție pornind de la „Eu, Tituba, vrăjitoarea neagră din Salem” de Maryse Condé, romanul laureat al Premiului Noii Academii Suedeze pentru Literatură 2018 & Grand Prix Littéraire de la Femme 1986.

06
/07
/21

Miercuri, 7 iulie, la ora 19.00, pe paginile de Facebook Cărturești (facebook.com/Carturesti) și Polirom (facebook.com/polirom.editura), scriitoarea Simona Antonescu va intra în dialog cu criticul Bogdan Crețu pornind de la romanul „În umbra ei”, apărut recent în colecția „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom.

04
/07
/21

Pentru a marca 200 de ani de la nașterea lui Vasile Alecsandri (1821-1890), deținătorul primului premiu internațional pentru literatura română, Muzeul Național al Literaturii Române Iași organizează în 2021 o serie de expoziții, concursuri, ateliere, întâlniri și apariții editoriale speciale.

01
/07
/21

Zilele acestea, a plecat către librăriile din întreaga țară o nouă ediție, revăzută, a Jurnalului lui Franz Kafka, editată în colecția ANANSI World Fiction într-un format grafic deosebit.

28
/06
/21

„Forma lucrurilor. Alfabetul geometriei”, cartea lui Marco Andreatta publicată recent în colecția Știință, spune povestea geometriei, pe care autorul o descrie drept unul dintre cele mai studiate şi sofisticate sisteme ale gândirii filozofice, capabil să furnizeze interpretări ale lumii în care trăim şi tehnicile de care avem nevoie ca să ne putem împlini aşteptările şi dorinţele. Orientarea în spațiu, perceperea unui obiect prin forma sa, minimizarea distanțelor de deplasare – toate acestea sunt înzestrări geometrice de care ne folosim în viața de zi cu zi.

17
/06
/21

Ziarul Metropolis vă prezintă un fragment din romanul „un nor în formă de cămilă” de Alina Nelega, recent apărut la Editura Polirom, în colecția „Fiction Ltd.” (disponibil și în ediție digitală).

14
/06
/21

Storis este prima aplicație de audiobookuri, ebookuri și podcasturi în limba română, un produs original și unic pe piața de carte din România, care își propune să ofere cititorilor o experiență nouă a lecturii și să așeze țara noastră pe harta revoluției digitale care se manifestă astăzi în toată lumea.