Editura Litera anunță parteneriatul cu Storis
https://www.ziarulmetropolis.ro/editura-litera-anunta-parteneriatul-cu-storis/

Storis este prima aplicaţie de audiobookuri, ebookuri şi podcasturi în limba română, un produs original şi unic pe piaţa de carte din România, care îşi propune să ofere cititorilor o experienţă nouă a lecturii şi să aşeze ţara noastră pe harta revoluţiei digitale care se manifestă astăzi în toată lumea.

Un articol de Liliana Matei|14 iunie 2021

Aplicația va conține pentru început peste 5 500 de ebookuri, 80 de podcasturi și peste 900 de audiobookuri, multe dintre ele înregistrate în studiourile Storis de naratori profesioniști și actori cunoscuți precum Maia Morgenstern, Șerban Pavlu, Daniela Nane, Monica Davidescu, Florin Piersic Junior, Mihai Călin și alții. Oferta editorială Storis este foarte diversă, de la cărți de business și dezvoltare personală la cele mai noi bestselleruri, thrillere sau cărți pe teme de cultură generală.

Editura Litera se bucură să se afle printre primii contributori la biblioteca digitală Storis, cu o finanțare de 300 000 de euro și cu o selecție importantă a celor mai căutate și așteptate cărți ale momentului, din catalogul propriu: Gândește ca un călugăr de Jay Shetty, Pacienta tăcută de Alex Michaelides, Berta Isla de Javier Marias, Pământ american de Jeanine Cummins, Poate ar fi bine să discuți cu cineva de Lori Gottlieb, Procesul de Franz Kafka și multe altele.

Cărțile digitale au avut o creștere extraordinară în ultimii zece ani, în întreaga lume. În România însă, piața lipsește aproape cu desăvârșire. Anul trecut, în Marea Britanie – care are o piață editorială de 3,3 miliarde lire sterline -, digitalul a reprezentat 23%. În România, într-o piață de carte estimată la 80-100 de milioane de euro, digitalul nu reprezintă mai mult de 0,1%. În condițiile în care pandemia a accelerat apetitul pentru formatele digitale, iar numărul abonaților la platformele de streaming Netflix și HBO este în continuă creștere în România, cred că nu există nicio altă explicație pentru inexistența unei piețe active de carte digitală decât lipsa ofertei. Storis va fi platforma care va distribui acest tip de produs. Practic, va aduce cea mai mare bibliotecă digitală din România în buzunarul fiecărui cititor, și mă bucur să fac parte din acest proiect, ca partener și investitor. Dan Vidrașcu, director general al Editurii Litera

Aplicația Storis a fost listată pe SeedBlink, platforma de investiții în startup-uri de tehnologie cu cea mai mare creștere din Europa din punct de vedere al sumelor tranzacționate și al numărului de investitori. Prin această listare, Storis își propune să atragă fonduri de 700 000 de euro, pe care să le folosească pentru digitalizarea cărților din ofertele editurilor importante din România, pentru creare de conținut și pentru acțiuni de marketing și promovare a platformei.

Începând cu luna septembrie, aplicația Storis va putea fi accesată și de cititori pe baza unui abonament lunar de 48 lei. Mai multe informații sunt disponibile pe www.storis.ro și pe www.facebook.com/storisromania.

 

 

 

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.

28
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 28 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Numărul 2 de David Foenkinos – recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Iulianei Glăvan – ce aduce în prim-plan povestea unui destin atipic, a celui care a pierdut rolul lui Harry Potter în una dintre cele mai celebre ecranizări din toate timpurile. Este posibil ca un eșec să devină o sursă de putere? Romanul scriitorului francez oferă în locul unui răspuns o minunată parabolă despre virtuțile reconstruirii sinelui.

19
/02
/24

Crime Scene Press vă propune o lectură perfectă pentru luna februarie: romanul proaspăt ieșit de sub tipar Stăpânul Muntelui, de Anders de la Motte (trad. Daniela Ionescu), unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori suedezi de crime. Acest mistery care dă dependență, cu o atmosferă care te va bântui, te prinde de la prima pagină, urmărind o detectivă talentată care investighează una dintre cele mai întunecate laturi ale psihicului omenesc.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

09
/02
/24

CARTEA DE CINEMA Într-o scurtă carte apărută în 2022 şi bazată pe câteva dialoguri inedite iniţiate de Ioan-Pavel Azap şi derulate între 2009 şi 2011, Tudor Caranfil vorbeşte despre parcursul său şi critica de film. Un moment esenţial au fost "Serile prietenilor filmului", un eveniment pe care l-a creat în 1962 şi al cărui succes avea să ducă la formarea Cinematecii - o poveste demnă însăşi de un scenariu.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.