Festivalul Comediei Românești, ediția a XIII-a, în perioada 23-31 mai
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-comediei-romanesti-editia-a-xiii-a-in-perioada-23-31-mai/

Cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Comediei Româneşti – festCO se va desfăşura în perioada 23-31 mai, tematica din acest an stând „sub semnul superstiţiilor şi a antinomiei noroc-ghinion”

Un articol de Petre Ivan|21 mai 2015

Festivalul Comediei Românești se va deschide sâmbătă, la ora 18,00, pe scena aflată în fața Teatrului de Comedie, cu un moment inspirat de tematica ediției din acest an. Spectatorii sunt invitați să vizioneze în continuare, în sediul Teatrului de Comedie, spectacolele „(N)AUM”, texte de Gellu Naum, regia Mariana Cămărășan, coproducție UNTEATRU și Teatrul Metropolis și „La vita e bella” de Radu F. Alexandru, regia Vlad Cristache, producție a Teatrului de Comedie.

Programul festCO 2015, desfășurat de-a lungul a nouă zile, va cuprinde o secțiune IN, în care se află în concurs cele mai bune producții pe texte de comedie românească din întreaga țară, care au avut premiera în 2014, o secțiune OFF în care sunt prezentate spectacole din sectorul independent, spectacole de teatru pentru copii și tineret și spectacole câștigătoare la festivalurile de teatru pentru liceeni.

De asemenea acesta va avea un laborator de comedie-workshop de scriere dramatică desfășurat în parteneriat cu Drama League New York, o proiecție documentar și lansare catalog expoziție Comedia REMIX, proiect care își propune să readucă în atenția publicului momente marcante din istoria  Festivalul Comediei Teatrului de Comedie, proiect realizat de criticul de teatru Cristina Modreanu și artista Maria Drăghici.

Din programul festivalului nu vor lipsi evenimente în aer liber, care vor începe de la ora 21,30, precum proiecte de filme românești de comedie, concerte, spectacole de improvizație, street art, dar și spectacole-lectură cu textele câștigătoare la Concursul de Comedie Românească, ediția a X-a.

Festivalul se va încheia pe 31 mai cu Gala festCO în cadrul căreia vor fi decernate premiile festCO, ediția a XIII-a și premiile Concursului de Comedie Românească, ediția a X-a, 2015. Va urma vernisajul expoziției de fotografii realizate de Emanuel Tânjală — „Hai la gard ! — Siliștea Gumești 2014”.

În final va fi prezentat publicului spectacolul eveniment „Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule?”, text scris de Cătălin Ștefănescu după romanul „Moromeții” de Marin Preda, regia Alexandru Dabija, cu Marcel Iureș și George Mihăiță.

Foto: Festivalul Comediei Românești – facebook

19
/01
/24

Acum un an, George Banu mai avea de trăit doar două zile. A murit pe 21 ianuarie 2023, la Paris, iar dispariția lui a însemnat sfârșitul unei lumi. O lume nu așa „perfectă” cum se dorește cea pe care o trăim, dar o lume frumoasă, în care se respira la alte înălțimi.

19
/01
/24

Warner TV dedică duminicile lunii februarie filmelor de basm, povești fantastice live action și animate, ecranizări și narațiuni originale lansate pe parcursul ultimelor nouă decenii.

19
/01
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

19
/01
/24

Teatrul Bulandra prezintă sâmbătă, 20 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala Toma Caragiu, premiera spectacolului Oedip de Robert Icke, după Sofocle, traducere Irina Velcescu, în regia lui Andrei Șerban, regizor asociat Dana Dima și scenografia Carmencita Brojboiu.

18
/01
/24

Teatrul azi lasă în urmă anul 2023 cu numărul dublu 11-12, care are în centrul atenţiei cea de-a 33-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru – FNT2023. Eveniment de amploare, ce a pus viaţa teatrală românească într-o lumină nouă sub tema „Laboratoarele sensibilului”, a reprezentat subiectul la care au fost invitați să reflecteze specialiști și jurnaliști din domeniu.

18
/01
/24

CRONICĂ DE FILM Bizară, dar şi simptomatică decizia realizatorilor filmului "Klaus & Barroso" de a semna cu "regie colectivă", nenumită. Asta ar putea sugera că toţi cei trei scenarişti - Adrian Nicolae, Cosmin "Micutzu" Nedelcu şi Bogdan Theodor Olteanu -, dintre care primii doi sunt şi actori în roluri centrale, s-au ocupat de regie.