Festivalul Comediei Românești, ediția a XIII-a, în perioada 23-31 mai
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-comediei-romanesti-editia-a-xiii-a-in-perioada-23-31-mai/

Cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Comediei Româneşti – festCO se va desfăşura în perioada 23-31 mai, tematica din acest an stând „sub semnul superstiţiilor şi a antinomiei noroc-ghinion”

Un articol de Petre Ivan|21 mai 2015

Festivalul Comediei Românești se va deschide sâmbătă, la ora 18,00, pe scena aflată în fața Teatrului de Comedie, cu un moment inspirat de tematica ediției din acest an. Spectatorii sunt invitați să vizioneze în continuare, în sediul Teatrului de Comedie, spectacolele „(N)AUM”, texte de Gellu Naum, regia Mariana Cămărășan, coproducție UNTEATRU și Teatrul Metropolis și „La vita e bella” de Radu F. Alexandru, regia Vlad Cristache, producție a Teatrului de Comedie.

Programul festCO 2015, desfășurat de-a lungul a nouă zile, va cuprinde o secțiune IN, în care se află în concurs cele mai bune producții pe texte de comedie românească din întreaga țară, care au avut premiera în 2014, o secțiune OFF în care sunt prezentate spectacole din sectorul independent, spectacole de teatru pentru copii și tineret și spectacole câștigătoare la festivalurile de teatru pentru liceeni.

De asemenea acesta va avea un laborator de comedie-workshop de scriere dramatică desfășurat în parteneriat cu Drama League New York, o proiecție documentar și lansare catalog expoziție Comedia REMIX, proiect care își propune să readucă în atenția publicului momente marcante din istoria  Festivalul Comediei Teatrului de Comedie, proiect realizat de criticul de teatru Cristina Modreanu și artista Maria Drăghici.

Din programul festivalului nu vor lipsi evenimente în aer liber, care vor începe de la ora 21,30, precum proiecte de filme românești de comedie, concerte, spectacole de improvizație, street art, dar și spectacole-lectură cu textele câștigătoare la Concursul de Comedie Românească, ediția a X-a.

Festivalul se va încheia pe 31 mai cu Gala festCO în cadrul căreia vor fi decernate premiile festCO, ediția a XIII-a și premiile Concursului de Comedie Românească, ediția a X-a, 2015. Va urma vernisajul expoziției de fotografii realizate de Emanuel Tânjală — „Hai la gard ! — Siliștea Gumești 2014”.

În final va fi prezentat publicului spectacolul eveniment „Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule?”, text scris de Cătălin Ștefănescu după romanul „Moromeții” de Marin Preda, regia Alexandru Dabija, cu Marcel Iureș și George Mihăiță.

Foto: Festivalul Comediei Românești – facebook

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.