Festivalul de Film Bucuresti va avea loc între 7 şi 10 octombrie, la NCRR
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-de-film-bucuresti-va-avea-loc-intre-7-si-10-octombrie-la-ncrr/

Festivalul de Film Bucureşti, aduce pentru iubitorii de film, în perioada 7 – 10 octombrie, la Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR) din Capitală, cele mai bune pelicule.

Un articol de Andrada Văsii|30 septembrie 2013

Festivalul de Film Bucuresti aduce pentru iubitorii de film cele mai bune pelicule, în perioada 7 – 10 octombrie, la Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR) din Capitală.

Astfel, retrospectiva  de la Festivalul de Film Bucuresti va fi deschisă de câştigătorul trofeului B-EST IFF, „Blancanieves” (foto sus), al regizorului spaniol Pablo Berger, o reinterpretare a clasicului basm „Albă ca Zăpada” cu acţiunea plasată în lumea toreadorilor din Sevilla anilor ’20. Juriul B-EST IFF a decernat premiul „pentru reuşita combinare dintre un omagiu plin de imaginaţie adus cinematografului mut şi o actualizare poetică a unui faimos basm pentru copii”.

Filmul a fost distins la premiile Goya/ Goya Awards 2013 cu numeroase distincţii precum cel mai bun film, cea mai bună actriţă, cel mai bun debut, cel mai bun scenariu original, cea mai bună imagine, cele mai bune costume, cea mai bună coloană sonoră, cel mai bun cântec şi cea mai bună scenografie.

La finalul filmului, alături de invitaţi surpriză, publicul va fi invitat la o sesiune de întrebări şi răspunsuri pe tema filmelor contemporane care au readus în actualitate filmele mute. ,,Blancanieves” este adus în România de Transilvania Film.

Filme bune la Festivalul de Film Bucuresti

O altă producţie pregătită pentru public la Festivalul de Film Bucuresti este „Compliance/ Supunere”, în regia lui Craig Zobel, reprezentant de marcă al noului val de regizori americani independenţi. Lansat la Sundance, filmul a avut premiera europeană la Locarno şi a cucerit instant laudele criticilor şi publicului.

„Compliance” este filmul şoc al ediţiei de anul acesta, bazat pe fapte pe cât de incredibile, pe atât de reale: ca urmare a unei farse telefonice din partea unui aşa-zis poliţist, şefa unui fast-food începe să interogheze o angajată, consecinţele demersului ei fiind de-a dreptul siderante.

Festivalul de Film Bucuresti

Dreama Walker în „Compliance”- film prezent la Festivalul de Film Bucuresti

Timp de o decadă, un individ din SUA s-a delectat în timpul liber cu farse făcute prin telefon. În 2004, însă, se petrece evenimentul incredibil care inspiră şi filmul. Consecinţele au fost devastatoare, punând în lumină tentaţia supunerii oarbe, care a stat şi la baza experimentul Milgram.

Festivalul de Film reprezintă prima mare competiţie cinematografică de film de lungmetraj organizată la Bucureşti, începând din anul 2005, notează Mediafax.

Conceput ca un festival axat pe cinema-ul independent, care încurajează curentele şi perspectivele alternative ce nu-şi găsesc, de obicei, locul în programele cinematografelor româneşti, care descoperă noi talente şi promovează tineri cineaşti, Festivalul de Film Bucuresti este cel mai vechi festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmului de lungmetraj.

Info:

Noul Cinematograf al Regizorului Român se află în incinta Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

Intrarea la film este 10 lei, la preţ întreg, şi 7 lei pentru studenţi, elevi şi pensionari.

Foto credit: Cinemagia, filme participante la Festivalul de Film Bucuresti

15
/03
/17

Judith State este Sandra din filmul „Sieranevada”, în regia lui Cristi Puiu, fapt care îi aduce o nominalizare la Premiile Gopo pentru „Cea mai bună actriță într-un rol secundar”. Însă Judith State nu este actriță, ea vine din zona dansului. Cum se împacă, așadar, filmul și dansul contemporan?

15
/03
/17

Cea de-a XI-a ediție a Premiilor Gopo, eveniment care răsplătește anual performanța în cinematografia românească, va avea loc marți, 21 martie 2017, în Sala Mare a Teatrului Național „Ion Luca Caragiale” din București.

15
/03
/17

În colaborare cu partenerul său pe termen lung, celebra secțiune a Festivalului de Film de la Cannes, Quinzaine des Réalisateurs, BIEFF 2017 aduce în România cel mai recent lungmetraj al legendarului Alejandro Jodorowsky, una din figurile emblematice ale cinema-ului de avangardă, renumit pentru provocatoarele sale capodopere suprarealiste din anii ‘70 („Santa Sangre”, „El Topo”, „The Holy Mountain”).

14
/03
/17

O știm și o îndrăgim din “Saltimbancii (1981) – adaptarea nuvelei lui Cezar Petrescu "Fram, ursul polar" -, din „Iarna Bobocilor” (1977), din „Pruncul, Petrolul şi Ardelenii” (1981), din „Faleze de nisip” (1983) și din multe alte filme. Anul trecut, la două decenii de la retragerea din viața publică, actrița a primit premiul de excelenţă la cea de-a 15-a ediţie a TIFF. Carmen Galin împlinește, astăzi, 71 de ani!

13
/03
/17

Nominalizat la Premiile Gopo din acest an, la categoria „Cel mai bun actor într-un rol principal”, pentru rolul Hogaș din „Câini”, actorul Gheorghe Visu spune că cel mai mult în filmul lui Bogdan Mirică i-a plăcut să tragă cu pistolul, la final.

13
/03
/17

Unul dintre cele mai emoționante filme ale anului, I, Daniel Blake (2016), cel mai recent film al regizorului Ken Loach și câștigătorul Palme d’Or, Cannes 2016, a intrat weekend-ul acesta pe ecranele din România, distribuit de Independența Film. Asociația ActiveWatch a susținut campania de promovare a filmului în România, moderând o dezbatere pe tema birocrației din serviciile de asistență socială din România și barierelor în calea accesului la aceste servicii pentru unele grupuri dezavantajate.

12
/03
/17

Scris înainte de 1989, filmat în 1990 şi apărut în 1991, "A unsprezecea poruncă", doar inspirat din cartea "Patimile după Piteşti" a lui Paul Goma, este o prezenţă bizară în filmografia lui Mircea Daneliuc. Filmul este disponibil gratuit pe platforma Cinepub.

10
/03
/17

CRONICĂ DE FILM O binevenită gură de aer proaspăt în cinematografia de limbă română aduce tânăra regizoare Alexandra Balteanu, născută în România, dar stabilită în Germania. Prezentat la San Sebastian, promiţătorul său debut, „Vânătoare”, le are în distribuţie pe Corina Moise, Iulia Lumânare şi Iulia Ciochină, în roluri de prostituate.

10
/03
/17

Competiția Internațională BIEFF 2017 invită publicul la introspecție și dezbatere asupra unor dimensiuni profunde ale naturii umane, în cele două programe tematice Searching for Transcendence: Spirituality in the Digital Age și Cutting the Cord: Family Love and Its Discontents.

10
/03
/17

Timp de aproape o jumătate de secol, Jean-Marie Straub şi Danièle Huillet au realizat câteva zeci de filme, cu o cadență de un film pe an, o mare parte adaptări inspirate de arta europeană, abordând teme din literatură, muzică, pictură.

09
/03
/17

Cum ar trebui să li se predea religia copiilor și adolescenților? Cât de necesară este educația sexuală în școli? Și ce efecte poate avea implicarea Bisericii în cele mai adânci straturi ale societății? Sunt câteva dintre temele – extrem de actuale și în România - puse în discuție de filmul „(M)ucenicul”/ „The Student”, în regia lui Kirill Serebrennikov, care ajunge pe marile ecrane din România din 31 martie, distribuit de Transilvania Film.

08
/03
/17

CRONICĂ DE FILM Câştigător al Premiului Oscar pentru cel mai bun film, „Moonlight”/„În lumina lunii”, regizat de americanul Barry Jenkins, este o dramă impresionistă care încearcă să mizeze pe un anume intimism, în detrimentul unei eventuale cronici sociale. Însă nu se eliberează de unele şabloane.

08
/03
/17

Ana a teminat recent filmările la primul ei lungmetraj american, „Induced Effect”, în care l-a avut ca partener pe Eric Roberts și a început repetițiile la „Upstart”, un show TV despre realizarea unui Start-Up YouTube Channel. Între filmări, a finalizat un pictorial care celebrează actrițe îndrăgite de publicul român.

06
/03
/17

Ion Dichiseanu, unul dintre cei mai iubiți actori români, va primi „Premiul pentru Întreaga Carieră” în cadrul celei de-a XI-a ediții a Galei Premiilor Gopo. Evenimentul va avea loc luna aceasta, pe 21 martie 2017, la Teatrul Național „Ion Luca Caragiale” din București.

05
/03
/17

Disponibil pe platforma gratuită Cinepub, „Australia” (2009), în regia lui Claudiu Mitcu, este un documentar de o oră despre participarea echipei românești a oamenilor străzii la Campionatul Mondial de fotbal pentru persoanele fără adăpost, la Melbourne.