Festivalul de Film Bucuresti va avea loc între 7 şi 10 octombrie, la NCRR
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-de-film-bucuresti-va-avea-loc-intre-7-si-10-octombrie-la-ncrr/

Festivalul de Film Bucureşti, aduce pentru iubitorii de film, în perioada 7 – 10 octombrie, la Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR) din Capitală, cele mai bune pelicule.

Un articol de Andrada Văsii|30 septembrie 2013

Festivalul de Film Bucuresti aduce pentru iubitorii de film cele mai bune pelicule, în perioada 7 – 10 octombrie, la Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR) din Capitală.

Astfel, retrospectiva  de la Festivalul de Film Bucuresti va fi deschisă de câştigătorul trofeului B-EST IFF, „Blancanieves” (foto sus), al regizorului spaniol Pablo Berger, o reinterpretare a clasicului basm „Albă ca Zăpada” cu acţiunea plasată în lumea toreadorilor din Sevilla anilor ’20. Juriul B-EST IFF a decernat premiul „pentru reuşita combinare dintre un omagiu plin de imaginaţie adus cinematografului mut şi o actualizare poetică a unui faimos basm pentru copii”.

Filmul a fost distins la premiile Goya/ Goya Awards 2013 cu numeroase distincţii precum cel mai bun film, cea mai bună actriţă, cel mai bun debut, cel mai bun scenariu original, cea mai bună imagine, cele mai bune costume, cea mai bună coloană sonoră, cel mai bun cântec şi cea mai bună scenografie.

La finalul filmului, alături de invitaţi surpriză, publicul va fi invitat la o sesiune de întrebări şi răspunsuri pe tema filmelor contemporane care au readus în actualitate filmele mute. ,,Blancanieves” este adus în România de Transilvania Film.

Filme bune la Festivalul de Film Bucuresti

O altă producţie pregătită pentru public la Festivalul de Film Bucuresti este „Compliance/ Supunere”, în regia lui Craig Zobel, reprezentant de marcă al noului val de regizori americani independenţi. Lansat la Sundance, filmul a avut premiera europeană la Locarno şi a cucerit instant laudele criticilor şi publicului.

„Compliance” este filmul şoc al ediţiei de anul acesta, bazat pe fapte pe cât de incredibile, pe atât de reale: ca urmare a unei farse telefonice din partea unui aşa-zis poliţist, şefa unui fast-food începe să interogheze o angajată, consecinţele demersului ei fiind de-a dreptul siderante.

Festivalul de Film Bucuresti

Dreama Walker în „Compliance”- film prezent la Festivalul de Film Bucuresti

Timp de o decadă, un individ din SUA s-a delectat în timpul liber cu farse făcute prin telefon. În 2004, însă, se petrece evenimentul incredibil care inspiră şi filmul. Consecinţele au fost devastatoare, punând în lumină tentaţia supunerii oarbe, care a stat şi la baza experimentul Milgram.

Festivalul de Film reprezintă prima mare competiţie cinematografică de film de lungmetraj organizată la Bucureşti, începând din anul 2005, notează Mediafax.

Conceput ca un festival axat pe cinema-ul independent, care încurajează curentele şi perspectivele alternative ce nu-şi găsesc, de obicei, locul în programele cinematografelor româneşti, care descoperă noi talente şi promovează tineri cineaşti, Festivalul de Film Bucuresti este cel mai vechi festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmului de lungmetraj.

Info:

Noul Cinematograf al Regizorului Român se află în incinta Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

Intrarea la film este 10 lei, la preţ întreg, şi 7 lei pentru studenţi, elevi şi pensionari.

Foto credit: Cinemagia, filme participante la Festivalul de Film Bucuresti

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.

19
/10
/22

După succesul ediţiei precedente cu 88 de minute cu Victor Rebengiuc, o gală care-şi propunea să aniverseze un artist legendar printr-o discuţie intimă şi pasionantă despre ale vieţii şi ale artei, acum spectatorii vor avea ocazia să o întâlnească pe actrița Tora Vasilescu.

18
/10
/22

49 de proiecții de film, 3 piese de teatru, 3 dezbateri și un total de peste 2.600 de spectatori, dintre care 18% copii. Acesta este bilanțul primei luni de funcționare constantă la Cinema Victoria Timișoara, primul dintre cinematografele tradiționale ale orașului care s-a redeschis după o renovare completă.

10
/10
/22

CRONICĂ DE FILM Cum poate un film ca „Athena” (de Romain Gavras), îndoielnic atât din punct de vedere etic, cât şi estetic, să fie inclus în competiţia unui festival precum cel de la Veneţia?

09
/10
/22

La ediția a X-a a festivalului internațional de film fantastic Dracula vor avea loc o serie de evenimente speciale, menite să celebreze ediția aniversară a festivalului de la Brașov. Oaspeți de seamă din Spania, Italia, Finlanda și România vor întâlni publicul iubitor de fantasy & horror, într-o serie de evenimente speciale care se vor desfășura pe parcursul celor 5 zile de festival.