Festivalul de Film Documentar și Drepturile Omului One World România vine la Timișoara între 13-16 octombrie 2022!
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-de-film-documentar-si-drepturile-omului-one-world-romania-vine-la-timisoara-intre-13-16-octombrie-2022/

După o ediţie în 2022 cu peste 60 de filme de lungmetraj, mediumetraje şi scurtmetraje internaţionale, majoritatea în premieră naţională, ce a avut loc în Bucureşti, între 23-31 mai, One World România revine cu o capsulă de proiecţii dedicate publicului din Timişoara.

Un articol de Petre Ivan|22 septembrie 2022

În perioada 13-16 octombrie 2022, ne întâlnim la FABER și la Cinema Victoria (Timișoara), ca să urmărim povești despre lucruri care contează, păstrând tema principală a ediției a 15-a a festivalului în minte: interacțiunea dintre om și mediu, fie el natural sau construit, abordând holistic noțiunea de ecologie, atât prin perspectiva individului, cât și a mediului în care trăim. Acoperim, totodată, și migrația, diversitatea, toleranța, justiția și modalitățile în care justiția ne poate ajuta în reglementarea unui sistem economic sustenabil și impactul pe care îl au meseriile și activitățile economice asupra mediului, a sănătății noastre mentale, și a celei fizice.

📅 Joi – 13 OCT @ Cinema Victoria
18:30 – Pentru mine tu ești Ceaușescu / You Are Ceaușescu To Me
21:00 – Pădurea domestică / Taming the Garden

📅 Vineri – 14 OCT @ FABER
18:00 – Mănâncă tot din farfurie! / Eat Your Catfish
20:00 – I.A. la război / A.I. at War

📅 Sâmbătă – 15 OCT @ FABER
18:00 – Evadare / Flee
20:30 – Sunt liber / Soy Libre

📅 Duminică – 16 OCT @ FABER
18:00 – Această ploaie nu se va opri niciodată / This rain will never stop
20:30 – Alb pe alb / White on white

*Toate proiecțiile sunt subtitrate în limba română și engleză.

📍 Locații
FABER – Splaiul Peneș Curcanul 4-5
Cinema Victoria – Strada Ciprian Porumbescu 2
Universitatea de Arte și Design – Strada Oituz 4

Detalii despre filmele din selecție pe: http://festival-oneworld.ro

Biletele au fost deja puse în vânzare și sunt disponibile pe: https://eventbook.ro/festival/one-world-romania, dar și în locațiile festivalului, înainte de proiecții.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.