Festival de film şi expoziţie de pictură, la Zilele Culturii Ruse 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-de-film-si-expozitie-de-pictura-la-zilele-culturii-ruse-2015/

În cadrul ”Zilelor Culturii Ruse”, eveniment aflat deja la a V-a ediţie, vor avea loc, printre altele, Festivalul filmului Rus, la Cinema Studio, şi o Expoziţiei de pictură a artiştilor plastici ruşi la Centrul Rus de Știinţa si Cultură.

Un articol de Petre Ivan|11 noiembrie 2015

Festivalul de Film Rus se va lansa tradițional la cinema Studio, Bd. Magheru nr. 29, București, pe 19 noiembrie 2015, la ora 19:00, cu proiecția celui mai recent film al lui Nikita Mihalkov – ”Insolație”, nominalizat pentru premiul Oscar, și ca omagiu jubileului de 70 de ani al regizorului.

Programul Festivalului include producţii recente, filme pentru copii, desene animate și un film documentar despre ruşii lipoveni.

Intrarea este pe bază de bilet.

În cadrul Festivalului de Film Rus, cinefilii pot vedea ,  anul acesta,  următoarele producții „Vertical”: ʺWeekendʺ (2013), ʺAgenda mamei unui elev din clasa întâiʺ (2014), ʺMisterul camerei ascunseʺ (2014).

Vernisajul Expoziției de pictură a artiștilor plastici ruși la Centrul Rus de Știința si Cultura, va avea loc pe 10 noiembrie, la 18.00, la București, Bulevardul Lascăr Catargiu, nr.50, în sălile de expoziție ale Centrului.

Vor fi expuse peste 70 de tablouri de pictori ruşi, renumiți artiști plastici, la fel ca şi tablourile elevilor lor. Tablourile poate fi si vândute cu scopuri caritabile.

De asemenea, pe 11 si 12 noiembrie la ora 16.00 iubitorii de artă sunt aşteptaţi la un atelier de pictură cu profesori din Federaţia Rusă: Acuarele pe umed şi Natura statica si dinamica in tehnica de ulei.

Intrarea este liberă.

Foto: Zilele Culturii Ruse – facebook.com/Centruldeculturarusa

02
/11
/21

Joi, 4 noiembrie, are loc la MNȚRplusC, în cadrul Muzeului Național al Țăranului Român (Str. Monetăriei nr. 3), deschiderea expoziției „Nu vorbim despre sclavie modernă”, cea de-a doua din seria „Politici ale non-acțiunii”, semnată de artista Nona Șerbănescu în colaborare cu curatorul Eugen Rădescu.

26
/10
/21

Școala de Valori a dat startul înscrierilor pentru cea de-a șaptea ediție a Burselor stART și pune la bătaie 30 de burse, cu o valoare individuală de 6.000 de lei. Acestea pot fi accesate de elevii care sunt la liceu, talentați la pictură, desen, muzică și artele viitorului (v-logging, blogging, scriere creativă, fotografie), care se pot înscrie pe baza unui portofoliu.

26
/10
/21

De astăzi, platforma www.muzeulabandonului.ro este activă. Se deschide, astfel, aleea către Muzeul Abandonului. Muzeu-forum digital și participativ. În această etapă a proiectului veți putea explora exteriorul clădirii muzeului și câteva dintre facilitățile proiectului. Interiorul și expozițiile muzeului vor fi disponibile în curând, alături de zeci de povești despre abandon, speranță, contorsionări și reveniri spectaculoase ale sufletului.

16
/10
/21

Răzbunare, dragoste și disperare, toate topite într-o singură flacără mistuitoare. Arii celebre, coruri tulburătoare, conflicte dramatice de neuitat, toate vă așteaptă în premiera spectacolului Norma de Bellini ce le va aduce pe scena Operei Naţionale Bucureşti între 21 şi 24 octombrie pe celebrele Elena Moşuc – Norma şi Ruxandra Donose – Adalgisa, alături de care va evolua tenorul Daniel Magdal – Pollione.

13
/10
/21

În luna octombrie, galeria neconvențională Celula de artă propune două exerciții de introspecție, la fel de necesare dar fiecare propunându-și scopuri și rezultate diferite. Artistul plastic contemporan Beaver expune lucrarea “exe cute”, o juxtapunere a grotescului cu gingășia până pe 14 octombrie iar între 15 – 30 octombrie în galerie se va putea vedea instalația imersivă “Cenușa memorie” a Ancăi Coller, ce încapsulează emoțiile artistei în urma unui incendiu care i-a distrus atelierul..

11
/10
/21

Despre școlile din mediul rural, mai ales cele din mici sate care par uitate de lume și autorități, se știe că se confruntă cu mari probleme, începând de la cele legate de infrastructură, până la absența tehnologiei necesare procesului de educație. Însă aceasta nu mai este și situația Școlii Gimnaziale nr. 2 din satul Progresu, comuna Sohatu, județul Călărași. După ce ani de zile profesorii și elevii „s-au descurcat”, după cum ei înșiși spun, cu condițiile grele în care au învățat – toalete în curte, frig în clase, acoperișul deteriorat prin care se strecura ploaia – școala este acum complet renovată și, mai mult, folosește o platformă de management educațional de ultimă oră. Totul a fost posibil prin implicarea directorului școlii, Daniela Niculescu, care „și-a strigat” nevoile pe platforma HartaEdu lansată de Narada.

08
/10
/21

În epoca rețelelor de socializare, a selfie-urilor și filtrelor de tot felul, când o imagine se face și se desface în câteva secunde și toți visăm la gloria efemeră, conform butadei enunțate de Andy Warhol, dilemele și sensurile autoreprezentării încă sunt discutate. Căci a te reprezenta, indiferent de epocă, nu este un gest lipsit de semnificații estetice și sociale. Un articol de Monica Neațu.