Festivalul de Teatru pentru Copii: cum să spui 1.000.000 de poveşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-de-teatru-pentru-copii-cum-sa-spui-1-000-000-de-povesti/

Festivalul de Teatru pentru Copii va începe în curând. Teatrul Ion Creangă a definitivat programul celei de-a IX-a ediţii a Festivalului „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti” şi a pus în vânzare biletele şi abonamentele.

Un articol de Andrada Văsii|23 septembrie 2013

Festivalul de Teatru pentru Copii va începe în curând. Teatrul Ion Creangă a definitivat programul celei de-a IX-a ediții a Festivalului „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti” și a pus în vânzare biletele și abonamentele.

Iniţiat în anul 2005, de către Cornel Todea, Festivalul de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti” îşi propune să fie un program complex de educaţie teatrală, culturalizare şi formare a gustului estetic al celor mai mici spectatori, prin intermediul unui fapt de teatru: spectacole, colocvii despre arta spectacolului, dezbateri şi ateliere de teatru.

Ca recunoaştere a valorii sale, festivalul a primit titulatura de Festival ASSITEJ – Asociaţia Internaţională a Teatrelor pentru Copii şi Tineret – cea mai prestigioasă organizaţie mondială de profil.

Toată familia vine la Festivalul de Teatru pentru Copii

Între noutățile acestei ediții a festivalului, s-ar putea încadra şi extinderea selecției în rândul teatrelor a căror activitate se adresează cu predilecție publicului  matur, dar în repertoriul cărora se găsesc și spectacole pentru copii: Teatrul Odeon, Teatrul Foarte Mic, Teatrul de Operetă „Ion Dacian”.

Festivalul de Teatru pentru Copii

Producţia „Renart Vulpoiul” va putea fi vizionată la Festivalul de Teatru pentru Copii.

Pe lângă reprezentațiile de la Sala Rapsodia, de pe strada Lipscani, actualul și temporarul sediu al Teatrului Creangă, publicul se va putea întâlni la Festivalul de Teatru pentru Copii cu oaspeți veniți din Marea Britanie, Belgia, Franța, Italia și Bulgaria, sau din Oradea, și pe scenele de la Teatrul de Comedie, Teatrul Odeon, Teatrul Foarte Mic, Teatrul Excelsior, în spațiile oferite reprezentațiilor de Centrul Cultural UNESCO „Nicolae Bălcescu”, Grădinița Miruna, Școala Gimnazială „Anastasia Popescu”, Școala Gimnazială „Elena Văcărescu”.

Info:

Biletele și abonamentele au fost deja puse în vânzare la casa de bilete a Teatrului Ion Creangă (sala Rapsodia de pe str. Lipscani nr.53, program de miercuri până duminică) și a teatrelor partenere. Acestea au prețuri foarte mici, astfel încât întreaga familie să se poată bucura, împreună, de poveștile copilăriei.

Foto credit: Spectacolul „Renart Vulpoiul” (Festivalul de Teatru pentru Copii)

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook!

09
/02
/24

Pe 11 și 20 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Național Iași, va avea loc premiera pe țară O tragedie veninoasă după Women beware women de Thomas Middleton, regia, traducerea și adaptarea scenică aparținându-i lui Silviu Purcărete. Scenografia spectacolului este creată de Dragoș Buhagiar, noul proiect marcând împlinirea a 14 ani de excepțională colaborare cu regizorul Silviu Purcărete, începută la Teatrul Național Iași, cu spectacolul Uriașii munților de Luigi Pirandello.

09
/02
/24

Studenții bucureșteni sunt invitați să participe la un program de mentorat și internship dedicat spațiilor culturale din București. Pe lângă experiența practică, participanții vor putea accesa sponsorizări în valoare de 27.000 lei și vor avea posibilitatea unor stagii de practică în cele mai active agenții de comunicare din România

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.