Festivalul de Teatru Radiofonic „Grand Prix Nova“ va avea loc între 30 septembrie – 5 octombrie, la Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-de-teatru-radiofonic-grand-prix-nova-va-avea-loc-intre-30-septembrie-5-octombrie-la-bucuresti/

Prima ediţie a Festivalului Internaţional Grand Prix Nova, organizat de Societatea Română de Radiodifuziune, se va desfăşura la Bucureşti în perioada 30 septembrie – 5 octombrie.

Un articol de Andrada Văsii|6 august 2013

Prima ediţie a Festivalului Internaţional Grand Prix Nova, organizat de Societatea Română de Radiodifuziune, se va desfăşura la Bucureşti în perioada 30 septembrie – 5 octombrie.

Dintre cele peste 100 de spectacole radiofonice înscrise în festival, au fost alese 56 de titluri care au întrunit criteriile de înaltă calitate tehnică şi inovaţie propuse de acest eveniment.

Astfel, în concurs vor intra, cu producţiile lor, 27 de companii, din 22 de ţări: Argentina, Austria, Belgia, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Iran, Irlanda, Marea Britanie, România, Rusia, Serbia, Slovenia, Suedia, Ucraina şi Vietnam.

Juriul este format din personalităţi culturale şi mari profesionişti radio: Nils Heyerdal, redactor-şef de peste douăzeci de ani al Departamentului Teatru al NRK (Radio Norvegia), în prezent preşedinte al Academiei pentru Limbă şi Literatură a Norvegiei; Alison Hindell, redactor-şef al Departamentului Teatru (BBC), şi Ljubo Pauzin, directorul Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic şi Documentar de la Hvar, Croaţia, notează Mediafax.

Citiți și: REPORTAJ Teatrul cu ochii închiși

Acestora li se alătură, din partea României, regizorul de teatru Alexandru Darie, director al Teatrului Bulandra din Bucureşti, şi Ilinca Stihi, regizor al redacţiei Teatru din cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune, distinsă cu numeroase premii internaţionale.

Festivalul „Grand Prix Nova” are sloganul „Voicing The Future” şi îşi propune să aducă la Bucureşti cele mai revoluţionare producţii radiofonice din întreaga lume.

Info:

Audiţiile şi dezbaterile cu juriul şi reprezentanţii programelor înscrise în concurs se vor desfăşura în sălile de conferinţă ale Hotelului Continental.

Foto credit: Petrică Tănase

07
/12
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Lui Nicolae Iorga îi plăcea să spună că la cumpăna secolelor XIX-XX a apărut o adevărată falangă de intelectuali români, cea mai reprezentativă pe plan european, mai creativă și care și astăzi, privită retrospectiv, dă măsura valorilor noastre perene.

07
/12
/17

Astra Film Festival, Sibiu pregătește cea de-a XXV-a ediţie, care se va desfăşura în perioada 15-21 octombrie 2018, la Sibiu. Pe 5 decembrie 2017, au început înscrierile de filme - regizori, producători şi distribuitori de filme din toată lumea îşi pot înscrie cele mai recente producţii de film documentar cu termen limită până pe 5 martie 2018.

07
/12
/17

Miercuri, 6 decembrie, Muzeul Național de Artă al României a redeschis Sala Constantin Brâncuși. Evenimentul a avut loc în prezența lui Lucian Romașcanu - Ministrul Culturii și Identității Naționale, a Directorului Liviu Constantinescu, a Directorului Științific Octavian Boicescu și a echipei de specialiști MNAR. Alături de aceștia au fost de față invitați ai corpului diplomatic și personalități ale vieții culturale românești.

06
/12
/17

Unul dintre cele mai prețioase momente dintr-un film, din punctul de vedere al unui spectator, este acela când un nou personaj își face apariția în lumea actoriei, pe marele ecran. Un personaj care pare să fi ieșit de nicăieri și să graviteze instantaneu spre măreție. Daniela Vega, femeia fantastică, personajul principal în jurul căruia se învârte acțiunea noului film al regizorului Sebastían Lelio, este o astfel de actriță.

06
/12
/17

Cel mai important eveniment al scenelor lirice româneşti, Gala Premiilor Operelor Naţionale, este pentru al doilea an consecutiv, găzduit de Opera Naţională Bucureşti. Evenimentul ajuns la cea de-a V-a ediţie este considerat cel mai grandios eveniment care celebrează şi premiază performanțele lirice ale Operelor din ţară.

06
/12
/17

Ziarul Metropolis vă prezintă cele mai bune documentare de autor al anului, alese, pentru tradiţionalul top, dintre cele lansate în cinematografe sau prezentate în festivaluri şi pe platforme online.

06
/12
/17

Johnny Hallyday, cel mai mare star rock cunoscut de Franța, a murit în noaptea de marți spre miercuri, la 74 de ani, ca urmare a unui cancer la plămâni, a anunțat soția sa, Laeticia.  Acest rocker impregnat de twist, blues, soul sau country, un romantic, un psihedelic, un adevărat ''Johnny-Imperator'', cum l-a supranumit ziarul ''Le Monde'' a devenit iubit de generații întregi de francezi cu care a împărțit pe lângă cântecele sale și coborârile sale în infern.

05
/12
/17

Moare, la 96 de ani, Regele Mihai I, ultimul monarh al României.

05
/12
/17

Regele Mihai I (96 de ani), fostul suveran al României, a murit, astazi, la ora 13.00, ora României, la reşedinţa privată din Elveţia, anunţă Casa Regală. La căpătâiul regelui a stat până în ultima clipă fiica sa, principesa Maria.

05
/12
/17

Luni, 11 decembrie, de la ora 18.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu va avea loc o întâlnire deschisă cu regizorul Tompa Gábor, cu tema „Artistul față cu lumea globalizată”, în cadrul Întâlnirilor Yorick.

05
/12
/17

Actori ai Teatrului Mic - Mihaela Rădescu, Andreea Grămoşteanu, Virgil Aioanei, Viorel Cojanu, Marian Olteanu, Gabi Costin - vor susţine spectacole-lectură în licee bucureştene, în cadrul proiectului "Teatrul din Manual", primul fiind programat luni, la Liceul Bilingv "Miguel de Cervantes", un text după piesa lui Caragiale "O scrisoare pierdută".