Festivalul Dramaturgiei Românești Contemporane continuă la TDR!
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-dramaturgiei-romanesti-contemporane-continua-la-tdr/

Aflat la cea de-a doua ediţie, Festivalul Dramaturgiei Româneşti Contemporane (5-11 noiembrie) a înregistrat un debut de succes. Ediţia din anul acesta a fost inaugurată cu fast la Muzeul Naţional al Literaturii Române, unde nume sonore din domeniul teatral precum Alexander Hausvater, George Mihăiţă, Rodica Mandache, Octavian Saiu au participat la Conferinţa„100 de ani de teatru românesc” moderată de Ioan Cristescu, directorul MNLR.

Un articol de Petre Ivan|7 noiembrie 2018

În primele zile ale festivalului, publicul bucureștean a avut ocazia de a participa la patru spectacole de teatru bazate pe texte de Gianina Cărbunariu („Kebab”, regia Daniel Iordan –Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava), Alina Suărășan („Margo”, un spectacol în regia câștigătorului primei ediții, Alexandru Maftei – TDR) Dumitru Solomon („Fata Morgana”, direcția de scenă Victor Ioan Frunză –TDR și „Diogene câinele”, regia Felix Crainicu –Teatrul „Tudor Vianu” Giurgiu) sau Bogdan-Cristian Drăgan (care semnează și regia pentru „Salvatorii melcilor” –Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova).

Festivalul Dramaturgiei Românești Contemporane, găzduit de Teatrul Dramaturgilor Români, continuă săptămâna aceasta cu spectacole din București și din provincie dintre care amintim „Scrisori de pe front” în regia lui Vlad Massaci (premieră oficială la Teatrul Mic), „N-ai tu treabă!” în regia lui Alexandru Dabija (cu Marcel Iureș și Alexandru Voicu, producător Teatrul ACT) „Numitorul comun” și „Breaking News” (producător Teatrul de Comedie), „Despre olteni, cu dragoste” (Teatrul Nottara) sau „Sectorul S” (Teatrul „Sică Alexandrescu” Brașov).

Juriul compus din George Mihăiță, Ioan Cristescu, Radu Herjeu, Carmen Dominte și Horia Gârbea vor stabili câștigătorii acestei ediții în Gala din 11 noiembrie (ora 19.00). Cea mai bună piesă a Concursului Național de Dramaturgie Românească va fi aleasă de către juriul compus din Lucia Verona, Horia Gârbea, Ioan Cristescu.

Biletele pentru spectacolele din festival pot fi achiziționate pe www.bilet.ro sau rezervate la 0756021106.

Foto: Festivalul Dramaturgiei Românești Contemporane – facebook

27
/07
/23

A 80-a ediţie a prestigiosului Festival de Film de la Veneţia se anunţă una promiţătoare, cel puţin pe hârtie: nume mari al cinematografiei mondiale concurează pentru Leul de Aur, iar secţiunile necompetiţionale includ la rândul lor cineaşti celebri.

27
/07
/23

În perioada 11 – 16 august 2023, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, Programul Național Cantus Mundi și Primăria Municipiului Constanța invită publicul la seria de evenimente desfășurate sub egida „Ave Maria”, pe Faleza Cazinoului din Constanța.

27
/07
/23

The Strizzers anunță lansarea single-ului cu numărul 4, în data de 28 iulie 2023. În prima parte a zilei, piesa va fi publicată pe platformele de streaming, urmând ca seara, începând cu ora 19:30, să aibă loc concertul de lansare în The Pub Universității.

27
/07
/23

August Film este o companie nouă de distribuție a cărei misiune este să aducă publicului din România filme care spun povești personale, filme care au curajul să vorbească despre subiecte incomode, păstrându-și în același timp abordarea umană, plină de emoții autentice, cu care te poți identifica ușor, filme care inspiră - pe scurt, filme pe care cineva le-ar recomanda oamenilor pe care-i iubește.

27
/07
/23

Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL va fi deschis anul acesta de cel mai nou film al câștigătorului primului trofeu al său. În 2004, la prima ediție, filmul câștigător al competiției de lungmetraj era „Buongiorno, note” în regia lui Marco Bellocchio care revine pe marele ecran de la Sfântu Gheorghe, după douăzeci de ani, cu „Kidnapped” – povestea unui tânăr evreu răpit și convertit la catolicism în 1858.

27
/07
/23

Corina Chiriac, una dintre legendele muzicii românești, va urca în septembrie pe scena celui mai important eveniment din industria muzicală - Mastering The Music Business. Aceasta va sta de vorbă cu Dan Fințescu, unul dintre organizatorii MMB și moderatorul principal al evenimentului, cu care va povesti despre cei 50 de ani de carieră, despre momentele definitorii, despre decizii, inspirație și dificultăți, despre succes și lumea artistică a anilor trecuți.

26
/07
/23

Toamna se numără... serialele audio, bineînțeles. În perioada 15.09.2023 – 30.10.2023, Asociația Șangri-La Artistic Ground în co-producție cu Societatea Română de Radiodifuziune - Teatrul Național Radiofonic lansează Orbis, serial audio care spune povestea unui grup de jurnaliști ce luptă împotriva unui sistem corupt, înțesat de mistere și întorsături neașteptate de situație.

26
/07
/23

O actriță care vorbește despre frică și despre lupta cu ea, despre șoapte timbrate și despre organul ei preferat de gândire: inima, într-un interviu sub formă de alfabet care o deslușește delicat și în profunzime: Antoaneta Cojocaru.

25
/07
/23

Pregătirile pentru Analogue Festival 2023 sunt în toi. Peste exact o lună, pe 25 august, pe platoul Făget de lângă Mioveni, vom da startul celei de-a doua ediții a festivalului, care propune publicului evadarea în natură și muzică. Anul acesta, pe lângă deja mult-așteptatele ridicări cu balonul cu aer cald sau activările-surpriză ale sponsorilor și partenerilor, organizatorii și-au propus să transforme locul într-un uriaș board game.

25
/07
/23

Această ediție a revistei Teatrul azi și-a dedicat accentele unui univers special al scenei: teatrul de animație, privit ca un act artistic mereu în transformare, în expansiune, nuanțat cultural, ideatic și estetic. Fiind o primă abordare amplă a acestei zone artistice în paginile revistei, coordonatorii acestui dosar, criticii de teatru Irina Zlotea și Octavian Szalad au ales să păstreze un profil general, dedicat actualității teatrului de păpuși și marionete din România și din lume.