Festivalul „George Enescu“. Concertele la care mai puteţi găsi bilete!
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-enescu-concertele-la-care-mai-puteti-gasi-bilete/

Aproximativ 10.000 de bilete individuale mai sunt disponibile la ora publicării acestui articol (vineri, 19 aprilie, ora 15.51), pentru concertele din cadrul Festivalului George Enescu (1-28 septembrie, Bucureşti), adică la patru zile de la punerea lor în vânzare

Un articol de Dan Boicea|19 aprilie 2013

Aproximativ 10.000 de bilete individuale mai sunt disponibile la ora publicării acestui articol (vineri, 19 aprilie, ora 15.51), pentru concertele din cadrul Festivalului George Enescu (1-28 septembrie, Bucureşti), adică la patru zile de la punerea lor în vânzare.

Pe 15 aprilie au fost puse în vânzare aproape 40.000 de bilete individuale, în condițiile în care în ianuarie au fost vândute locurile alocate abonamentelor.

Numărul total de locuri pentru ediția Festivalului George Enescu din acest an este de aproximativ 100.000 (incluzând atât bilete individuale, cât și abonamente).

Iată evenimentele la care mai puteţi găsi locuri:

Concertul dirijorului Paavo Jarvi, alături de renumita Orchestre de Paris, interpretând George Enescu. Un dirijor al „emoțiilor extreme“, Paavo Jarvi este laureat al presigioaselor Premii Grammy

Data: 5 şi 6 septembrie 2013

Ora: 19.30
Sala Mare a Palatului, seria Mari Orchestre ale Lumii

Program 5 septembrie 2013

H. Berlioz – Uvertura la „Le Corsaire” H 101
B. Britten – Concertul pentru vioară şi orchestră în re minor op. 15
Solistă : VILDE FRANG – vioară
C. Saint-Saëns – Simfonia nr. 3 cu orgă în do minor op. 78
Solist : THIERRY ESCAICH – orgă

Program 6 septembrie 2013

G. Enescu – Simfonia nr. 1 în Mi bemol Major op. 13
S. Prokofiev – Simfonia nr. 5 în Si bemol Major op. 100

Biletele pot fi achiziționate pe acest link.

„Să-ți pui sufletul pe tavă, să ai curajul să treci de la o extremă la alta şi să nu te rușinezi – am fost învățați că nu e potrivit să facem asta. Or, ceea ce trebuie să facem este exact asta“, mărturisea dirijorul Paavo Jarvi pentru presa străină. Un muzician al „emoțiilor extreme“, Jarvi este directorul muzical al prestigioasei Orchestre de Paris şi laureat a două dintre cele mai impotrante distincţii din lumea muzicii clasice: un premiu Grammy şi un premiu Echo, în anul 2010.

Un „Superman“ al muzicii, dirijorul Antonio Pappano aduce Reqviem-ullui Verdi la Festivalul Enescu 2013

Detalii eveniment:

Data: 12 septembrie 2013
Ora: 19.30
Sala Palatului, Seria Mari Orchestre ale Lumii
Program:

G. Verdi – Requiem

Solişti :
LIUDMYLA MONASTYRSKA – soprană
EKATERINA SEMENCHUK – mezzo-soprană
JOHAN BOTHA – tenor
RENÉ PAPE – bas

Bilete pot fi achiziționate de pe acest link.

Dirijorul Antonio Pappano va interpreta pe scena Festivalului „Reqviemul“ lui Verdi, alături de una dintre cele mai importante orchestre din lume și orchestra numărul unu a Italiei: Orchestra și Corul Academiei dell’ Accademia Nazionale di Santa Cecilia.

Antonio Pappano este directorul muzical al Operei Regale Covent Garden, unde a interpretat și înregistrat inclusiv cu soprana Angela Gheorghiu. Pappano este cunoscut pentru interpretările sale de o mare forță: „Mă simt Superman!“, mărturisea presei britanice despre senzația de a dirija un ciclu întreg de opere.

Eveniment fără precedent: întreaga tetralogie „Inelul Nibelungilor“, de Richard Wagner va fi interpretată în Festival, la două secole de la nașterea compozitorului

Detalii eveniment:

Concertele din SeriaWagner vor avea loc pe datele de 15, 16, 19 și 22 septembrie. Pentru ore și programul detaliat, consultați pagina Festivalului Enescu.

Bilete pot fi achiziționate pe acest link.

Publicul va putea urmări în premieră întreaga tetralogie „Inelul Nibelungilor“, de Richard Wagner (1813 – 1883) în Festivalul Enescu, chiar în anul în care se aniversează două secole de la naşterea compozitorului şi 130 de ani de la moartea sa. Capodopera wagneriană va fi interpretată de Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, sub bagheta lui Marek Janowski.

O alăturare în premieră: celebrul Lawrence Foster va dirija alături de cea mai tânără orchestră românească, Orchestra Română de Tineret

Detalii program:

Data: 8 septembrie 2013
Ora: 19.30
Sala Palatului, seria Mari Orchestre ale Lumii

Program :

D. Dediu – Frenesia pentru orchestră op. 84 (2000)
J. Brahms – Dublul concert pentru vioară, violoncel şi orchestră în la minor op. 102
Solişti : PINCHAS ZUKERMAN – vioară
AMANDA FORSYTH – violoncel
M. Ravel – Rapsodie espagnole
M. Ravel – Pavane pour une infante défunte
M. Ravel – Alborada del Gracioso
M. Ravel – Bolero

Bilete se pot cumpăra de pe acest link.

Cea mai tânără orchestră simfonică din România

O alăturare fără precedent și, în același timp, o reverență adusă muzicii românești și artiștilor români, concertul susținut de Orchestra Română de Tineret sub bagheta unuia dintre cei mai bine cotați dirijori din lume, Lawrence Foster, aduce publicului compoziții românești, dar și celebrul Bolero al lui Ravel.

Cea mai tânără orchestră simfonică din România, Orchestra Română de Tineret, a luat fiinţă la Sinaia în vara anului 2008. Membrii săi, majoritatea cu vârste cuprinse între 19 şi 26 de ani , sunt selectaţi dintre cei mai buni la nivel naţional. Pregătirea tehnică şi artistică este asigurată de la înfiinţare de maestrul Cristian Mandeal.

Orchestra a avut mai multe apariții pline de strălucire, inclusiv pe scena Ateneului Român, sub bagheta lui Cristian Mandeal. De asemenea, au susținut concertele extraordinare „Eurovision –Tineri muzicieni“ din 14 martie 2010 şi cel din 25 octombrie 2010, realizate împreună cu Fundaţia Principesa Margareta a României și dirijate de maestrul Horia Andreescu.

Lawrence Foster nu este doar unul dintre cei mai cunoscuți dirijori străini, ci și un mare iubitor al compozițiilor lui George Enescu. Este memorabilă înregistrarea integralei Enescu, sub bagheta sa, realizată cu casele de discuri Emi, Erato și Claves.

Informaţii complete, pe site-ul festivalului

Printre artiștii și evenimentele de neratat din ediția 2013 a Festivalului George Enescu, pentru care încă mai pot fi achiziționate bilete, se numără și concertele susținute de orchestre de primă mână precum London Philarmonic Orchestra, Royal Stockholm Philarmonic Orchestra sau Royal Philharmonic Orchestra.

De asemenea, se mai pot găsi bilete și pentru spectacolele de operă și de balet.

Vă recomandăm să consultați site-ul Festivalului, secțiunea Program, precum și site-ul www.eventim.ro pentru a fi la curent cu situația biletelor disponibile, deoarece acestea se modifică în timp real, în funcție de vânzări. Informațiile sunt disponibile în dreptul fiecărui concert din program.

Ediția 2013 a Festivalului Internațional George Enescu a atins un nou record în privința vânzărilor. Pe 15 aprilie, în doar 2 ore, s-au vândut 20.000 de bilete pe site-ul www.eventim.ro și în rețeaua de magazine Eventim.

02
/05
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE „Dorul de ducă”, expresie greu de tradus în altă limbă, i-a făcut pe unii români să cutreiere lumea. Aşa s-a întâmplat cu Iulius Popper (1857-1893). La 20 de ani ajunge la Constantinopol, apoi la Paris unde urmează Şcoala politehnică. E angajat la compania Canalului de Suez şi conduce lucrări hidrotehnice la New Orleans şi la Havana (Cuba). Dar omul n-are stare.

02
/05
/17

Vineri, 5 mai 2017, de la ora 19.00, Orchestra Națională Radio, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea, va interpreta, în prima parte a serii, Concertul pentru flaut și orchestră semnat de compozitorul finlandez Kalevi Aho, unul dintre numele de referință ale muzicii contemporane, care va asista la premiera interpretării acestui concert la Sala Radio. În partea a doua a programului, orchestra va prezenta Simfonia nr. 1 în re major de G. Mahler.

02
/05
/17

“Pe lacul auriu” – cu Virgil Ogășanu și Valeria Ogășanu în distribuție - noul spectacol al Teatrului Bulandra, va avea premiera în 20 și 21 mai. Avanpremiera spectacolului pus în scenă de Dinu Cernescu se joacă pe 4, 5 și 7 mai, la Sala Toma Caragiu, Icoanei, de la ora 19.00.

02
/05
/17

Cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Film NexT vine cu o noutate absolută: NexT schimbă anotimpul, anul acesta festivalul având loc între 22 și 26 iunie.

02
/05
/17

Într-o zi de 2 mai (1519) deceda pictorul, sculptorul, arhitecul, muzicianul, inventatorul, anatomistul, geologul, cartograful, botanistul și scriitorul Leonardo da Vinci, considerat cel mai mare inginer al tuturor timpurilor şi cel mai important geniu din istoria omenirii.

01
/05
/17

Luna mai este „Luna Comediei” la Teatrul Naţional de Televiziune. În această seară, de la ora 21.00, pe TVR 2, iubitorii teatrului pot vedea „Părinţii teribili”, de Jean Cocteau, un spectacol în colaborare cu Teatrul Naţional Bucureşti.

01
/05
/17

"Există o inteligenţă a spectatorului, în general, la care, dacă facem apel, ne vom găsi întotdeauna un public fidel." - Maia Morgenstern. Una dintre cele mai apreciate şi iubite actriţe din România, împlineşte astăzi 55 de ani!

30
/04
/17

Dincolo de începutul de sezon estival, dincolo așadar de valuri, plajă și nopți albe, orașul de la Marea Neagră ni se arată în această perioadă și de pe o scenă de teatru, odată cu „Jurnal de România. Constanța”, spectacol de teatru multimedia, semnat de regizoarea Carmen Lidia Vidu, la Teatrul de Stat Constanța.

30
/04
/17

Cea de a VIII-a ediție a Festivalului Internaţional de Poezie Bucureşti (FIPB) are loc în perioada 15-21 mai. Timp de o săptămână, peste 100 de poeţi din peste 30 de ţări vor sosi la Bucureşti, prilejuind publicului iubitor de poezie ocazia de a participa la mai mult de 20 de evenimente, organizate în 10 spații culturale cunoscute din oraș.

30
/04
/17

O poveste de dragoste cu parfum de Orient, „Căsătorie de plăcere”, cel mai recent roman al scriitorului marocan Tahar ben Jelloun, apare în colecția Babel a editurii Nemira și va fi lansat pe 10 mai la Cafeneaua Cărturești.

28
/04
/17

Vineri, 5 mai, și sâmbătă, 6 mai, la ora 19.30, la Sala Studio a Teatrului de Comedie vor avea loc primele reprezentații oficiale ale spectacolului „Don Juan”, adaptare după Molière, în regia semnată de Andrei și Andreea Grosu. Scenografia îi aparține lui Vladimir Turturica.

28
/04
/17

Lavinia Pele (25 de ani), nominalizată la Premiile UNITER pentru debut (cu rolul Doruleț din spectacolul „Visul unei nopți de iarnă”, de la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște). A studiat Teatrul la Cluj-Napoca (la clasa lui Miklos Bacs) și a făcut masterul la UNATC. Joacă și în „Zece pentru New York”, spectacolul aniversar de la Teatrul Metropolis. Ea este Fefe.

28
/04
/17

După o absență de mai bine de o lună, Andreea Bibiri revine cu one woman show-ul "O femeie singură" de Dario Fo și Franca Rame, noua avanpremieră, "Să-i îmbrăcăm pe cei goi", realizată în coproducție cu Teatrul Nottara, vă așteaptă către finalul lunii, dar până atunci, în chiar prima săptămână din mai, "A Night At The Opera" – concertul sopranei Rodica Vica alături de maestrul Maxim Belciug va fi premiera absolută de pe scena Teatrului de Artă București.