Festivalul „George Enescu“. Concertele la care mai puteţi găsi bilete!
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-enescu-concertele-la-care-mai-puteti-gasi-bilete/

Aproximativ 10.000 de bilete individuale mai sunt disponibile la ora publicării acestui articol (vineri, 19 aprilie, ora 15.51), pentru concertele din cadrul Festivalului George Enescu (1-28 septembrie, Bucureşti), adică la patru zile de la punerea lor în vânzare

Un articol de Dan Boicea|19 aprilie 2013

Aproximativ 10.000 de bilete individuale mai sunt disponibile la ora publicării acestui articol (vineri, 19 aprilie, ora 15.51), pentru concertele din cadrul Festivalului George Enescu (1-28 septembrie, Bucureşti), adică la patru zile de la punerea lor în vânzare.

Pe 15 aprilie au fost puse în vânzare aproape 40.000 de bilete individuale, în condițiile în care în ianuarie au fost vândute locurile alocate abonamentelor.

Numărul total de locuri pentru ediția Festivalului George Enescu din acest an este de aproximativ 100.000 (incluzând atât bilete individuale, cât și abonamente).

Iată evenimentele la care mai puteţi găsi locuri:

Concertul dirijorului Paavo Jarvi, alături de renumita Orchestre de Paris, interpretând George Enescu. Un dirijor al „emoțiilor extreme“, Paavo Jarvi este laureat al presigioaselor Premii Grammy

Data: 5 şi 6 septembrie 2013

Ora: 19.30
Sala Mare a Palatului, seria Mari Orchestre ale Lumii

Program 5 septembrie 2013

H. Berlioz – Uvertura la „Le Corsaire” H 101
B. Britten – Concertul pentru vioară şi orchestră în re minor op. 15
Solistă : VILDE FRANG – vioară
C. Saint-Saëns – Simfonia nr. 3 cu orgă în do minor op. 78
Solist : THIERRY ESCAICH – orgă

Program 6 septembrie 2013

G. Enescu – Simfonia nr. 1 în Mi bemol Major op. 13
S. Prokofiev – Simfonia nr. 5 în Si bemol Major op. 100

Biletele pot fi achiziționate pe acest link.

„Să-ți pui sufletul pe tavă, să ai curajul să treci de la o extremă la alta şi să nu te rușinezi – am fost învățați că nu e potrivit să facem asta. Or, ceea ce trebuie să facem este exact asta“, mărturisea dirijorul Paavo Jarvi pentru presa străină. Un muzician al „emoțiilor extreme“, Jarvi este directorul muzical al prestigioasei Orchestre de Paris şi laureat a două dintre cele mai impotrante distincţii din lumea muzicii clasice: un premiu Grammy şi un premiu Echo, în anul 2010.

Un „Superman“ al muzicii, dirijorul Antonio Pappano aduce Reqviem-ullui Verdi la Festivalul Enescu 2013

Detalii eveniment:

Data: 12 septembrie 2013
Ora: 19.30
Sala Palatului, Seria Mari Orchestre ale Lumii
Program:

G. Verdi – Requiem

Solişti :
LIUDMYLA MONASTYRSKA – soprană
EKATERINA SEMENCHUK – mezzo-soprană
JOHAN BOTHA – tenor
RENÉ PAPE – bas

Bilete pot fi achiziționate de pe acest link.

Dirijorul Antonio Pappano va interpreta pe scena Festivalului „Reqviemul“ lui Verdi, alături de una dintre cele mai importante orchestre din lume și orchestra numărul unu a Italiei: Orchestra și Corul Academiei dell’ Accademia Nazionale di Santa Cecilia.

Antonio Pappano este directorul muzical al Operei Regale Covent Garden, unde a interpretat și înregistrat inclusiv cu soprana Angela Gheorghiu. Pappano este cunoscut pentru interpretările sale de o mare forță: „Mă simt Superman!“, mărturisea presei britanice despre senzația de a dirija un ciclu întreg de opere.

Eveniment fără precedent: întreaga tetralogie „Inelul Nibelungilor“, de Richard Wagner va fi interpretată în Festival, la două secole de la nașterea compozitorului

Detalii eveniment:

Concertele din SeriaWagner vor avea loc pe datele de 15, 16, 19 și 22 septembrie. Pentru ore și programul detaliat, consultați pagina Festivalului Enescu.

Bilete pot fi achiziționate pe acest link.

Publicul va putea urmări în premieră întreaga tetralogie „Inelul Nibelungilor“, de Richard Wagner (1813 – 1883) în Festivalul Enescu, chiar în anul în care se aniversează două secole de la naşterea compozitorului şi 130 de ani de la moartea sa. Capodopera wagneriană va fi interpretată de Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, sub bagheta lui Marek Janowski.

O alăturare în premieră: celebrul Lawrence Foster va dirija alături de cea mai tânără orchestră românească, Orchestra Română de Tineret

Detalii program:

Data: 8 septembrie 2013
Ora: 19.30
Sala Palatului, seria Mari Orchestre ale Lumii

Program :

D. Dediu – Frenesia pentru orchestră op. 84 (2000)
J. Brahms – Dublul concert pentru vioară, violoncel şi orchestră în la minor op. 102
Solişti : PINCHAS ZUKERMAN – vioară
AMANDA FORSYTH – violoncel
M. Ravel – Rapsodie espagnole
M. Ravel – Pavane pour une infante défunte
M. Ravel – Alborada del Gracioso
M. Ravel – Bolero

Bilete se pot cumpăra de pe acest link.

Cea mai tânără orchestră simfonică din România

O alăturare fără precedent și, în același timp, o reverență adusă muzicii românești și artiștilor români, concertul susținut de Orchestra Română de Tineret sub bagheta unuia dintre cei mai bine cotați dirijori din lume, Lawrence Foster, aduce publicului compoziții românești, dar și celebrul Bolero al lui Ravel.

Cea mai tânără orchestră simfonică din România, Orchestra Română de Tineret, a luat fiinţă la Sinaia în vara anului 2008. Membrii săi, majoritatea cu vârste cuprinse între 19 şi 26 de ani , sunt selectaţi dintre cei mai buni la nivel naţional. Pregătirea tehnică şi artistică este asigurată de la înfiinţare de maestrul Cristian Mandeal.

Orchestra a avut mai multe apariții pline de strălucire, inclusiv pe scena Ateneului Român, sub bagheta lui Cristian Mandeal. De asemenea, au susținut concertele extraordinare „Eurovision –Tineri muzicieni“ din 14 martie 2010 şi cel din 25 octombrie 2010, realizate împreună cu Fundaţia Principesa Margareta a României și dirijate de maestrul Horia Andreescu.

Lawrence Foster nu este doar unul dintre cei mai cunoscuți dirijori străini, ci și un mare iubitor al compozițiilor lui George Enescu. Este memorabilă înregistrarea integralei Enescu, sub bagheta sa, realizată cu casele de discuri Emi, Erato și Claves.

Informaţii complete, pe site-ul festivalului

Printre artiștii și evenimentele de neratat din ediția 2013 a Festivalului George Enescu, pentru care încă mai pot fi achiziționate bilete, se numără și concertele susținute de orchestre de primă mână precum London Philarmonic Orchestra, Royal Stockholm Philarmonic Orchestra sau Royal Philharmonic Orchestra.

De asemenea, se mai pot găsi bilete și pentru spectacolele de operă și de balet.

Vă recomandăm să consultați site-ul Festivalului, secțiunea Program, precum și site-ul www.eventim.ro pentru a fi la curent cu situația biletelor disponibile, deoarece acestea se modifică în timp real, în funcție de vânzări. Informațiile sunt disponibile în dreptul fiecărui concert din program.

Ediția 2013 a Festivalului Internațional George Enescu a atins un nou record în privința vânzărilor. Pe 15 aprilie, în doar 2 ore, s-au vândut 20.000 de bilete pe site-ul www.eventim.ro și în rețeaua de magazine Eventim.

25
/11
/16

În deschiderea Festivalului de dramaturgie contemporană poloneză, care se desfăşoară între 1 şi 6 decembrie 2016 pe scena Teatrului Contemporan din Wrocław, se joacă spectacolul TNB Între noi e totul bine, piesa incitantei autoare poloneze Dorota Masłowska, în regia lui Radu Afrim. Spectacolul este unul din primele 3 titluri de mare interes ale manifestării, potrivit recomandărilor organizatorilor.

25
/11
/16

Lolita, Un veac de singurătate și În căutarea timpului pierdut se regăsesc pe lista celor mai bune cărți ale secolului XX, în timp ce dintre operele secolului XIX au fost alese, printre altele: Război şi pace, Madame Bovary sau Marile Speranţe. Cei care au votat acest inedit top sunt 125 de autori celebri ai zilelor noastre, iar preferințele lor figurează în cartea "The Top Ten: Writers Pick Their Favorite Books", scrisă pentru uzul cititorilor.

25
/11
/16

Premiera "Nastasia", după piesa Domnișoara Nastasia de G. M. Zamfirescu, deschide noua stagiune la Teatrul Masca. Spectacolul regizat de Mihai Mălaimare va fi pus în scenă de pe 26 noiembrie, de la ora 19:00.

25
/11
/16

Înperioada 1-4 decembrie, la Cinema Elvira Popescu, din cadrul Institutului Francez din București, se va desfășura evenimentul „Filmele LUX. 10 pentru 10”. Manifestarea are loc cu ocazia aniversării a 10 de ani de la prima ediție a Premiului LUX pentru film european, distincție acordată anual de Parlamentul European.

24
/11
/16

Disponibil pe platforma gratuită Cinepub, documentarul „Iubiții Domnului”, realizat în 1997 de Dan Alexe, prezintă rivalitatea dintre doi șeici derviși din Skopje. Două personaje excentrice, privite cu empatie, dar și cu o ironie blândă - și asta atunci când regizorul chestionează discret practicile lor religioase.

24
/11
/16

Se joacă la Nottara spectacolul „Iarna” (după o piesă de Jon Fosse, dramaturg norvegian contemporan), regizat de Mihai Măniuțiu. Scenografia: Adrian Damian. Muzica: Mihai Dobre (de la Șuie Paparude). Coregrafia: Andrea Gavriliu. Cu: Andi Vasluianu, Catrinel Dumitrescu, Andrea Gavriliu, Ștefan Lupu.

24
/11
/16

"Totdeauna prezentul este cel care contează. E adevărat că nostalgiile plăcute din trecut se pot îmbina cu speranţele din viitor, creând astfel adevărata viaţă a fiecăruia dintre noi. Acest lucru este valabil, sau poate mai valabil, în viaţa artistică." - Emil Hossu

24
/11
/16

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertății, Speranței și Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt”. Distincția a fost acordată la Palatul Națiunilor Unite – Geneva, la Summitul Global de Religie, Pace și Securitate.

23
/11
/16

Pianistul şi compozitorul Havasi s-a obişnuit să aibă concertele sold-out la revenirile sale în România. Nici de data aceasta nu s-a abătut de la regulă. Cel mai rapid pianist din lume, cel care a atins de 498 de ori într-un minut aceeaşi clapă a instrumentului, a ajuns rapid şi la sufletul spectatorilor români care l-au aplaudat aseară la Sala Palatului.

23
/11
/16

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” în parteneriat cu ARCUB organizează AUDIȚIE NAȚIONALĂ 2016, ediția a IV-a, festival dedicat tinerilor actori. Dată limită înscrieri: 8 decembrie. Desfășurare festival: 15, 16, 17 decembrie

22
/11
/16

Thrillerul psihologic Fragmentar/ Remainder intră în data de 9 decembrie în cinematografele din România, distribuit de Transilvania Film. Filmul a avut premiera la Festivalul de Film de la Berlin, a fost selectat în competitiile TIFF si Festivalul de Film de la Atena, și marchează debutul în cinematografie al artistului vizual de origine israeliană Omer Fast.