Festivalul Enescu va reprezenta România la Lu.Be.C., editia 2012
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-enescu-va-reprezenta-romania-la-lu-be-c-editia-2012/

Festivalul George Enescu şi mai multe companii specializate în inovarea tehnologiilor pentru cultură vor reprezenta România, care are statutul de ţară invitată, la ediţia de anul acesta a Lucca Beni Culturali (Lu.Be.C.). Evenimentul destinat promovării patrimoniului cultural şi inovaţiei tehnologice pentru cultură şi marketing teritorial se va desfăşura la Lucca, în Italia, în perioada 18 […]

Un articol de |16 octombrie 2012

Festivalul George Enescu şi mai multe companii specializate în inovarea tehnologiilor pentru cultură vor reprezenta România, care are statutul de ţară invitată, la ediţia de anul acesta a Lucca Beni Culturali (Lu.Be.C.).

Evenimentul destinat promovării patrimoniului cultural şi inovaţiei tehnologice pentru cultură şi marketing teritorial se va desfăşura la Lucca, în Italia, în perioada 18 – 20 octombrie, sub înaltul patronaj al preşedintelui Republicii Italiene.

România va fi reprezentată prin Festivalul şi Concursul Internaţional „George Enescu”, compania ReadForward, specializată în soluţii tehnologice pentru sectorul cultural, agenţia Eroii de Joi, specializată în branding pentru proiecte culturale şi educaţionale, precum şi de Oma Vision, în calitate de partener internaţional al evenimentului.

Spaţiul dedicat României va arăta cum a evoluat Festivalul Enescu, de la un eveniment de muzică clasică, creat în 1958, în memoria marelui compozitor român al cărui nume îl poartă, la un brand cultural de ţară. De asemenea, vor fi prezentate în premieră informaţii despre ediţia a XXI-a a festivalului, care va avea loc în septembrie 2013, precum şi aplicaţii tehnologice pentru produse culturale.

Întâlnirea internaţională Lu.Be.C. 2012 va consta în dezbateri, seminarii, ateliere şi prezentări ce vor propune strategii de intervenţie şi axe de colaborare cu scopul de a stimula dialogul şi schimbul de idei pe teme legate de patrimoniul cultural, tehnologie şi turism.

Tot în cadrul evenimentului va avea loc Lu.Be.C. Digital Technology, o expoziţie dedicată inovaţiei digitale şi tehnologice aplicate patrimoniului cultural şi marketingului teritorial.

„Am gândit participarea la această manifestare pentru a demonstra că România are atât bunuri culturale de valoare internaţională, cât şi experţi în tehnologii novatoare, branding şi comunicare care pot să le promoveze creativ. România va fi reprezentată la Lu.Be.C. de unul dintre cele mai cunoscute evenimente culturale ale sale – Festivalul şi Concursul Internaţional „George Enescu” – şi de companii tinere din tehnologie şi comunicare, care au contribuit la transformarea acestuia într-un brand cultural de ţară. Este, aşadar, un mix între tradiţie şi modernitate, care arată evoluţia unui bun cultural datorită mijloacelor moderne de comunicare”, declară Oana Marinescu, Managing Director al Oma Vision.

Evenimentul este organizat sub înaltul patronaj al preşedintelui Republicii Italiene, al Ministerului pentru Patrimoniu şi Activităţi Culturale din Italia, Ministerului italian pentru Dezvoltarea Economică, Ministerului Educaţiei, Universităţii şi Cercetării din Italia, Ministerului italian al Afacerilor Externe, precum şi cu sprijinul Regiunii Toscana.

La ediţiile precedente ale Lu.Be.C. – 2009, 2010 şi 2011 -, ţări invitate au fost China, Finlanda şi Franţa.

Sursa: Mediafax

08
/11
/23

Premiera spectacolului „Crocodil“ are loc pe 8 noiembrie la Centrul Cultural Apollonia (Strada Michael Weiss 22, Brașov). Următoarele reprezentanții au loc pe 12 și 15 noiembrie la Centrul Cultural Apollonia. Elise Wilk, autoarea piesei, vorbește pentru Ziarul Metropolis despre ideile pe care le-a pus pe hârtie și care au devenit replici într-un spectacol pe o temă puternică: bullying-ul în școli.

08
/11
/23

Ritmuri de jazz românesc au surprins asistenţa la Marea Sală UNESCO, cu ocazia alegerii ambasadoarei României, excelența sa doamna Simona Miculescu, în funcția de președinte al UNESCO.

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.