Festivalul FanMOVIE, organizat de copii pentru copii: 18 – 20 septembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-fanmovie-organizat-de-copii-pentru-copii-18-20-septembrie/

FanMOVIE este un festival de film cu si despre cărţi ecranizate, recomandat cinefililor şi cititorilor cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani. Vor fi proiectate cinci filme selectate de copii pentru copii, urmate de discuţii. Intrarea este liberă!

Un articol de Petre Ivan|16 septembrie 2015

Festivalul încurajează schimbul de cărți și de idei, motiv pentru care toți copiii care vor să participe la eveniment sunt rugați să vină însoțiți de cartea lor preferată pe care să o schimbe cu o altă carte pe care şi-o doresc.

Ceea ce îmi place cel mai mult la FanMOVIE este faptul că ne aparţine, este al nostru, al tuturor. S-a născut din ideile şi dorinţele noastre de a îmbina lectura şi cinematografia şi astfel ne reprezintă. –  Ana Caragui, 14 ani

Festivalul FanMOVIE este sprijinit de Asociația CSR Mindset și este organizat de Ambasadorii FANBOOK, cFanMOVIEopii cu vârste între 12 şi 14 ani care fac parte dintr-un club de lectură și care şi-au dorit să creeze un cadru și un mediu confortabil în care să poată analiza și dezbate cărți și filme pentru vârstele lor.

Acesta este unul dintre evenimente multiculturale pentru copii pe care Asociaţia CSR Mindset le organizează în afara școlilor (librării, biblioteci, muzee, cinematografe).

La festival toți cei 15 membri ai grupului, au votat cinci filme, am obținut o listă care, sperăm noi, vă va capta toată atenția, prin însăși diversitatea sa. Pe lângă vizionarea filmelor și discuții, vom avea un alt eveniment inedit, și anume un schimb de cărți, ocazia perfectă să socializăm și să împărtășim impresii după film. Insistăm să aduceți, dacă nu cartea preferată, măcar una pe care ați vrea s-o citească și alții. Totuși, dacă nu vă atrage ideea socializării (înțelegem foarte bine introvertiții!), trebuie să vă facă cu ochiul cărțile date cu drag și, evident, prăjiturile. – Daria Anghel, 14 ani

Proiecțiile vor fi urmate de discuții inițiate și moderate de copiii organizatori, alături de Ileana Bîrsan, critic de film.

Programul Festivalului FanMOVIE:

Paper Towns

vineri, 18 septembrie 2015, ora 19:00

Cinemateca Union

Invitat special bloggerul Laura Câlţea

To Kill A Mockingbird

sâmbătă, 19 septembrie 2015. ora 14:30

Cinema Muzeul Țăranului

Invitat special Bogdan Alexandru Stănescu, coordonatorul Colecţiei “Biblioteca Polirom”

Persepolis

sâmbătă, 19 septembrie 2015, ora 20:30

Cinema Muzeul Țăranului (grădină)

Moromeții

duminică, 20 septembrie 2015, ora 14:30

Cinema Muzeul Țăranului

Cu invitați speciali surpriză

Sense and Sensibility

duminică, 20 septembrie 2015, ora 20:30

Cinema Muzeul Țăranului (grădină)

Foto: FanMOVIE – facebook

20
/12
/22

Echipa care a creat „România Sălbatică”, cel mai mare proiect de film documentar dedicat naturii din țara noastră, face un cadou tuturor iubitorilor de natură înainte de sărbătorile de iarnă: acces gratuit la povestea din spatele realizării documentarului laureat anul acesta cu 3 premii Gopo (Cel mai bun documentar, Cea mai bună muzică originală, Cel mai bun sunet).

19
/12
/22

Colinde, documentare şi concerte extraordinare, transmisiuni în direct de la Vatican și Catedrala Sfântul Iosif, filme și ediții speciale ale emisiunilor consacrate se regăsesc în grila de Crăciun a TVR2 pentru întreaga familie.

19
/12
/22

Filmul de acțiune „Vulturul de Fier II/ Iron Eagle II”, regizat de Sidney J. Furie, va fi difuzat de Warner TV în prima lună a anului viitor. Lungmetrajul va putea fi urmărit la Warner TV pe 27 ianuarie, de la ora 21:00.

19
/12
/22

Bucurie, linişte în suflet, pace, colinde, daruri şi oameni dragi. Mai presus de toate, oameni dragi. Astfel ne dorim cu toţii să întâmpinăm Naşterea Domnului. Cel mai frumos Crăciun e întotdeauna petrecut împreună, în atmosfera caldă de acasă. De acest Crăciun, TVR 1 ne arată că şi cei mai Izolaţi în România au Oameni alături în zi de sărbătoare; că putem fi „diferiţi şi totuşi asumaţi întru Hristos" – ortodocşi şi catolici, în Bucuria credinţei; că generaţii diferite de artişti trăiesc, O dată-n viaţă, emoţia unor întâlniri inedite.

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

29
/11
/22

Cinematografia română se pregăteşte să celebreze în 2023 o sută de ani de la naşterea lui Ion Popescu Gopo, printr-o serie de retrospective cu filmele celebrului cineast, prin expoziţii cu desenele şi afişele operelor sale şi prin lansări de carte.

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.