Festivalul George Enescu, în premieră pe Bulevardul Artelor
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-george-enescu-in-premiera-pe-bulevardul-artelor/

În fiecare week-end, în perioada 30 august-20 septembrie, începând cu ora 19.30, în Piaţa Regiunilor de pe Bulevardul Unirii- Bulevardul Artelor, publicul se va putea bucura gratuit de 10 dintre cele mai importante concerte susţinute de mari orchestre din întreaga lume, reunite la a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional George Enescu.

Un articol de Petre Ivan|25 august 2015

În plus, în aceste trei săptămâni bulevardul va fi animat de proiecții de film documentar despre Festival, standuri de carte de profil și de două expoziții permanente: ”Viața lui George Enescu” și ”Istoria Festivalului George Enescu”, ambele realizate în parteneriat cu Festivalul și cu Festivalul George EnescuMuzeul Național George Enescu.

Marile Orchestre ale Lumii ajung pe Bulevardul Artelor încă din seara de deschidere a Festivalului George Enescu. Pe 30 august, de la ora 19.30, se vor auzi, în direct, Rapsodia nr. 1 în La Major op. 11 nr. 1 de George Enescu – Concertul pentru vioară şi orchestră în Re minor op. 47 de Jan Sibelius și compozitia Carmina Burana, de Carl Orff, în interpretarea Orchestrei Române de Tineret sub bagheta dirijorului Kristjan Jarvi.

Programul “Festivalul George Enescu pe Bulevardul Artelor” realizat de Centrul Cultural Casa Artelor şi Primăria Sectorului 3 este integrat în ” Bucureștiul Creativ”.

Bulevardul Unirii a devenit Bulevardul Artelor încă de anul trecut, când Centrul Cultural Casa Artelor și Primăria Sectorului 3 au decis ca, prin evenimentele de anvergură pe care le organizează aici, să transforme locația în cea mai mare arteră culturală din România.

Conceptul programului ” Bulevardul Artelor” este semnat de regizoarea Alice Barb.

Anul acesta, Centrul Cultural Casa Artelor și Primăria Sectorului 3 au devenit parteneri culturali ai Festivalului Internațional George Enescu și timp de trei săptămâni, transmisiunile în direct de pe scena Sălii Palatului care vor însuma 1200 de minute de cultură, vor fi oferite publicului din Sectorul 3 și nu numai.

Intrarea este liberă.

Foto: Festivalul George Enescu, Bulevardul Artelor – facebook.com/CasaArtelor

03
/05
/22

Pe 12 și 13 mai, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Valentin Doni, prezintă publicului „În lumina evocării-George Enescu” de Ulpiu Vlad, „Fantezia scoţiană, în mi bemol major, pentru vioară şi orchestră, op. 46” de Max Bruch, cu violonistul Gabriel Croitoru în ipostază solistică, și „Variaţiunile Enigma, op. 36” de Edward Elgar.

02
/05
/22

Duminică, 8 mai 2022, la ora 19.00, pe scena Ateneului Român, în cadrul CellEAST Festival 2022, va avea loc un recital susținut de profesorii invitați în cadrul festivalului și la cursurile de măiestrie Future CellEAST și MiniCellos, violonceliștii Andrei Ioniță, Denis Severin, Valentin Răduțiu, Răzvan Suma, Ștefan Cazacu, Mircea Marian, Marin Cazacu, Atanas Krastev, Dragan […]

20
/04
/22

EUROPAfest deschide ediția cu nr. 29 în prima zi din iulie cu un eveniment de excepție Opening Gala Concert. Protagoniștii serii vor fi PETER AUTSCHBACH - chitară și SAMIRA SAYGILI – voce, câștigătorii „Deutscher Rock und Pop Preis“, eveniment considerat Oscarul muzical al Europei. Alături de artiștii germani vor evolua trupe din SUA și Italia.

18
/04
/22

În cadrul celebrării a 30 de ani de relații diplomatice între Republica Kazahstan și România, în data de 3 mai 2022, ora 19:00, va avea loc pe scena Operei Naționale București concertul „Muzica Marii Stepe – Uly Dala Sazy” susținut de către Orchestra Academică de Stat Folclor și Etnografie "Otyrar Sazy", cu suportul Ambasadei Republicii Kazahstan în România.

18
/04
/22

Așa cum și-au obișnuit publicul meloman, Orchestrele și Corurile Radio România propun în fiecare an, în apropierea Paștelui, un concert deosebit cu un repertoriu axat în special pe o tematică religioasă, o seară muzicală a cărei emoție este o pregătire în sine pentru sărbătoarea pascală.

18
/04
/22

Săptămâna viitoare, vă invităm să urmăriți spectacolele de operă „Cavalleria Rusticana & Pagliacci” de Pietro Mascagni și Ruggero Leoncavallo, „Norma” de Vincenzo Bellini, recitalul de foaier „Note de primăvară” și spectacolul de balet „Giselle” de Adolphe Charles Adam, toate făcând parte din repertoriul actual al operei bucureștene.

18
/04
/22

Centrul Național de Artă “Tinerimea Română” invită publicul în zilele de 5 și 6 mai de la ora 19.00 la Sala Mare a Palatului Național al Copiilor din București la o întâlnire de sărbătoare cu obiceiul, muzica, dansul și autenticul costum tradițional românesc, ansamblul folcloric “Cununa Carpaților”având ca invitaţi și viitorii performeri ale spectaculoaselor dansuri românești, elevi ai liceului de coregrafie Floria Capsali din București.