Festivalul George Enescu, în premieră pe Bulevardul Artelor
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-george-enescu-in-premiera-pe-bulevardul-artelor/

În fiecare week-end, în perioada 30 august-20 septembrie, începând cu ora 19.30, în Piaţa Regiunilor de pe Bulevardul Unirii- Bulevardul Artelor, publicul se va putea bucura gratuit de 10 dintre cele mai importante concerte susţinute de mari orchestre din întreaga lume, reunite la a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional George Enescu.

Un articol de Petre Ivan|25 august 2015

În plus, în aceste trei săptămâni bulevardul va fi animat de proiecții de film documentar despre Festival, standuri de carte de profil și de două expoziții permanente: ”Viața lui George Enescu” și ”Istoria Festivalului George Enescu”, ambele realizate în parteneriat cu Festivalul și cu Festivalul George EnescuMuzeul Național George Enescu.

Marile Orchestre ale Lumii ajung pe Bulevardul Artelor încă din seara de deschidere a Festivalului George Enescu. Pe 30 august, de la ora 19.30, se vor auzi, în direct, Rapsodia nr. 1 în La Major op. 11 nr. 1 de George Enescu – Concertul pentru vioară şi orchestră în Re minor op. 47 de Jan Sibelius și compozitia Carmina Burana, de Carl Orff, în interpretarea Orchestrei Române de Tineret sub bagheta dirijorului Kristjan Jarvi.

Programul “Festivalul George Enescu pe Bulevardul Artelor” realizat de Centrul Cultural Casa Artelor şi Primăria Sectorului 3 este integrat în ” Bucureștiul Creativ”.

Bulevardul Unirii a devenit Bulevardul Artelor încă de anul trecut, când Centrul Cultural Casa Artelor și Primăria Sectorului 3 au decis ca, prin evenimentele de anvergură pe care le organizează aici, să transforme locația în cea mai mare arteră culturală din România.

Conceptul programului ” Bulevardul Artelor” este semnat de regizoarea Alice Barb.

Anul acesta, Centrul Cultural Casa Artelor și Primăria Sectorului 3 au devenit parteneri culturali ai Festivalului Internațional George Enescu și timp de trei săptămâni, transmisiunile în direct de pe scena Sălii Palatului care vor însuma 1200 de minute de cultură, vor fi oferite publicului din Sectorul 3 și nu numai.

Intrarea este liberă.

Foto: Festivalul George Enescu, Bulevardul Artelor – facebook.com/CasaArtelor

22
/03
/21

Ați ascultat vreodată un concert pentru flaut, harpă și orchestră? O alăturare sonoră deosebită, sub semnătura genialului Mozart, este ceea ce vă propun miercuri, 24 martie (ora 19.00), trei apreciați muzicieni români: dirijorul NICOLAE MOLDOVEANU, flautistul MATEI IOACHIMESCU și harpista MARIA BÎLDEA - alături de Orchestra de Cameră Radio.

19
/03
/21

OAMENII MUZICII Ați auzit de musical-urile Cats, Jesus Christ Superstar, Schoolf of Rock și mai ales The Phantom of the Opera? Sau hit-ul din filmul Evita, Don’t Cry for Me Argentina? Acestea și multe altele, sunt produsul minții „fabricii de hit-uri” numite Andrew Lloyd Webber. Următoarea sa premieră va fi anul acesta.

19
/03
/21

A cincea zi a festivalului Classix a fost încheiată cu concertul extraordinar „Classix in Perpetuum”, susținut de artistul emergent Alexander Krichel în sala „Henri Coandă” a Palatului Culturii din Iași. Pianistul german este cunoscut pentru interpretările sale captivante ale celor mai exigente opus-uri ale repertoriului pianistic.

12
/03
/21

Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) a anunțat cei 9 artiști europeni care vor intra în finala HEMI Music Awards 2021. România va fi reprezentată de Lucia, care a debutat în 2012 cu single-ul „Silence” – acesta aducându-i până acum peste 27 de milioane de vizualizări pe YouTube și fani din toată lumea.

10
/03
/21

Festivalul Internațional George Enescu 2021 este programat să aibă loc între 28 august și 26 septembrie 2021, cu un program artistic excepțional, susținut de 4700 de artiști străini și români, pe o durată record de 4 săptămâni, dar și cu măsuri care să reducă riscurile de sănătate pentru toți participanții.

10
/03
/21

O conferință moderată de Gonzalo Pérez Chamorro, editor al revistei RITMO, o prestigioasă publicație spaniolă de muzică, și fragmente din filmul documentar „Grădina lui Celibidache" (1997), regia Serge Ioan Celebidachi, vor marca în Spania împlinirea a 25 de ani de la dispariția dirijorului român Sergiu Celibidache, un artist cu totul excepțional, considerat unul dintre marii muzicieni ai secolului XX.

04
/03
/21

Ziarul Metropolis vă recomandă: un film cu Catherine Deneuve și Juliette Binoche, două tablouri despre lumea de azi dintr-o galerie bucureșteană, un festival de muzică clasică la Iași, un roman plin de mister al unei tinere scriitoare britanice și cartea unui istoric optimist care-și propune să redea speranța.